Od dziś testuje 46F6500 w domu :)

tdx

New member
Bez reklam
Anynet+ czyli wstawanie za pomocą 1 przycisku ;)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x-yfAE1TO_A&feature=youtu.be[/youtube]

tdx

New member
Bez reklam
I Tekken 5 Online :) w trybie naturalny laga nie czuje żadnego

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Wt08SwRGkGc&feature=youtu.be[/youtube]

Witam!
Przeczytałem cały temat, po za kilkoma stronami które przekierowywały mnie do innego tematu, i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania a jestem bardzo zainteresowany modelem F6500:

1.Czym różni się F6500 od F6800? Z tego co zdążyłem się dowiedzieć to F6800 ma również matrycę 100 Hz sztucznie podkręconego odświeżania do 800 Hz w F6500 do 400 HZ oraz nieco inny design.
2.W Neonecie F6500 jest za 3350zł natomiast F6800 jest za 3650zł. Czy warto dopłacać do modelu F6800? Z wyglądu niestety F6800 wydaje mi się dużo gorszy ze względu na dużą przeźroczystą ramkę okalającą co optycznie powiększa TV i niezbyt przypada do mojego gustu. F6500 świetnie wygląda ze względu na praktyczną bez ramkowość co bardzo ciekawie się prezentuje.
3.Głównym sygnałem będzie DVB-T oraz USB filmy, PC oraz PS3. Czy możecie wypowiedzieć się jak te modele radzą sobie z sygnałem SD ?
4. Czy da rade podłączyć któryś z tych telewizorów do laptopa który nie posiada złącza HDMI?

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi

tdx

New member
Bez reklam
AD1 F6500 ma 400Hz CMR a F6800 600Hz CMR, (matryce oba modele mają te same)
Ad2 ta ramka super wygląda na ścianie, ja wybrałem F6500
ad3 a jaką wielkość celujesz?
ad4 prosto nie będzie, jaki masz model laptopa?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tylko sprawdzaj przy zakupie podświetlenie bo później unikniesz rozczarowania. I pamiętaj o kalibracji obrazu .

jarjar82

New member
Kiki masz na myśli clouding ?? :D :D

Wczoraj wyłapałem jak wielkie ma ten TV ( przynajmniej F6770) problemy z blokadą drgań i ustawieniem przeplotów...zgroza nie chciałbym widzieć jak radzą sobie z tym najgorsi w klasie :/ Ciekawe czy któraś z funkcji ustawień obrazu może sobie z tym poradzić....ciekawe czemu wcześniej tego nie zaobserwowałem :( może to też kwestia nadawanego programu...lub dezaktywacja redukcji zakłóceń mpg /syg cyfrowego.

Drugi kwiatek to działanie pilota "tradycyjnego" w skrócie albo działa, albo nie...do tego potrafi (tu nie mam pewności, czy to wina pilota ) wyłączyć tv i włączyć samoistnie ...tak dziś nastraszył żonkę 2 x pod rząd. +

Wrócę z pracy i zrobię mu taki "pilotowy reset" po wyjęciu baterii ( gdzieś tam TDX wspominał o przytrzymaniu EXIT )

Trzecia sprawa ....(ale to juz wina mojego starawego lapka) ...TV za Chiny ludowe go nie chce "zobaczyć" w direct WiFi. TV widzi smart-fona...smar fon widzi laptopa...a laptop nie widzi TV ( WMP wykazuje że jest TV) i TV nie widzi laptopa...

Lekki kwas...tyle filmów FullHD i 3D się marnuje :)...dopiero jak zakupie dysk problem się rozwiąże.

Chce 46 calowy większy raczej nie.
Model laptopa to niestety już leciwa Tośka A200 Satelite.
F6500 bardzo mi się podoba natomiast F6800 już niestety mniej ;) Ale jezeli jest lepszy i wart dołożenia tych pieniędzy to moze dałbym rade

tdx

New member
Bez reklam
Możesz spokojnie zostać przy F6500 jak lapek nie ma HDMI to tylko po DLNA możesz z niego coś oglądnąć a w tej A200 DVI też nie masz?

