Po pierwsze musisz mieci konto Microsoft lub Xbox. Potem na stronie Game Pass musisz stworzyć swój profil, dodać kartę płatniczą itd. Następnie wybierasz granie w chmurze "ultimate Pass" i dołącz za 4zl. Jak już masz wykupioną subskrypcje "ultimate" to logujesz się w aplikacji na Shield i gotowe. Ja w aplikacji logowalem się dwa razy aż poszło. Nie wiem czemu.@gordonn czy mógłbyś napisać "jak krowie na miedzy" jak po kolei uruchomić jakąś grę na tym xbox game pass?
zainstalowałem tą aplikację ale dalej nie wiem co i jak, może trzeba coś jeszcze doinstalować?
jakąś darmową grę, aby sprawdzić.
Dokładnie. Szkoda, że przed oficjalnym startem chmury zniknęły Red Dead Redemption 2, a wcześniej GTA V. Teraz to jest trochę lepsze GFN, ale usługa będzie rozwijana i na pewno pod kątem gier ma znacznie lepsze perspektywy niż usługa od NIVDIA. Czekam jednak na jakiś rozwój PlayStation Network, na którym jest np. pierwsza część RDR. Usługa jednak jest gorzej dostępna i z tego co wiem działa kiepsko.Wracając do tematu NVidia. Jako że mam teraz trochę wolnego czasu to trochę gramy.
Odpaliłem usługę Xbox Game Pass i powiem że szału nie ma. Całość chodzi poprawnie i płynnie tylko w grafika w grach jest wyświetlana chyba w 720 bo widać jej niedobór. W porównaniu do Gforce Now gdzie jest 1080 to różnica jest zauważalna.
Jak ktoś chce to za 4zl miesiąc próbny i można sprawdzić. Jest kilka świetnych gier za darmo.
Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Panowie ktoś z Was korzysta z innego niż fabryczny pilot? Mój już powoli nie domaga i szukam czegoś nowego, chciałem kupić ten z 2019 ale nigdzie nie można go znaleźć. Są jakieś ciekawe alternatywy?
Dolby Atmos/DTS:X 5.1.2
Audio: Onkyo RZ-800 | Dali Zensor 7, Vokal, Sub E-9F, MA Bronze FX, MA PRO-65 | Takstar PRO80, Galaxy Buds
Video: Sony KDL-65XE7005 | UPC, CI+
Dodatki: Nvidia Shield, PS4 Pro
Oryginalny pilot kupisz wysyłkowo na stronie Nvidii. Niestety polska odmiana tej strony, jako jedna z nielicznych nie ma w ofercie pilota ale możesz go zamówić praktycznie w każdym innym kraju UE (zakup poza UE może zostać obciążony cłem).
Dlaczego zablokowana? Sprawdzałem 1-2 miesiące temu. Co prawda nie zamówiłem pilota bo się rozmyśliłem w ost. chwili ale przeprowadziłem cały proces zamówienia na stronie nvidia.de (obecnie nie mają tego pilota w magazynie), bez problemu ustawiłem dostawę do Polski, wpisałem swój adres, telefon i byłem już na etapie zatwierdzenia zamówienia.
Zresztą, chyba większość z nas ma znajomych, którzy pracują za granicą. Zawsze można ich adres podać.
Przez pierwsze kilkadziesiąt minut filmu, co jakiś czas następuje zanik sygnału wideo w postaci czarnego ekranu na jakieś 4 sekundy (audio wciąż jest odtwarzane). Powtarza się to cyklicznie, ale po jakiś 30-40 minutach wszystko się uspokaja i do końca filmu już nic się nie dzieje. Problem ten nie występuje w Plex ani w innej aplikacji. Wygląda to trochę tak, jakby Kodi sam zmieniał jakieś ustawienia wideo, co skutkuję chwilowym brakiem obrazu. Ktoś spotkał się z podobnym problemem?