Nvidia Shield TV jako odtwarzacz multimedialny.

mat74

Well-known member
Bez reklam
To jest Trex,zapytałem czy te 3 streamy mogą yc na różnych adresach IP.Na razie cisza.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Właśnie porównuję to z Trexem i jest praktycznie to samo,chociaż ilości programów i VOD różnią się trochę na korzyść Trexa...
Mają domenę utworzoną we wrześniu ubiegłego roku,czyli dosyć niedawno.
Testowałem też Rapida,ale widziałem tam tylko 12 polskich programów z archiwum,no i potrafiło kilka razy przyciąć,a liczą sobie 19€/msc.
Szkoda,że sporo kanałów z archiwum na Trexie,lata tylko w 25 kl/s.

andi_HD

Member
ma ktos moze MAX hbo w apk sprawdzone na shielda

mam vpn norda ale nie chce zaciagnac ze sklepu wyskakuje blad teretorium

zasalem z neta ale tez lipa nie smiga

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Testował tu ktoś ?
Wziąłem sobie darmowy miesiąc i niby mają tam jakieś filmy w HDR,ale Shield go nie wykrywa.
Z kolei nie mogę zalogować się na apce Tizena (próbowałem kilkoma sposobami).
Powiązane linki :

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Chociaż jak teraz patrzę,to na Trexie są to w większości wrzutki od Relaxation Film i Scenic Relaxation...
W ogóle,to chyba na tym 4K Nature Relax TV mają jakiś fejkowy support,także pa pa ;)

negatyw001

Member
Jakie wersje KODI używacie aktualnie w Nvidia Shield 2019 Pro?
Myślę też o tych, które wspierają pełne menu BR (z java). Będę wdzięczny za linki.

wilu1975

New member
Witam, mam problem z płynnym odtworzeniem filmów z dysku ADATA 3.0 na TV Samsung nagranych kamerką GoPro 10. Filmy są w jakości 4k 60 fps i wysokim bitrate. Czy muszę dokupić jakiś odtwarzacz multimedialny aby nie było problemu z odtwarzaniem (np. Nvidia Shield TV, Ugoos, Dune ?)

ukauka

Member
Witam, mam problem z płynnym odtworzeniem filmów z dysku ADATA 3.0 na TV Samsung nagranych kamerką GoPro 10. Filmy są w jakości 4k 60 fps i wysokim bitrate. Czy muszę dokupić jakiś odtwarzacz multimedialny aby nie było problemu z odtwarzaniem (np. Nvidia Shield TV, Ugoos, Dune ?)
NvS pociągnie gopro 4k60fps bez problemu. Materiał 4k60fps h265 zacznie się dławić przy około 160-180Mb/s

Do góry