Dokładnie, nawet raz porównywałem z HBO HD to nie ta jakość obrazu co na Blu a o dźwięku nie wspomnę. Ogólnie Avatar gdyby nie te efekty to tak na zdrowy rozum bardzo przeciętny film ale, scenografia efekty magia krajobrazu na prawdę porywa człowieka nawet z tak prostą i oklepaną fabułą
Jeśli filmy o USA, to uwielbiam " Borat". Oczywiście US i A A tak między nami, to nawet wątpię żeby amerykanie potrafili powiedzieć gdzie jest Polska?
:hihi:HBO HD ??????? HA HA HA toż to twór a raczej nowotwór dla formatu FULL HD, jak możesz coś takiego porównywać z bitratem teraz nawet na niektórych filmach wynoszącym 4 Mb/s z wzorcowym wydaniem na BD z 33 Mb/s.Nawet stare poczciwe DVD wygląda lepiej gdzie mamy 6 Mb/s.Jak Cyfra+ może pozwalać na takie przekręty w swojej ofercie !!!Dokładnie, nawet raz porównywałem z HBO HD to nie ta jakość obrazu co na Blu a o dźwięku nie wspomnę. Ogólnie Avatar gdyby nie te efekty to tak na zdrowy rozum bardzo przeciętny film ale, scenografia efekty magia krajobrazu na prawdę porywa człowieka nawet z tak prostą i oklepaną fabułą
Ostatnio zwiekszono do 16 Mb/s przepływność i jest to najlepiej nadający chyba kanał HD w całej Europie,CAŁY FORMAT 16/9 to i pełne 1080 a nie jak w oryginale 800 w pionie.Dlatego masz takie wrażenie w porównaniu do BD.Nie wiem czy on przypadkiem nie był specjalnie robiony pod IMAX-a ? tak jak AVATAR i może tą wersje pokazał Tvn, ale dźwięk DOLBY TRUE HD to już inna bajka.ktoś z was dziś ogląda/ł? obraz na cały ekran i absolutnie żadnego roziągnięcia nie ma mało tego obraz nawet lepszy niż na moim wydaniu Blue-ray... chciało by się zapytać WTF?
Jakość to jedno bardziej mnie zastanawia jak uzyskali obraz na cały ekran bez efektu rozciągniecia?? akurat avatar w orginale zajmuje całą powieszchnie z mega jakościa ale transformersy kicha totalna przez chwilę nawet przeszło mi przez myśl że mam jakąś zwałowaną kopie.. (zakup online)
Amanig, czy to Twoje przyjaciolki z Las Vegas?