Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Obejrzałem Dark Waters nawet nie wiedziałem że tyle lat byłem truty przez koncern.
Bad Boys najnowsza część a zarazem najgorsza, zrobiona na siłę co widać niestety

A może takim miał być, pierwsze dwie części to praktyczne są to komedie.. Ostatniej jeszcze nie oglądałem, więc nie wypowiem się, jeszcze....

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Ja tam sobie też chwalę 'Bad Boys". Czasy trochę inne to i film troszkę inaczej zrobiony. Teraz to już chyba większość filmów to mixy czegoś.
Te helikoptery z Avatara w wielu filmach są. Potwory się często powtarzają w różnych produkcjach. Coraz ciężej z nowinkami. No i co mnie najbardziej irytuje to humor w filmie. Występuje nawet tam gdzie bym się go nie spodziewał. To takie trochę na siłę.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Podobno Neo,zje naraz 6 pigułek :grin:

Sigourney pytała się,czy będziesz brał Avatara 2 ;-)
1162972-avatar-2-sigourney-weaver-4096x2731.jpg

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zostawiłem sobie na deser ostatni odcinek Saula, wiem, że już niektórzy zaliczyli, ale jakoś szkoda mi było machnąć od razu.
Pamiętam początki, nikt nie wiedział co z tego wyjdzie, w którym kierunku pójdzie i czy mówiąc wprost - nie spieprzą tego. Chociaż nie powiem, mnie urzekło od samego początku.
Wiem, że nie każdy trawi to żółwie tempo, szukając zupełnie innej rozrywki, ale dla mnie, na tle tych wszystkich oczojebnych, wtórnych, kolorowych gniotów, które już zaczynają mi wychodzić bokiem, to prawdziwe ukojenie.

Już sama historia i wprowadzenie z bratem (Chuckiem McGill) zapowiadało świetny serial i zupełnie inne podejście, spokojne, klimatyczne, bez zbędnych fajerwerków, a tu proszę, piąty sezon już pękł. Gdzie, kiedy, nie wiem.
W zasadzie każda z postaci, to osobny temat. Kim, Nacho, Mike, Gus, Lalo... każda jedna wyjątkowo dobrze rozpisana i niepowtarzalna.
Bo kim zastąpić taką Kim? ; ) Specyficzna.
Świetna też zagrywka w obsadzeniu roli kumpla Tony Montanty, czyli Manolo z Scarface ; )

Ostatnie odcinki (zresztą cały 5 sezon), to już prawdziwe mistrzostwo, a końcówka? Kto oglądał, ten wie ; )
Na IMDB odcinek "Bagman", czyli przedostatni 5 serii, znalazł w top 25 wszech czasów. Teraz już chyba spadło.
https://www.forbes.com/sites/paulta...here-with-breaking-bad-classics/#397da8a93b86

Oglądnąłem wiele seriali w ostatnich 2-3 latach, były gnioty i te bardzo dobre, ale żadnego z nich obecnie sobie nie przypominam, ot obejrzeć - zapomnieć, a coś czuję, że taki Saul zostanie w pamięci na długie lata.
No nic, znowu rok, dwa (?) czekania. Szkoda.

Ostatnia edycja:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
O Saulu już pisałem, nie będę się powtarzał. Kto był fanem BB temu Saul też się spodoba. Nie może być inaczej :)

DrWredman

Active member
Netflix: Kierunek Noc.
Ciekawy pomysł. Nic nie będę pisał aby nie spojlerować. Wystarczy pierwszy odcinek aby się wciągnąć.
Ostatnia scena w ostatnim odcinku pierwszego sezonu mnie rozwaliła. A właściwie nowy (znany) aktor, który się pojawił. Ciekawy jestem jak spisze się w drugim sezonie. ;)
Nie szukajcie w sieci obsady, bo niespodzianki nie będzie. ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Widziałem, podobało Ci się? ; )
Włączyłem z ciekawości, w zasadzie leciało w tle, bo już zdaje się w pierwszym odcinku wymiękłem.
Na kilometr czuć typową budżetówkę netflixową, cytuje z pamięci:

Mamy problem,

- "jest tu jakiś pilot?"
oczywiście, że jest ; )

Chwilę póżniej/wcześniej - "jest tu jakiś lekarz?"
oczywiście, że jest

I tak chyba kilka razy, a przypomnę, że w samolocie zaledwie garstka pasażerów.
W zasadzie sami fachowcy w samolocie ; )

Brak tam rozmachu i powagi, gdyby tam jeszcze wpakowali kilkudziesięciu statystów do samolotu, to mielibyśmy przynajmniej jakieś poczucie, że mamy styczność z czymś grubszym, a prawdopodobieństwo, że na pokładzie znajdzie się jakiś fachowiec też większe, a tak? Komedia ; )

No, ale końcówka fakt - "Oo patrz S..." i wszystko jasne z czym my tu mamy do czynienia, ale dobrze, że nie Karolak ;)

Do góry