Bonifacyzp
Member
Do perfekcji co najwyżej można się zbliżać. Ale stosując takie same słownictwo ja zdecydowanie wolę perfekcyjny obraz mini leda QN91A. Do tego dużo jaśniejszego i dużo trwalszego od oledów.
Nie no nie dam rady Bonifacy i reszta pseudo znawców dajcie już spokój, w d...e mamy wasze opinie nie macie Oledów nie macie pojęcia o ich użytkowaniu, nie stać was na perfekcyjny obraz ciesz się tym co masz
tak samo z autami komputerami nieruchomościami itd.
Mam Oledy i mini ledy nie tylko Samsunga ale i wszystkie inne.
I mój wybór podobnie jak przez lata na różnych pokazach :
http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/...ng-55q7-na-specjalnym-pokazie-w-londynie.html
To Oled TV.
Na tamte czasu wynik jaki widać każdy sam oceni.
Na obecne czasy - różnice mniejsze - ale bardzo duże.
Oled na dziś jest najlepszy .
Ciągła przepychanka, która technologia jest najlepsza.. to robi się już nudne.Stety, albo niestety, obecnie oled nie jest najlepszy. Bardzo duże różnice są jedynie w jasnych pomieszczeniach, w których oledy odstają od topowych ledów wyraźnie.
Wspomniałeś o referencjach telewizorów .O takim ZG9 od Sony oczywiście słyszałeś ?Dodam tylko ,że to LCD.O "Dolby Pulsar" nie wspomnę nawet bo to raczej monitor studyjny.Też LCD.
Wszyscy którzy mają perfekcyjny obraz w Oledach nie tylko na wprost i po ciemku ")
W jasnych pomieszczeniach topowe ledy jeszcze bardziej rozwijają skrzydła i zapewniają znacznie lepszy obraz od ciemnych oledów.