Ad1 z USB idzie wszystko
Ad3 bez problemu łączy się automatycznbie z wifi, nie zrywa połączenia nigdy
Ad4 matryca półmat
Ad5 Smużenie nie zaobserwowałem u siebie
Ad6 Ja mało co używam 3D na początku częściej i nie mam porównania z pasywnym
Wczoraj zaktualizowałem TV do 2102.2 z 1119. Wcześniej nie aktualizowałem, bo wszystko działało i nie widziałem takiej potrzeby. Wczoraj TV miał problemy z siecią - łączył się z routerem, ale z siecią już nie - nie działały apki, a godzina była wieczorna więc chciałem córci włączyć bajki z TVN PlayeraPróbowałem połączenia po kablu (standardowo tak mam) i wifi.
Inne urządzenia nie miały problemu z siecią.
Koniec końców problemy same zniknęły, możliwe że coś się działo z serwerami Samsunga.
Natomiast co do samej aktualizacji - nie zauważyłem żadnych istotnych zmian:
- odrobinę chyba menu się zmieniło, ale też nie potrafię wskazać konkretnych elementów, nie przywiązywałem do tego uwagi.
- wydaje mi się, że po aktualizacji (i po zniknięciu problemów z siecią) TVN Player szybciej działa.
- trochę inny SmartHub (parę dni wcześniej pojawiał się już komunikat, że jest zupełnie nowy, więc to może być to, a nie aktualizacja)
- jakość obrazu raczej bez zmian (raczej bo nie miałem czasu żeby dłużej się przyglądać).
- HDMI-CEC nie używałem, więc się nie wypowiem.
Dzisiaj postaram się dokładniej sprawdzić TV, również Screen Mirroring z tabletu (Galaxy Note N8000), gdyż dotychczas nie działało to tak jakbym tego oczekiwał - dużo gorzej niż z lapka (możliwe że problem w tablecie...)
napisz jak mozesz po glebszym przetestowaniu tv jak z czernia i biela i ostroscia bo ponoc to sie poprawilo na plus i ogolnie co jeszcze zauwazysz ,jak mozesz sprawdzic czy filmy z dysku po usb ,,chodza,, bez zastrzezen![]()
Wczoraj zaktualizowałem TV do 2102.2 z 1119. Wcześniej nie aktualizowałem, bo wszystko działało i nie widziałem takiej potrzeby. Wczoraj TV miał problemy z siecią - łączył się z routerem, ale z siecią już nie - nie działały apki, a godzina była wieczorna więc chciałem córci włączyć bajki z TVN PlayeraPróbowałem połączenia po kablu (standardowo tak mam) i wifi.
Inne urządzenia nie miały problemu z siecią.
Koniec końców problemy same zniknęły, możliwe że coś się działo z serwerami Samsunga.
Natomiast co do samej aktualizacji - nie zauważyłem żadnych istotnych zmian:
- odrobinę chyba menu się zmieniło, ale też nie potrafię wskazać konkretnych elementów, nie przywiązywałem do tego uwagi.
- wydaje mi się, że po aktualizacji (i po zniknięciu problemów z siecią) TVN Player szybciej działa.
- trochę inny SmartHub (parę dni wcześniej pojawiał się już komunikat, że jest zupełnie nowy, więc to może być to, a nie aktualizacja)
- jakość obrazu raczej bez zmian (raczej bo nie miałem czasu żeby dłużej się przyglądać).
- HDMI-CEC nie używałem, więc się nie wypowiem.
Dzisiaj postaram się dokładniej sprawdzić TV, również Screen Mirroring z tabletu (Galaxy Note N8000), gdyż dotychczas nie działało to tak jakbym tego oczekiwał - dużo gorzej niż z lapka (możliwe że problem w tablecie...)
Tak na szybko
Wczoraj chciałem sprawdzić efekty 3D (ogólnie nie jestem fanem, wolę klasyczne 2D, ale jak jakiś czas temu oglądałem Tajemnicę Zielonego Królestwa to zastanawiałem się czy w ogóle są w tym filmie jakieś efekty), więc odpaliłem na szybko Avatar i Niesamowity Spider-Man 2 i problemów nie było. Swoją drogą, mimo iż oba filmy już oglądałem (na Avatarze byłem nawet swego czasu w iMax'ie
) to dla efektów planuję obejrzeć jeszcze raz
Dotąd (na ver. 1119) nigdy nie miałem problemów, żeby czegoś nie chciało mi odtworzyć z pendrive lub dysku. Na nowej wersji nie powinno być także z tym problemów.
Co do reszty, to chwilę na to będę potrzebował![]()
czyli kolejny plus to twoim zdaniem ''lepsze" 3d , ja tez na obecnej wersji softu nie mam absolutnie zadnych problemow z odtwarzaniem z usb ,dlatego pytalem czy aby sie nic nie zmienilo w tej kwestii, w takim razie licze ,ze podzielisz sie jeszcze dalszymi spostrzezeniami :blagam: a napisz czy masz F6500 czy inny model
Jakie aplikacji uzywaz do screen mirroring na laptopa?screanview 2.0 nie dziala z seria F.
napisz jak mozesz po glebszym przetestowaniu tv jak z czernia i biela i ostroscia bo ponoc to sie poprawilo na plus i ogolnie co jeszcze zauwazysz ,jak mozesz sprawdzic czy filmy z dysku po usb ,,chodza,, bez zastrzezen![]()
Już wcześniej byłem zadowolony z jakości obrazu (pierwsze ustawienia z FAQ jakie się pojawiły, jasność 8 zamiast 10 - było dla mnie za jasno).
Jak się teraz przyglądam - bieżące okno forum (biały panel edytora, po bokach ciemne pasy) wyświetlone na TV, jak i poskakałem trochę po kanałach, przejrzałem trochę zdjęć to wygląda to na prawdę bardzo fajnie, możliwe że trochę lepiej niż przed aktualizacją.
Z ostrością też nie ma problemu.
czyli raczej wszystko na plus nic sie nie uwalilo mozna przyjac ze ta aktualizacja jest ok i godna polecenia a jak z plynnoscia obrazu ok?
ok dzieki napisz mi jeszcze ktory masz model tvŻadnych problemów po aktualizacji u siebie nie zauważyłem. Płynność dla mnie jest ok.
ok dzieki napisz mi jeszcze ktory masz model tv![]()
Mam 46F6500 na matrycy Samsunga.
Pisałem->