TV3D

New member
Bez reklam
tdx ,czy takie Nastawy są dobre czy coś trzeba zmienić?:idea:
( żródło sygnału = lokalna cyfrowa kablówka+weeb.tv ) :neutral:

Tryb Obrazu-STANDARDOWY

Podświetlenie na -11
Kontrast na -80
jasność-40
ostrość -40
kolor-45

Ustawienia Zaawansowane
kontrast dyn.- Wysoko
tonacja czerni-Ciemniejsza
przestrzeń koloro-Auto
oswietlemie dynamiczne-Wył

Opcje Obrazu:
Tonacja kolorów-Standardowy
Czysty obraz cyfrowy - Niski
Red.zakłóceń MPEG-Niski
Tryb Film - Auto2
Motion Plus-Wyrażny
Optymalizacja czerni-Niski

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
Wczoraj wyłapałem jak wielkie ma ten TV ( przynajmniej F6770) problemy z blokadą drgań i ustawieniem przeplotów...zgroza nie chciałbym widzieć jak radzą sobie z tym najgorsi w klasie :/ Ciekawe czy któraś z funkcji ustawień obrazu może sobie z tym poradzić....ciekawe czemu wcześniej tego nie zaobserwowałem :( może to też kwestia nadawanego programu...lub dezaktywacja redukcji zakłóceń mpg /syg cyfrowego.

Drugi kwiatek to działanie pilota "tradycyjnego" w skrócie albo działa, albo nie...do tego potrafi (tu nie mam pewności, czy to wina pilota ) wyłączyć tv i włączyć samoistnie ...tak dziś nastraszył żonkę 2 x pod rząd. +

Wrócę z pracy i zrobię mu taki "pilotowy reset" po wyjęciu baterii ( gdzieś tam TDX wspominał o przytrzymaniu EXIT )

Trzecia sprawa ....(ale to juz wina mojego starawego lapka) ...TV za Chiny ludowe go nie chce "zobaczyć" w direct WiFi. TV widzi smart-fona...smar fon widzi laptopa...a laptop nie widzi TV ( WMP wykazuje że jest TV) i TV nie widzi laptopa...

Lekki kwas...tyle filmów FullHD i 3D się marnuje :)...dopiero jak zakupie dysk problem się rozwiąże.

jarjar82 ja co prawda mam cyfrową vectre ale TV używam tylko do PS3 PC i filmów ale jakiś widocznych problem z drganiem brak może napisz coś więcej

Ja pilot tego nomalnego jeszcze nie używałem mam rozpakowanego tylko smart touch :) (sprawdz go pod obiektywem aparatu czy się nie zawiesza)

Ja wole korzystać z DLNA na mojej 8 wszystko śmiga bez zająknięcia :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Usuwanie przeplotów jest ważne gdy trzeba otworzyć skompresowany plik.
Ten telewizor z tym problemem radzi sobie bardzo dobrze. Trochę inaczej jest przy skalowaniu obrazu mniej skompresowanego.

electro69

New member
Usuwanie przeplotów jest ważne gdy trzeba otworzyć skompresowany plik.
Ten telewizor z tym problemem radzi sobie bardzo dobrze. Trochę inaczej jest przy skalowaniu obrazu mniej skompresowanego.
Dzięki za odpowiedź ... tylko jakbyś mógł Kiki w bardziej przystępny sposób (dla laików) to wytłumaczyć :-o ... będę chciał oglądać na tym TV kanały w SD i HD z dekodera satelitarnego i czasem jakiś filmy przez usb ... czy wtedy będzie ten "przeplot" widoczny i najważniejsze czy on jakoś przeszkadza w oglądaniu dla zwykłego użytkownika (nie wpatrującego się w każdy szczegół obrazu:-o) i jak się on objawia (zniekształca obraz ?)
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

q148

New member

Na stronie Samsunga F6800 ma 400 CMR, tyle samo co F6500
600 CMR ma np. F6640

fanoflakers

New member
Witam wszystkich, przejrzałem każdą stronę w temacie, ale nie widziałem nigdzie żeby ktoś podał ustawienia pod TV cyfrową w Upc. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś się o to postarał. Oglądam bardzo dużo sportu, czy są jakies specjalne ustawienia? Oczywiście ustawienia pod f6500, którego jutro zamierzam zakupić.

