Sprawdzilem Netflix i dziala normalnie
Jedyny problem to dzwiek Atmos ktory wyswietla sie ze jest dostepny ale nie zostaje wysylany do ampli
Kolejna dziwna sytuacja to brak HDR
Jedynie mozna wymusic dzialanie Dolby Vision przestawiajac w ustawieniach shielda ale wtedy spada plynnosc dzialania
Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
O to chodzi? Niestety nic to nie zmienilo u mnie...Co do Atmosa w Netflixie, to wyłącz dekodowanie do Dolby Digital, zaraz jak wejdziesz w ustawienia dźwięku. Ostatnio testowałem i mimo dodania w ampli konfiguracji głośników przykładowo 5.1.2 Netflix usilnie uruchamiał się z konfiguracją 5.1.
Jak wyłączysz tą opcję, to wtedy działa.
Sheld 2019 Pro nie odtwarza Dolby Vision z plików.
Przy takiej cenie to obciach.
jeśli chcesz kupić wersję PRO nie musisz czekać miesiącami, możesz zamówić na poniedziałek, 18 maja, to raptem 3 dni, w dobrej cenie 999 - https://www.oleole.pl/odtwarzacze-multimedialne/nvidia-shield-tv-pro-2019.bhtml
co do RAMu i pamięci na wewnętrznym dysku, to różnica jest spora!!! W wersji tubkowej był, a może jest nadal, problem z instalacją Netflixa...
A ktory z dostepnych na rynku STB odtwarza?
KODI BEZ PROBLEMU ODTWARZA HDR NATOMIAST NIE MA HDR W NETFLIX
I tak samo mi brakuje DV
Po kij sie chwalic ze jest DV w urzadzeniu skoro nie uruchamia sie automatycznie? To juz Amazon Stick pod tym wzgledem 100 razy lepszy
Kompletny brak hdr w netflix to jakies nieporozumienie