Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Wyłaź,ile mamy na Ciebie czekać z Bubafatem ? :-D
giphy-b426b30042abbc15e363cb679bbc937d.gif

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
The Tommorow War (Wojna o jutro) - zaliczona.
https://www.imdb.com/title/tt9777666/

Chyba pierwszy film od lat (z tego gatunku) który obejrzałem od deski do deski, bez zażenowania, nie wspominając o podwójnej kimie, czy rozbijaniu seansu na kilka dni.

Pisząc z tego gatunku, mam na myśli wszelkiej maści gnioty pokroju "Bitwa o LA", jakieś katastroficzne z Dwejnem Dżonsonem, "Battleshipy", czy już sporo lepszy "Na skraju jutra". To jest dokładnie ten sam sort, ale jakby poziom wyżej.
Nie ma tej tandety, zbędnej ckliwości (a ta która jest, nie irytuje).
Minusów nie punktuje, absurdów nie analizuje, bo i po co?
To nie jest ambitne SF.

Oczywiście, to dalej czysta rozrywka, ale bez nadmiaru tej żenady, czy jakiś idiotycznych żarcików. Trochę mi przypominał "Żołnierzy kosmosu", a ten uważam za genialny w swojej prostocie.

Audio - wymiata! Ileż adrenaliny dostarczają łupiące skrzynki podczas sieczki z karabinów, petarda. Kolorystyka i efekty (!), również świetne.

Obowiązkowa pozycja w kolekcji dla każdego posiadacza KD. Wręcz kwintesencja. Bez dwóch zdań.

Bipo

Active member
Bez reklam
Szybcy i wściekli 9
Właśnie wyszedłem z kina i powiem wam tak: nastawilem się przed seansem, że w tym filmie głupota będzie gonić głupotę dlatego film oglądało mi się naprawdę dobrze.
Gdyby wycięli tą scenę pościgu w dżungli wraz z samolotem i pościg z ciężarówką po mieście był by to bardzo dobry seans nawiązujący mocno do pierwszej części. Pomimo tego kosmosu bo to zrobili dla beki i nawet im to wyszło. Wszyscy się zbijali, że jeszcze tam ich nie było więc ta da....są. to następne dwie części podobno ostatnie będą w innej galaktyce i czasoprzestrzeni a co...:)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Wiesz jak wiele rzeczy mogłem zrobić podczas seansu ? :grin:

Kiedyś to była magia...
[youtube]lHytjEj7B9g[/youtube]
[youtube]o4VEmA46rBQ[/youtube]

venomas200

New member
Bez reklam
Ciche miejsce 2 obejrzane
O ile po pierwszej części byłem zachwycony oryginalnością filmu to po drugiej części. Znów jestem zachwycony.
Petarda naprawdę producenci podołali wyzwaniu i co rzadko się zdarza nie popusili drugiej części.
Dawno po filmie nie byłem tak zadowolony

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

venomas200

New member
Bez reklam
A i jeszcze jedno na Netflix pojawił się SkyLine 3
Byłem kiedyś na 1 części w kinie i uważałem i nadal uważam za największy niewypał jaki byłem w kinie kiedykolwiek. Po kilkunastu latach tak się człowiek do poziomu gniotów przyzwyczaił chyba że tę 3 część na Netflix obejrzałem w całości na raz a to już rekomendacja na ocenę 5+

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

Do góry