A co tylko w samsungach są?
Zauważyłem też ciekawe zjawisko z tym cloudingiem-
jak włączę tv od dłuższego czasu nieużywanego to na czarnym tle nie widać praktycznie w ogole cloudingu,a gdy oglądam tv i po kilku godzinach spojrzę na czarnym ekran to jest ,,lekka tragedia''
Czyli już prawie wszystko wiem o tym tv.Pozostało tylko walczyć z tym zawieszonym pikselem.
Przymierzam się aby spróbować na tej stronie co podał tdx - JScreenFix - Pixel Repair
Tylko obawiam się czy jeżeli puszczę to na kilka godzin to moge zaszkodzić i np.wyskoczą mi kolejne piksele?
Tymi pseudo-programikami nic nie zdziałasz...!
Próbowałem i żadnych efektów czy to po 20 minutach czy po dłuższym czasie - strata czasu!
Ja poszedłem za ciosem - zgłosiłem problem na infolinii samsunga i dziś dzwonił Pan z serwisu, że zamawia nową matrycę i jak mu ją dostarczą to przyjedzie wymienić moją z jednym martwym subpikselem na nową.
Praktycznie tydzień czasu straciłem na bezsensowne grzebanie w necie i czytanie pierdół na temat pikseli, subpikseli itp...
W menu telewizora masz diagnostykę obrazu - wyświetlają się 3 obrazy - jeśli na wszystkich będzie widać - PIXEL - to śmiało możesz zgłaszać usterkę.
Swoją droga u Ciebie jaki kolor pixelka -
Aha i nikomu nie polecam tego TV - bo co dzień to nowa atrakcja z nim
Od wczoraj walczę z plikami MKV i psującym się w trakcie oglądania dźwiękiem - filmy lecą po USB z dysku twardego