Dobry wieczór,
Podłączę się pod temat gwarancji LG. Miałem LG EG910 kilka lat i w tym roku stwierdziłem że czas na zmiany. No wiec padło na 65c9 z polskiej dystrybucji , kupiłem 2 miesiące temu. To mój pierwszy telewizor 4k. Spodziewałem się super obrazu z odtwarzacza uhd i filmów 4k. Ale niestety nie było efektu wow. Obraz jakiś taki wyblakły był, rozjaśniony. Ta czerń nie była taka jakiej się spodziewałem, ostrość tez nie ta. Oglądając np Matrix gdzie Neo i Morfeusz są na białym tle widać kaszę. Batman Mroczny rycerz napisy końcowe to jakaś katastrofa. Na czarnym tle wyraźne jaśniejsze placki. Dzisiaj włączyłem muzykę i wyświetlił się obraz stały i zobaczyłem to. Pytanie czy ten typ tak ma , czy rozdzielczość fhd do której byłem przyzwyczajony maskowała niedoskonałości a teraz je widać w 4k. No i ekran większy 55 vs 65 cali. Czy taki efekt na statycznym ekranie nadaje się pod reklamacje? Jeśli tak to co lepiej do LG czy do sklepu zgłaszać naprawę? Cena była dobra jak kupowałem wiec za ew zwrot kasy nie kupię już takiego samego.poza tym C9 już chyba wychodzą z dystrybucji i nie chciałbym trafić na jakiś odrzut od innego klienta. Wiec pozostaje naprawa?
Dziekuje za pomoc.
ps
Przepraszam za zdjęcie do góry nogami ale tak mi zaciągnęło.