Czy u was też youtube puszcza filmy w kiepskiej jakości?
Musze korzystać z aplikacji tubio żeby chociajeżeli ło.
A można wgrać stary soft czy zablokowane to jest?Na nowych softach root nie działa...
Inna sprawa to app od TVP ...dalej sporo błędów i niemożność oglądania materiałów np z zakładki Wiadomości (
Kupiłem ostatnio kino z ampli Onkyo TX-NR535. Jeszcze wszystkiego nie podłączyłem i nie ustawiłem jak należy, ale już mam pewne problemy / wątpliwości, które nie wiem jak rozwiązać. Połączenia:
Dekoder Vectra -> ampli hdmi in
ampli hdmi out -> TV
Przy HDMI CEC mam dziwny problem. Do sterowania dekoderem Vectry używam pilota od tv - moduł na podczerwień dodawany do Samsunga. Wszystkie opcje działają poza jedną - wyłączenie tv nie wyłącza dekodera. Wydaje mi się, że sygnał idzie - przez chwilę na dekoderze coś się zmienia, napis HDCP czy jakiś podobny, ale dekodera nie wyłącza. Powoduje to sytuację, że jak później chcę włączyć tv, to tv i ampli się włączają, a sygnal po irda do dekodera powoduje, że ten się z kolei wyłącza. Ten problem występuje tylko przy włączonej opcji HDMI CEC.
Spotkał się ktoś może z czymś takim?
Ja na multimedii miałem podobnie, aczkolwiek czasami mi się wyłączało dekoder jak trzeba...
Tv wyłączałem, a jak dekoder tego nie zrobił to wyłączałem ręcznie pilotem(przycisk stb).
Teraz mam kartę Cam i mam to gdzieś, wygoda jest nieziemska i w końcu działają mi kanały w DD
Ja u siebie inaczej troche miałem podłączone
Dekoder do tv (do wejścia stb)
onek 525 również do tv (do arc)
Witam ale w vectra ma moduly cam
na stoniw vectry w zakładce telewizja a potem sprzet jest cam
fajna sprawa