Nowy tv do salonu do 20tyś

mac-ony

Well-known member
Bez reklam
Nie masturbuje się przy obrazie . Nie szukam dziury . Dałem ile dałem i z niego korzystam .
To nie jest respirator ratujący życie .
To tylko je ... telewizor , który wymienię za 3-5 lat . Może później

Strasznie pobudzony jesteś . Zapytałem tylko o jakość obrazu, jaką generuje ten tv , a Ty mi odrazu z masturbacją wyskakujesz , mięchem jak typowy cukrowy rzucasz..
Po co te nerwy ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W klasie 98 XK11- nie ma żaden producent podobnych modeli.
Jeszcze nie doszli do takich technologii.

W przypadku Sony dużo buli się za samo logo.
Poza tym w tv poza panelem , jest jeszcze elektronika , która tym wszystkim steruje.

Ja na Twoim miejscu zorganizowałbym sobie taką prezentację w domu , konkretnie w swoich domowych warunkach - o ile ktoś oferuje taką możliwość. Kiedyś tak , obecnie wątpię ze względu na gabaryty obecnych tv .
2/3 konkretne modele i wszystko jasne .

Tak tylko te dwa modele co podałem to tcl. Tylko tcl tutaj są proponowane nikt mi nie proponował ani panasonic ani sony ani philips a myślę że w tej kwocie są jakieś ciekawe modele no chyba że się mylę

Sorry .Myślałem ,że x955 to Sony . Podobną numerologię stosuje.
Philips raczej nie specjalnie bryluje w technologii Led.Panasonic obecnie również. Nie wiem czy w ogóle Panasonic jeszcze ledy produkuje .
Z kolei konkretne ledy od Sony to już gruba kasa . No ale Ty chcesz wyrzucić nawet i 30k , więc czemu nie .

Kiki , czemu nie Sony?
A może jakiś Sharp ?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
rozmiar też zrobił wrażenie na mnie i żonie. Teraz już wiem że minimum to 98cali

Czyli najważniejsze z głowy - słuszna przekątna do filmów (coś pomiędzy typowym tv, a projektorem), ale gratuluje żony, której nie trzeba tłumaczyć, że rozmiar ma znaczenie ; )

Do rzeczy, bo same pierdolety w tym wątku:

Jak Ci się nie pali, to wstrzymaj się do premiery nowych modeli TCL.
Warto poczekać i ocenić co pokaże C7K, C8K czy C9K. To samo tyczy się X11K.
Sądząc po pierwszych testach entry modeli, zmiany są zauważalne.

Jeżeli chodzi o inne marki, to Sony czy Samsung nie mają w ofercie żadnej rozsądnej alternatywy pod 98"
Z Sony masz X90L, czyli żaden top, a cena jak to u Sony nie adekwatnie wysoka, a u Samsunga masz 80C.
Może coś się zmieni w tym roku, zobaczymy - ale ceny podobnie będą nie adekwatne.

Druga sprawa - budżet. To, że masz 20-30k, czy nawet 50k, nie oznacza, że masz kupować pod korek.
TV wybierz pod swoje potrzeby/wymagania, być może, że zadowoli Cię niższa seria, co nie znaczy, że zła.
Ja wiem, że najłatwiej komuś wcisnąć bezrefleksyjnie najdroższy model za ostatnie pieniądze, ale nie każdy ma takie potrzeby.

Jeżeli zadowoli Cie (przykładowo) C855 w 98", to masz już za +/- 14k. Jak nie, to idziesz wyżej.

Pamiętaj też o gwarancji, taki tv może paść zaraz po okresie gwarancyjnym i 30 patyków idzie się dmuchać.
Też kiedyś kupowałem tv po 20k (dziś to by było pewnie ze 40k), ale od jakiegoś czasu, mam już zupełnie inny model zakupowy.
W niektóre modele moim zdaniem nie warto pakować tyle siana.

Btw. Tak na marginesie, żeby być uczciwym - w sklepie nie ocenisz obiektywnie czerni.
Tu musisz zapewnić odpowiednie warunki, ciemność, odpowiedni materiał, blooming/halo, napisy itd.

Tu masz świeży film, gość zdaje się podmienił LG G3 na 98" C855
Ps. Nie wiem, czy ten gość taki mały, czy ja duży, ale na żywo, ten tv nie wydaje się taki wielki.

Ostatnia edycja:

Marlo

Active member
Tak dla rozeznania, przy tych cenach to lepiej Samsunga odpuścić, ten 100QN80F to będzie coś
porównywalnego do TCL 98C6K , jakościowo może być lepszy od 98C6K, ale to dalej ta sama klasa.
Jedyną alternatywą dla TCL 98C7K ,98C8K ,98X11K , to będą nowe modele Hisense 100U7Q PRO i
100U8Q.

Tak dla rozeznania, przy tych cenach to lepiej Samsunga odpuścić, ten 100QN80F to będzie coś
porównywalnego do TCL 98C6K , jakościowo może być lepszy od 98C6K, ale to dalej ta sama klasa.
Jedyną alternatywą dla TCL 98C7K ,98C8K ,98X11K , to będą nowe modele Hisense 100U7Q PRO i
100U8Q.
Wiesz kiedy mają być wypuszczone?
Oraz ile sttef wygaszania itp?

Marlo

Active member
Hisense
100U7Q PRO 1248 strefy przyciemniania
100U8Q 6144 strefy przyciemniania
Kiedy trafią do sprzedaży trudno powiedzieć.
Na pewno jakimś atutem jest Pentonic 800.

Do góry