nowy cd do amplitunera

WiTT

New member
Bez reklam
Pierwsze co to bym zdjął naklejki, jak i folie z wyswietlacza (tak, ciezko w to uwierzyc, ale sa tacy co tego nie robia). Toć te naklejki szpecą piekny sprzet :)
Zdejmuj smialo, powinny zejsc i nie zostawic sladow. Zazwyczaj maja lżejszy klej. Problem jest jak sie je zostawi, wtedy pod wplywem ciepla klej silniej dziala z obudowa sprzetu.

Czemu cena jest dla Ciebie nie realna? Pomysl sobie czy 5-6 lat temu pomyslales ze bedziesz mial tyle? To czemu uwazasz ze za kolejny czas tak sie nie stanie? My Polacy strasznie pesymistyczne podejscie do zycia mamy. Glowa do gory, warto śmiało marzyć i do tego dążyć :)

I

irek6311

Guest
Z mojego Pioneera nalepki zeszły jak nasączyłem octem :D
to już 3 amplituner który tak dobry klej ma na nalepkach .

woytaski

New member
Bez reklam
...My Polacy strasznie pesymistyczne podejscie do zycia mamy. Glowa do gory, warto śmiało marzyć i do tego dążyć :)

Ja bym dodał, iż nas Polaków nie stać na byle co...
Dlatego warto kupić porządny, wartościowy sprzęt, który zagra zgodnie z oczekiwaniami/ wymaganiami.
I mimo tego, że w salonie Denona zapewniano mnie, iż po zmianie z 2113 na X-4000 jakość dźwięku zaskoczy mnie na tyle mocno, że wzmacniacz nie będzie potrzebny... To gdzieś podświadomie wiem, że z czasem i on się pojawi... Czego i Tobie życzę;)

Wysłane z iPhone przez Tapatalk

Ostatnia edycja:

woytaski

New member
Bez reklam
Pozatym u mnie przepinanie kabli nie wchodzi w gre, nie da sie wejsc po ludzku za szafke, podlaczajac CD musialem lezec za szafka.
A nie myślałeś w takim razie o innym rozwiązaniu?
Drugie kable do frontów na stałe podpięte do wzmaka i poprowadzone do frontów obok tych z KD? Wtedy przepinanie następowało by w bardziej dostępnych miejscach- przy glosnikach.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Można tez zastosować dzielnik, ale to tez nie jedyne rozwiazanie.
CD to faktycznie dobra sprawa z systemie stereo, ale wzmak byłby lepszym rozwiązaniem, nawet do tańszego playera BR (tak na początek)
Ampli, nawet X4000 nie ma startu, szkoda nawet wydawać pieniądze jezeli kładziemy nacisk na stereo, w przyszłości skupilbym sie wlasnie na wzmacniaczu.

Whiplash

New member
Bez reklam
Jak narazie koncze wydatki na sprzet audio/video w domu :) Wzmacniacza nie kupie, przynajmniej na ta chwile mam wmiare dobrze grajacy sprzet i mnie wystacza. Jesli teraz nie mialbym nic to napewno kupilbym wzmacniacz z para kolumn ale w obecnej sytuacji juz jest pozamiatane.
Co do osobnych kabli to znowu ja mam bi amp a ze wzmacniacza stereo mozna zrobic bi amp czy musialbym za kazdym razem zakladac zworki ?

Woytaski mam do ciebie pytanko, o co chodzi z tym tryb auto standby? Instrukcja tak to tlumaczy ze nie wiem o co chodzi.. :D
A co do naklejek to kuzwa delikatnie patrzylem to nie chca sie poderwac, zebym sobie tylko dziadostwa nie zrobil podczas zrywania...

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Jak byś miał wzmak, to ampli KD tylko do filmów czy koncertów 5.1. Ja też wcześniej miałem bi-amp, a teraz nie mam i jakoś mi nie brakuje. Bi-amp w ampli miałem bo delikatnie mi poprawiło jakość dźwięku w muzyce, ale teraz to co za różnica jak to podłączę? Ja tam wolałem mieć lepsze stereo i zrezygnować z tego podłączenia w KD.

woytaski

New member
Bez reklam
Woytaski mam do ciebie pytanko, o co chodzi z tym tryb auto standby? Instrukcja tak to tlumaczy ze nie wiem o co chodzi.. :D
hmmm, przy włączonym trybie, CD'ek przechodzi w stan czuwania, jeżeli w stanie spoczynku, przez 30 min. nie zostanie wykonana żadna operacja. Domyślnie masz włączony stan czuwania.
Aby go zmienić [wł/wył] naciśnij i przytrzymaj przez OK 5 sec. przycisk "power" .

A co do naklejek to kuzwa delikatnie patrzylem to nie chca sie poderwac, zebym sobie tylko dziadostwa nie zrobil podczas zrywania...

Nie obchodź się z nimi jak z plasterkiem na ranie ;) zrywaj i się nie bój. Przecież panel masz z amelinium :p

Ostatnia edycja:

Whiplash

New member
Bez reklam
Zerwalem naklejki, upocilem sie jak mysz przy porodzie z nerwow ale jest oki, nie ma sladu. Co do trybu standby to mam wcisniety ten guzik na CD i wlaczam i wylaczam z pilota, ty tez tak masz? Bo z samego CD nie ma osobnego przycisku do wlaczania tylko jest ten glowny i jesli on jest wcisniety a CD wylaczymy z pilota to z poziomu CD juz go nie wlaczy sie nie?

WiTT - moze i masz racje z tym Queen'em.. ;) Wlaczylem sobie oryginalna wersje Greatest Hits II i moze to brzmienie jest takie efektowane jak po remasterze ale jest takie hmm soczyste, naturalne.
Niestety zyjemy w czasach Laudness War i wszystkie plyty teraz sa masterowane na wysokim poziomie glosnosci i na lepszym sprzecie brzmienie jest sztuczne. Najlepszym przykladem jest Metallica - Death Magnetic.. Takiego laudnessu to w zyciu nie slyszalem..

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Maly ot, zeby nie zakladac osobnego watku.
Ktore wydanie na BR polecacie: Iron Maiden?
Glownie zalezy mi na zywiolowej publicznosci (audio) "Fear Of The Dark".

woytaski

New member
Bez reklam
Ja sparowałem CD'ka z polotem amplitunera. Nie używam pilota od 720-ki.
Mam cały czas wciśnięty przycisk zasilania, i aktywuję odtwarzacz tylko pilotem...

ikar1975

Active member
Bez reklam
Nie wiem czy jest na bd Rock in Rio bo to jest wypas koncert szczególnie poczatek:bober: , natomiast 666 to kazdy utwór to inny koncert alr wybór nalezy do Ciebie.Pozdro

Whiplash

New member
Bez reklam
Flight 666 jest taki sredni moim zdaniem, kazdy utwor jest z innego koncertu a wiec troszke cierpi na tym klimat, takie wydawnictwo obrazujace trase. Rock in Rio tylko na DVD a najlepszy koncert to jest ostatnie wydawnictwo EN VIVO, blu ray jest drogi bo 150zl ale obraz 1080p24 i DTS MA robi swoje. Ja kupilem w promocji za 49zl :p

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Powiedzmy ze chce miec mozliwie jak najlepsza sciezke audio, z naciskiem na kawalek "Fear Of The Dark".
To bedzie Flight 666, czy EN VIVO?

Whiplash

New member
Bez reklam
Jesli o to chodzi to oba wydawnictwa sa super. Jesli chodzi o calosc to wole EN VIVO bo graja kawalki z osotaniej plyty a ona podoba mi sie mega!

Do góry