989
Witaj,
jestem trochę starszej daty i nie tylko strumień u mnie lata na TV ale także inne stacje które pozwalają zorientować się w sytuacji w Polsce i na Świecie i nie wszystkie są nadawane w najwyższej rozdzielczości, wobec czego jestem bardzo i może za bardzo wrażliwy i krytyczny do materiału który wyświetla dany TV ( a jestem właścicielem 3 (trzeciego) OLED-a w ciągu 2 lat.Więc mam chyba jakieś pojęcie o wyświetlanym obrazie.Pisałem wszem i wobec że z Pioneer LX-500 obraz jest mistrz a dźwięk jeszcze lepszy, ze strumienia filmy także dobrze się prezentują (Orange światłowód po kablu).Ale są momenty ( prawdopodobnie procesor Alpha 9) w których ten TV w rozmiarze 65" nie daje rady w oprównaniu do zeszłorocznego tv sony 65ag8.
Piszę to jako użytkownik 15 miesięczny użytkownik af8, a także jako miesięczny użytkownik 65C9.
Odnoszę się w skrócie, bo czas nagli, również do Twoich wczesniejszych postów .
To co Ty tam doświadczasz na tym oledzie Sony, to tylko Twoje indywidualne odczucia .
Faktem jest, że flagowy oled Sony nawet w jednym teście nie dostał referencji, jaki ukazał się w sieci . Przegrywał praktycznie pod każdym względem w stosunku do reszty konkurencji ,jeżeli brać ppd uwagę modele flagowe . Oled A9G posiada rownież najniższą jasność w HDR na tle innych TV OLED 2019 . W zasadzie, jeżeli mowa o jakości obrazu, to nie poprawiło się nic w stosunku do roku 2018 . Jedyny atut tego oleda, to najlepsze audio na tle reszty .
Sprawdź wyniki ślepego testu shootout z Uk . A jeżeli przywołujesz odpowiednik tego samego testu z Usa , to wiedz , że zostal on przeprowadzony przez dziennikarzy, a nie profesjonalnych kalibratorów ! Flagowy model Sony A9G to świetny tv , ale gorszy od reszty flagowców : Pansonic, Lg, Philips... Na dodatek ma mega wygorowaną cenę, która w zaden sposób nie przekłada sie na jakość! W tym przypadku płacimy a raczej przepłacamy za logo Sony .Sam niedawno stanąłem przed wyborem kupna tv i dosłownie nawet jedna osoba nie polecała zakupu Sony A9G, a wręcz każda odradzała jego zakup . Po przeanalizowaniu rynku , testów , opini sam się o tym przekonałem i dokonałem odpowiedniego wyboru .
Można tylko wejść do interentu i szybko przekonać się jak jest naprawdę. Ja ostatnio udałem się do salonu Sony Center i sprawdziłem jak świeci Oled A9G , na tym samym materiale sprawdziłem oleda LG E9 i nie uwierysz - soniak wypada gorzej !, czyli tak , jak w większości testów .