Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
zwiastun mnie nie porwał i nie mam ciśnienia. Poza tym, dano nic nie oglądałem, ani rambo, ani terminatora ani nawet jokera.
teraz pogoda i rower jest ważny :eek:k:

No przeciez pisalem, ze to podpucha.
Nie bylo za bardzo co robic, z miasta trzeba bylo uciekac, zero mozliwosci nurkow, czy wycieczek, pic nie bylo z kim, to pozostalo pisac. No to o czym?
Musze przyznac ze wyjatkowo, ani chwili na tym filmie sie nie nudzilem, tak jak np na Extraction, Aranzacje scen walki na wysokosciach mile mnie zaskoczyly w filmie nazwijmy to umownie "sredniej" klasy. Ponadto odnioslem wrazenie, ze ktos tu zapamietal i wykorzystal scene Mad doctora z autraliskiejgo, amatorkiego Wyrmwood'a, ktora kiedys tu wrzucalem i chcialem sie dowiedziec, czy ktos inny tutaj ma podobne wrazenie. Natomiast fakt, ze mamy "Caparzo", komandosa latajacego z giwera, a nie nudnego Toretto, bylo dobrym pretektem, zeby wywolac Cie, aby upewnic sie ze zyjesz :)
BTW Jokera warto wrzucic.

Pojdziesz do zwyklego kina, to cie denerwuje popcorn.
Pojdziesz do tego wyzej to denerwuje mlaskanie :))) Ciekawe czy posciel zmieniaja co seans xD
W Tajskim kinie zapewne beda Cie denerwowac inne rzeczy, tj zimno dzialajacej na maxa klimatyzacji i to ze musisz stac na bacznosc do hymnu przed kazdym seansem. ;)
Sorry lolo ale raz, ze nie przeczytalem w pore Twojego posta, a dwa, to nie polecam ludziom filmow, ktore mi sie podobaja ( a scislej mowiac robie to niezwykle rzadko), swiadomy tego, jak bardzo rozne rzeczy doceniamy w filmie. poza tym nie bylbym w stanie zagwarantowac Ci obecnosci, czy rzetelnosci polskich napisow ;). Natomiast dyskusja na temat filmow akcji gosci w tym temacie cyklicznie, co kilka lat i jesli uzyjesz funcji szukaj, to znajdziesz moje wpisy na ten temat. Do tego Piramida, Edi, Henry czy armani wymaxowali liste inetersujacych tytulow. Warto sie cofnac, bo nic sie w tej materii nie zdezauktualizowalo, poza tym, ze kiedys tu byl fajny opub, a dzis jest rzeznia.

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
No przeciez pisalem, ze to podpucha.
Nie bylo za bardzo co robic, z miasta trzeba bylo uciekac, zero mozliwosci nurkow, czy wycieczek, pic nie bylo z kim, to pozostalo pisac. No to o czym?
Musze przyznac ze wyjatkowo, ani chwili na tym filmie sie nie nudzilem, tak jak np na Extraction, Aranzacje scen walki na wysokosciach mile mnie zaskoczyly w filmie nazwijmy to umownie "sredniej" klasy. Ponadto odnioslem wrazenie, ze ktos tu zapamietal i wykorzystal scene Mad doctora z autraliskiejgo, amatorkiego Wyrmwood'a, ktora kiedys tu wrzucalem i chcialem sie dowiedziec, czy ktos inny tutaj ma podobne wrazenie. Natomiast fakt, ze mamy "Caparzo", komandosa latajacego z giwera, a nie nudnego Toretto, bylo dobrym pretektem, zeby wywolac Cie, aby upewnic sie ze zyjesz :)
BTW Jokera warto wrzucic.

obejrze zapewnie i blodszota :) Na extraction przynudziło mnie pitolenie bez sensu thora z młodym, a tak to podobało mi się, jak na netflixa to dobra pozycja, może będzie druga część jak już kolo żyje ... tylko to tłumaczenie ...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Btw.
Zaliczyłem 2 odcinki "Outsider" na HBO i jestem pod wrażeniem.
Zobaczymy jak dalej, bo pamiętam, że ktoś tu wspominał o równej pochyłej.

Sam sobie odpowiem.
Powiem tak, o ile dwa pierwsze odcinki, to niemal mistrzowskie otwarcie (chyba tylko Ozark w pierwszym odcinku miał lepsze), to im dalej, tym gorzej.
Gdzieś tak od 4-5 odcinka film już leciał w tle, już nie wspomnę o tym, że powinien się zamknąć w max 5 odcinkach.
Kompletne rozmycie, dłużyzny i brak bohaterów z którymi w jakikolwiek sposób moglibyśmy sympatyzować, a wręcz irytujące postacie. Rzekłbym nuda. Nie polecam.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Niech wprowadzaja.

Albo niech dadza obowiazek zarejestrowania firmy w Polsce takiemu netflixowi i to co sprzeda w Polsce odprowadzi podatek w Polsce.
Tak to ma wyglądać podobno. 1,5% od poniższych kwot. Dobrze, że nie płacę Polskiego abonamentu ;)

"Nowa opłata według rządowej oceny bazującej na danych Europejskiego Obserwatorium Audiowizualnego ma zapewnić Instytutowi wpływy w bieżącym roku na poziomie 15 mln zł. Największym płatnikiem miałby być Netflix (429,31 mln zł przychodów w Polsce za ubiegły rok), następnie Ipla (268,88 mln zł), Player.pl (102,03 mln zł), Amazon (44,39 mln zł), CDA (38,73 mln zł) (580,9 tys. zł), i Apple (290,4 tys. zł)."

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Z jednej strony, nieuczciwym jest wprowadzanie podatku od obrotu / przychodu. Uczciwy podatek jest od dochodu. Ale co zrobic, gdy kazdy oszukuje, robi sztuczne koszta, a najlepiej zysk generuje na kajmanach?

Trzeba wrypac podatek od przychodu i wtedy jasna pilka. Za galerie i sklepy wielkopowierzchoniowe tez powinni sie wziasc w ten sposob. Tzn. chcieli ale cos im nie pyklo.

venomas200

New member
Bez reklam
Obejrzałem Dark Waters nawet nie wiedziałem że tyle lat byłem truty przez koncern.
Bad Boys najnowsza część a zarazem najgorsza, zrobiona na siłę co widać niestety

bubafat

Well-known member
Bez reklam
No I wreszcie Kto czekal na Akire ten sie doczekal
Taki temacik:

Dolby TrueHD Audio Japanese 10157 kbps 5.1 / 192 kHz / 9517 kbps / 16-bit (AC3 Embedded: 5.1 / 48 kHz / 640 kbps / DN -31dB)

vs stary, wymaxowany LPCM.

Do góry