Przyłączam się do prośby, z tym VPN to nie mam pojęcia jak to się ustawia.
Co chodzi o instalowanie apek z zewnętrznego źródła, to dzięki koledze @bl4ck wiem już jak, wrzucam na Pena i z poziomu aplikacji x-plore instaluję apki na shieldzie.
Wszystko rozumiem, też byłem świeżak, mam swoje lata, ale staram się być na bieżąco. Szczegółowo odpowiem wieczorem, teraz mam wyjście
Powiem tylko, uruchamiając VPN na NS i po wejściu do oficjalnego sklepu Google Play zauważyłem, że zmieniła się jego zawartość, tzn. pojawiła się przykładowo aplikacja Disney +, u mnie miałem ją wcześniej zainstalowaną z pena i mi się zaktualizowała. Z innych dostępnych to np. Hulu.
Samo uruchomienie VPN, ja mam VPN Nord, jest prozaiczne. Po zainstalowaniu tej aplikacji np. że sklepu Aptoide TV, wpisaniu loginu i hasła, te "parametry" można dostać po wykupieniu usługi VPN lub od kogoś kto już, ma podzielić się, możemy korzystać!!!
Z dostępnych na ekranie TV krajów, np.dostep do Disney to Holandia, klikamy w kafelek z nazwą danego kraju, ten po chwili podświetla się na zielono. Teraz wychodzimy z aplikacji VPN naciskając na pilocie przycisk z kółkiem, wchodzimy do dowolnej aplikacji, do tej pory niedostępnej z uwagi na ograniczenia regionalne.
Tyle....