Nowy tv do salonu do 20tyś

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Passthrough też ponoć nie idzie, także mimo wszystko skąpstwo firmy wychodzi.
Ile to ich w churcie kosztuje?
Już raz tak zagrali kilka lat temu. Wycofali się z tego i teraz znowu to samo.

Passthrough też ponoć nie idzie, także mimo wszystko skąpstwo firmy wychodzi.
Ile to ich w churcie kosztuje?
Już raz tak zagrali kilka lat temu. Wycofali się z tego i teraz znowu to samo.
No tak, tym bardziej że jest to (raczej) kwestia software'owa . Dziwna akcja z tym DTS .
A z Passtrough( jeśli to prawda ), to już przegięcie max !
Dla mnie ten ruch dyskwalifikował by Lg , gdybym planował kupić tv tej marki z 2025 .

Arek

Member
No tak, tym bardziej że jest to (raczej) kwestia software'owa . Dziwna akcja z tym DTS .

Dolby... po sukcesach z ATMOSem zaczęli niestety dominować. Nie ukrywam że lubię chyba bardziej ścieżki DTS HDMA od DOLBY TRUE HD. Mi w TV to nie potrzebne, bo tak jak napisaliście Dolby występuje w głównych platformach streamingowych a wszystko inne i tak jest z zewnętrznęgo źródła do ampli.

Dolby... po sukcesach z ATMOSem zaczęli niestety dominować. Nie ukrywam że lubię chyba bardziej ścieżki DTS HDMA od DOLBY TRUE HD. Mi w TV to nie potrzebne, bo tak jak napisaliście Dolby występuje w głównych platformach streamingowych a wszystko inne i tak jest z zewnętrznęgo źródła do ampli.
Co kto lubi, ale DTS MA nie jest lepsze od( BluRay) nieskompresowanego Atmosa . Atmos ma więcej kanałów.

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
No ale jest też DTS-X.
Co by nie napisać, jeżeli to się potwierdzi, to słabo to wygląda, oj słabo.
Wstydź się LG.

Prędzej takich akcji spodziewałbym się po Panasonicu , ale nie LG. Myślę , ze problem tkwi głębiej, niż w oszczędności , bo na czym by mieli tu zaoszczędzić .
Tak czy siak - lipa ! , jeśli się to potwierdzi

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wstydź się LG.

Może LG stwierdziło, że dziś w dobie grajbelek i powszechnej głupoty i ignorancji, mało kto rozróżnia czym jest w ogóle DTS? ; )
Dziś mało kto wie, czym się różni DTS od Dolby, nie wspominając już o różnicach w jakości (i formatu audio) w samych serwisach strumieniowych i tyczy się to też sekcji video, a co dopiero DTS-X, Atmos (ten prawdziwy), a gdzie jakieś DD+, DPLII, żeby nie wspomnieć o DSU z upmixem do sufitowych ; )

Ludzie mają dziś wywalone, pokolenie grajbelek i netflixowego shitu.

LG już kastruje od serii C1 i uskutecznia festiwal żenady.
Jeden z oledów jako monitor u mnie, wykastrowany z gniazda audio/jack - koszt? 1zł, 2zł?
"Drobnostka" która uniemożliwiła wyprowadzenie audio pod zewnętrzne głośniki.
Wszystko już po wifi/bt lubi via hdmi, za to stare poczciwe gniazdo jack wy-autowane.
Bywa.

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Masz rację, autor wątku chce wydać niemałe pieniądze na nowy TV.
A te nowe coraz bardziej wykastrowane...
Gdzie te czasy, gdzie moja plazma Panasonic miała masę różnych wejść i wszelkie dekodery.
Dobrze, że jest amplituner, dzięki któremu można to wszystko jakoś połączyć.

Okno będzie z boku lecz salon jest wogóle nie słoneczny
Nie słuchaj głupot z odpuszczaniem oledów ze względu na okno,okna .(Jak masz okno , to nie kupuj oleda 🤣🤣🤣 ) Mam oleda LGe9 i o dziwo są Oookna w pomieszczeniu, w ktorym stoi ten oled i wiesz - świetnie się ogląda .Naprzykład z plazmą Vt60 już nie jest tak kolorowo,żeby być uczciwym . Aby osiągnąć ten sam komfort oglądania , co na oledzie , na plazmie muszę wybrać tryb dynamiczny. Zresztą w środku lata , gdy salon jest mega nasłoneczniony, to nawet leżąc na kanapie czytając książkę, mam okno przesłonięte roletą - to naturalne .
Wiesz, ten oledowy przygłupi stereotyp typu:
"Czy na przeciwko ekranu będzie okno ?
Jeżeli tak , to odpuść OLED" - można odwrócić i tak samo zastosować w przypadku leda - jeśli na przeciwko ekranu będzie okno, to odpuść leda - ten slogan przeciwników oleda w ogóle nie sprawdza się w realu .

Obecne topowe oledy świecą dużo mocniej , niż te starsze modele i znakomicie sobie radzą w nie najlepszych warunkach .

Ostatnia edycja:
Dobra zmiana podejścia tv min 98 cali budżet zwiększony do powiedzmy 30tys ale to już maksimum więcej nie urwę a i tak wolałbym mniejsza cenę niż maksimum i czy faktycznie jest sens dopłacać czy to tylko strata pieniędzy??
Aktualnie zostaje na placu boju
Hisense 100u7kq oglądany
Tcl 98x11k jeszcze nie oglądany
Tcl 98c855 jeszcze nie oglądany

Więc co teraz możecie polecić i gdzie oglądnąć??

Dobra zmiana podejścia tv min 98 cali budżet zwiększony do powiedzmy 30tys ale to już maksimum więcej nie urwę a i tak wolałbym mniejsza cenę niż maksimum i czy faktycznie jest sens dopłacać czy to tylko strata pieniędzy??
Aktualnie zostaje na placu boju
Hisense 100u7kq oglądany
Tcl 98x11k jeszcze nie oglądany
Tcl 98c855 jeszcze nie oglądany

Więc co teraz możecie polecić i gdzie oglądnąć??
Konkretna kasa na stole !, jednak na micro leda to wciąż mało ;) .Zresztą one jeszcze nie sprawdzone , a i niedopracowne .

Musisz teraz się konkretnie zastanowić, który model , by później nie być rozczarowanym .

Do góry