Dzięki kolegom za konstruktywne wypowiedzi. Nie rozumiem co niektórych dziwi w tym pytaniu skoro nawet LG w instrukcji zwraca na pasy uwagę - koledzy pewni siebie... A temat jest prosty, kupiłem C9, czytam instrukcję i rozkminiam. To jest zrozumiałe że czarne pasy nie zostawią po sobie śladu - ale zostawi po sobie ślad cała reszta bo to ona się wypala. Wtedy właśnie oglądanie z pasami a nie na pełnym ekranie może okazać się problemem. Netflix ok, tam większość treści wypełnia ekran ale jako nałogowy oglądacz mam 12TB filmów w 21:9 a ten TV w 99% czasu tylko takie będzie wyświetlał. Czy nadal moje pytanie jest śmieszne?
Tak, to ja pisałem o grubości C9 bo zwyczajnie mi przeszkadza jego delikatność skoro i tak grubość bez podstawy jest prawie taka jak mojej ostatniej plazmy. Tak, ja też pisałem o dziurach z którymi mam problem bo uchwyt montowałem w zabudowie za grubą kasę i teraz by go obniżyć muszę wydać więcej na majstra od mebli niż dałem za uchwyt. To mnie zirytowało bo tylko LG przez świrowanie z grubością odeszło od „normy”. Wszystko więc się zapina. Zawsze jednak ktoś za ekranem znajdzie czas na szyderstwo... taka już natura polaków chyba...
Jak żyje to nie czytałem żadnej instrukcji i zawsze wszystko działa jak należy i nigdy żadnych problemów z niczym..
Czytałeś instrukcje użytkowania czajnika ? Zegarka na rękę ? tostera ? tam piszą takie rzeczy że sie fizjonomom nie śniły. Czytałeś instrukcje obsługi samochodu ? Jakbyś przeczytał to by się okazało że jesteś debilem i nie umiesz jeździć i obsługiwać samochodu jak połowa ludzi tutaj.
Jak mogą sie wypalić pasy czarne na oledzie ? Jakim sposobem ? nonsens to tak jakby spalić zgaszoną żarówkę ...
Oglądając tvn 24 .. to mogą być powidoki od tych ich pasków informacyjnych i logo ale to musi sie palić ileśnaście godzin, oledy mają swoje zabezpieczenia, jak obraz nieruchomy to tv potrafi przeskoczyć piksel lewa prawo góra dół z tego co pamiętam, żeby właśnie uniknąć jakiś wypaleń
gdy obraz nieruchomy to po jakimś krótkim czasie włącza sie wygaszacz jak w laptopie, albo wyświetlają sie obrazy jak w muzeum.
cienki telewizor nie jest z tektury.... ma grubość kilku mm ale nie znaczy że to złamiesz jak kartke papieru, weź włókno szklane czy tam mate szklaną do blacharki samochodowej do tego weź żywice epoksydową i pomaluj odczekaj godzine a nawet pare minut i złam to ... powodzenia, tak samo z tv, gdyby to było łamliwe to czy ktoś by to produkował ? Bo lg zmieniło standardy ? Takie bzdety jak czytam to sie scyzoryk otwiera w kieszeni. W transporcie by sie połamało zanim powiesił byś na ścianie .. Na księżyc ludzie polecieli w kapsule grubej na kilka mm... no chyba że dla ciebie ziemia jest płaska a lądowanie na księżycu nakręcił czarli czaplin...
Wieszak na ścianie to nie fizyka jądrowa a nie budowa promu kosmicznego... nie trzeba stolarza aby coś wymyślić, tylko trzeba pomyśleć co i jak można zmienić. Jak nie dasz foty to sie nic nie wymyśli. Do wieszaka można przykręcić każdy inny profil a potem zgrać to z tv ale trzeba mieć prawe ręce do tego :spam:
jesteś na forum, piszesz dziwne rzeczy bądź gotowy na krytykę bo niektóre rzeczy nie są zrozumiałe dla innych w tym dla mnie, bo dziura nie ta bo za cienki tv... no kurła... na forum ferrari też będziesz pisał że auta są ładne ale za szybkie i delikatne ?
to nie jest szydera bo ludzie tu nie mają 15 lat tylko stwierdzają fakty to nie natura polaków tylko ludzi którzy tutaj siedzą i mają pojęcie o czymś a setny temat z pytaniem czy wypala sie to i tamto to już męczy i wielu sie już nawet nie udziela
sam Armani o tym wspomniał jak ktoś pyta tysięczny raz jaki ampli jakie to jakie sramto tamto bo ciężko poszukać to już nawet nie odpowiada