Kolega posiadający również Fz800 jest zainteresowany zakupieniem modułu CI+ z nc+, bo nie chciałby ciągnąć kabli z dekodera do tv (tv wisi).
Czy ktoś może się podzielić informacją, jako to działa i jakie są faktyczne minusy w stosunku do podpiecia Dekodera nc+ 4k?
Dzięki...
Ja posiadam moduł od nc+ CI+ i ten działa bez problemu. Mam także CI który spokojnie pracuje z VT 50, a z FZ 800 niestety nie gada wcale. Jak działa pytasz? Tak jak dekoder moim zdaniem,ale ja widzę same plusy: jeden pilot,mniej prądu,nie stoi obok TV jakaś puszka,brak kabelka z dekodera do TV. 4k bez problemu chodzi. Po prostu wygoda.
Jak VOD to dekoder i 30W całą dobę 7 dni w tygodniu. Moduł w tej sytuacji w TV odpada.Również zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem z uwagi na minimalizm i elegancję, ale:
1) Co z serwisami VOD? Szczególnie interesuje mnie Canal+, którego nie uruchomię np. w Apple TV4K.
2) Co z kolejnością kanałów satelitarnych? - dedykowany dekoder ma to wszystko aktualizowane automatycznie, a tu teoretycznie jest możliwość zmiany, ale to wymaga pilnowania.
3) Co z nagrywaniem programów? - trzeba dokupić zewnętrzny dysk twardy i gdzieś go powiesić.
4) Sprawa umowy z NC+?
Dobór odpowiedniego typu karty do danego typu telewizora jest oczywiście do przejścia.
Trochę mnie to ostudziło w zapałach.
Jak dokładnie wygląda sprawa nagrywania i odtwarzania z zewnętrznego dysku?
Rozumiem, że podpinam go przez USB do tv, natomiast z którego poziomu (epg nc+?) zllecam nagrywanie?
Jak z kolei odtworzyć nagrane materiały? Po wejściu w zasoby dysku i przy pomocy dowolnego playera, czy też z poziomu epg nc+?
Czy po podpoeciu dysku jest możliwość zatrzymywania aktualnie idącego programu?
Wszystko jasne.
P.s Możliwość zatrzymania aktualnie idącego programu, tzn. włączam stop, idę do kuchni na 10 minut, wracam i kontynuuje oglądanie od zatrzymanego momentu...
Trochę inaczej, naciskasz rec i idziesz do kuchni. Wracasz i odtwarzasz.Wszystko jasne.
P.s Możliwość zatrzymania aktualnie idącego programu, tzn. włączam stop, idę do kuchni na 10 minut, wracam i kontynuuje oglądanie od zatrzymanego momentu...
Ja jak kolega wyżej nic mi na razie więcej nie potrzeba chociaż dźwięk mam z SB JBL bar5.1.
A tego Philipsa również gorąca ale nie polecam. Chyba że lubisz przygody.
https://m.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/panasonic-tx-55fz800e.bhtml
Raty 0%, płacisz 1 w czerwcu..? Hmm promocja do poniedziałku