jarjar82

New member
Electro69 już spiesze z wyjaśnieniem zjawiska drgan...i problemem przeplotu. Najpierw jednak moja prośba do Kikiego... testowales ten TV? pytam bo z chęcią bym zreflektowal swoje ponad 2 tyg obserwację z Twoim testem. Czyli mniej skompresowany sygn wieksze znieksztalcenia lini ? Problem powinien być niezauważalny przy "dobrym" syg HD ? Tak? Może i tak. HD na naziemnej cyfrowce jest jakie jest. Jednakże wg fotek z licznych testów Kikiego można poradzić sobie z.tego typu zniekształceniami..sa firmy i modele dbajace o ten detal. DETAL NIEZAUWAŻALNY podczas pierwwzych ekscytujących zabaw nowym TV...ale po tyg...dwóch zauważysz na pewno :/

Electro wracając do twojego pytania. Artefakty znieksztalconych linii poziomych jak i pionowych bywaja denerwujące. Zwłaszcza wyraźnych krawedzi np mebli w serialu Rodzinka PL na HD 2 ....elementow karoseri samochodu rajdowego WRC z rajdu Katalonii...balustrad na Titanicu .....ogólnie dość cienkie, dł przedmioty sa POSTRZEPIONE.
Mam nadzieję że tak jak Kiki napisał. ..przy bardzo dobrym syg problemu nie ma. Ni mam jak spr do puki DLNA nie zakuma lapka z TV lub nie kupie zew dysku HDD.

Ogólnie nadal jestem na plus z tym TV ale dla miłośników pełnych doznań radze poszukać innego modelu TV. Dla ogladaczy newsow i filmów z YouTube jest oki o ile clouding nie budzi zdegustowania.
Piszę o modelu 6770 ale matrycę sa jednakie powyżej 6400.
Jeszcze jedno.... niech ktoś wyjaśni po co pakuja w softy ulepszacze i redukcje zakłóceń mpg..syg cyfrowego...kontrastu dynamicznego.....i wiele innych, skoro i tak sie to OFFuje by uzyskac stabilny i naturalny obraz.

Możesz spokojnie zostać przy F6500 jak lapek nie ma HDMI to tylko po DLNA możesz z niego coś oglądnąć a w tej A200 DVI też nie masz?

O ile się nie mylę to w tej Tośce jest VGA i tak kiedyś właśnie podłączałem kolegi samsunga tylko wybaczcie nie pamietam modelu. Ale nie był to jeszcze led LCD i wtedy tośka poradziła sobie i TV działał jako drugi monitor. Więc teraz ewentualnie przejściówka z VGA na DVI

Radekkk1984 no właśnie ...mój lapiszon to tez Tosia Satellite P200-10C... i z tym DLNA to bywa krucho :/

Szkoda byłoby gdyby nie można było korzystać z lapka na kompie. Do filmów zawsze pozostałoby USB lub zewnętrzny dysk ale wiadomo to nie to samo ;)

Więc skoro F6800 nie jest jakoś znacząco lepszy od F6500 pewnie zostanę przy F6500 ;) Choć mam dla niego potężnego konkurenta ;) Niestety obawiam się że nie na moją kieszeń :( ale zobaczymy

ronnie10

New member
czy ten tv posiada "Obsługa Smart Evolution" ?
jak sprawuje sie opcja PiP czyli obraz w obrazie. Mozna podgladac inny program w malym okienku?

Do góry