Muszę reset zrobić bo mam dużo problemów
Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka
Prędkość to różna od 10 do 320 mega. Ale to ściągałem w godzinach gdzie na routerze szło zawsze około 200 mega.
A pobieranie i tak się zatrzymuje
Gdzie podejrzeć status pobierania pliku w Kodi?
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Mam kolejne pytanie i problem. Jak włączę np serial w FEN to a4kSubtitles pobiera mi napisy, ale do tego samego serialu już pobranego nie pobiera napisów. IMBD fail coś wyskakuje . Ktoś coś pomoże
Mam Nvidia Shield 2017 a ten model nie obsługuje Dolby Vision dlatego zainstalowałem sobie Kodi na wbudowanym androidzie w telewizorze Sony KD-55XF9005 który obsługuje Dolby Vision.
Wersja Kodi 20 od Mavena,na którym filmy odpalają się w Dolby Vision ale występuje taki problem że kolory są mocno podbite czerwonym kolorem.Dosłownie twarze są czerwone jak burak,czerń jest przejaskrawiona na czerwono.Nie da się tego oglądać.Jest tak na każdej wtyczce i na różnych filmach .
Na oryginalnych aplikacja Netflix,HBO MAX czy Amazon Video nie ma tego problemu ,materiały w Dolby Vision wyglądają świetnie i kolory są poprawne.
Ktoś ma może pomysł od czego to zależy?
Myślałem o sprzedaży Shielda i kupna Pro ale jakoś tak się przywiązałem.[emoji16]
Sprzecik ma już 5 lat a chodzi jak zły.Żadnych problemów przez ten czas.Napewno nie zmienię na nic o słabszych parametrach.Mam porównanie do Mi Boxa i jak słyszę od ludzi jak on super chodzi to się tylko uśmiecham.
Też myślę że to chyba będzie problem z software tego Kodi bo w tryb HDR i Dolby Vision telewizor przełącza się sam po wykryciu takiego sygnału.A kalibrację telewizora robiłem profesjonalnie Calman-em.
U mnie na tcl kolory sa akuratne ale ostatnie buildy mavena buforuja na plikach z DV, jak naprawi dolby vision to spierdoli cos innego i tak to sie ma z mavenem Sprobuj innego builda moze akurat ten ma cos uwalone ?