Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Bipo

Active member
Bez reklam
Obejrzyj może jakieś Gumisie, wiadomości na tefałpe skoro pytasz czy film Casselem warto oglądać.

JOKER- krótko i na temat 9/10, jest to film jednego aktora Joaqina Phoenixa, reszta gra role nawet nie drugoplanowe, po prostu robią tam za statystów, bo po skończonym seansie jedynie on zostaje w pamięci.

ps. Niech nikt się nie nastawia na kolejny film o facetach w leginsach i pelerynach ;)

teraz pozostaje czekać na nowy film Ritchiego ze znakomitą obsadą, zapowiada się smakowicie
[youtube]2B0RpUGss2c[/youtube]

Eee a co ma pan do moich Gumisiow :grin:
Jedna z moich ulubionych bajek po Smurfach :D

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Obejrzałem Jaśka 3, pod względem jakości obrazu porównywalny jest do tego co widzieliśmy w poprzedniej części, natomiast pod względem jakości dźwięku tu niestety 3cia część jest słabsza, trzeba więcej podkręcić głośność , a i tak nie ma tego efektu jaki był w 2 -iej części, a szkoda, bo to film z tych co dźwięk robi swoją robotę na odbiór przez oglądających. Aczkolwiek będąc szczerym mam kilka jak nie kilkanaście filmów, które są zdecydowanie gorsze pod tym względem niż to co otrzymujemy w tej części tego filmu. Co nie zmienia faktu, że chciałoby się lepiej, ale to raczej normalny odruch. Natomiast co do fabuły to ja powiem tak, dla tych co poprzednie dwie części podobały się to i ta podejdzie, bo to są filmy bardzo porównywalne. A tym co nie podobały się to i ta również niczym nowym ich nie zachwyci jak i nie zaskoczy. Ja do takich filmów podchodzę, że po ciężkim tygodniu, albo dniu można sobie obejrzeć i dwie godziny miną bez znudzenia się, choć trzeba pewien dystans założyć sobie do tego co oglądamy. Ja nie żałuję zakupu.

Caparzo

New member
Bez reklam
Obejrzałem Jaśka 3, pod względem jakości dźwięku tu niestety 3cia część jest słabsza, trzeba więcej podkręcić głośność , a i tak nie ma tego efektu jaki był w 2 -iej

Już o tym pisałem ale w końcu monolith dostał to co miał dostać.. a nie czekaj.. przecież na świecie w każdym kraju jest uhd z atmosem ale u nas dystrybutor nie domaga.... Możesz zadzwonić i zapytać ?

wczoraj dwóch znajomych było w kinie na Jokerze i tak im się nie spodobał jak Tobie i Tvp nie oglądają :smile:, tylko może czegoś innego oczekiwali, co nie zmienia faktu, że po seansie byli zadowoleni.

jak im sie nie spodoba to z czego byli zadowoleni ? z popcornu ?

Wczoraj oglądałem W wysokiej trawie na netflixie. Horror, no taki lżejszy, ale efekty 7.1 bardzo dobrze zrobione

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie napisałem, że byli niezadowoleni... za szybko czytasz.. napisałem, że nie byli tak zafascynowani jak Henry, a to zmienia postać rzeczy, bo ogólnie film im się podobał. Oni są z tych ludzi co i ja, czyli do kina przychodzą film obejrzeć , a nie"żreć" i mlaskać... Natomiast jak ja nie dojdę do kina na ten film, to tak jak kiedyś Piramida wkleił zdjęcie Jokera i napisał mi ::: " Co ty na to Lolek" odpowiedziałem, że na 100% w ciemno kupuję ten film. Ale nie wykluczam, że pójdę również do kina.
Natomiast co do dźwięku w Jaśku 3 jest słabiej i to jest fakt, zgadzam się z Tobą, ale jest wiele gorszych filmów pod względem tego aspektu i były droższymi filmami. A fakt kolejny czyli skąpstwo dystrybutora nie podlega żadnej dyskusji o czym pisałem, kiedy była o tym rozmowa. Natomiast ten sam film mogę się z Tobą założyć o co tylko chcesz będzie na BR w takiej samej jakości na Węgrzech, w Czechach czy też choćby w Niemczech , bo na to nie mają wpływu lokalni dystrybutorzy o czym również pisałem. Tylko Ty nie przeczytałeś dokładnie, a skąpstwo uważam za karygodne i nie powinno mieć miejsca, ale według ludzi , którzy pracują w tym biznesie będzie jeszcze gorzej, bo filmów w Polsce sprzedaje się bardzo, bardzo mało. A jak się sprzedaje mało to Dystrybutor będzie dziadował i kółko sie zamyka. A trzeba brać pod uwagę również taki fakt, że inny dystrybutor np takiego Jaśka i na BR nie byłby zainteresowany, aby na Polskę go dystrybuować. Co oczywiście nie usprawiedliwia tego dystrybutora, który poskąpił filmu, który byłby wydany w Atmos.
Ps. w czeskiej dystrybucji też nie widzę tego filmu w wydaniu Atmos,a tam lepiej się sprzedają filmy niż u nas nad Wisłą.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Skoro o akcji :wink:

[youtube]aOC8E8z_ifw[/youtube]
[youtube]KhwsKvoiCpQ[/youtube]
[youtube]kGM4uYZzfu0[/youtube]
[youtube]YLE85olJjp8[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Hej Piramida :)

"Bed Bojsi" to już chyba premiera ze dwa razy była przekładana jak Avatar :) ale czekam z niecierpliwością na ten film. I ostania cz. Gwiezdnych wojen ciekawy jestem czy rekord padnie.. I również ciekawy jestem czy "moja Miska" w kolejnej odsłonie również będzie tak dobra jak w pierwszej cz.

wucash

Active member
Bez reklam
Właśnie wróciłem z Jokera. Niesamowity, mroczny, ciężki, nie łatwy w odbiorze. Film totalny 10/10. Jak dla mnie najlepszy film roku jak nie dłużej... To co z rolą zrobił Joaquin Phoenix przeszło moje wyobrażenie. Jak nie dostanie za tę rolę Oskara to chyba będą zamieszki ;) Obraz, dźwięk, aktorstwo - wszystko wbija w fotel.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Skoro o akcji :wink:

[youtube]aOC8E8z_ifw[/youtube]

Ooo bylem tam niedawno.
Piramida Priviet. A widziales Zorro, the Gay Blade?

Właśnie wróciłem z Jokera. Niesamowity, mroczny, ciężki, nie łatwy w odbiorze. Film totalny 10/10. Jak dla mnie najlepszy film roku jak nie dłużej... To co z rolą zrobił Joaquin Phoenix przeszło moje wyobrażenie. Jak nie dostanie za tę rolę Oskara to chyba będą zamieszki ;) Obraz, dźwięk, aktorstwo - wszystko wbija w fotel.

Wreszcie ktos wspomnial o wkladzie Hidlur G. - Jesli prawidlowo odczytuje, ze haslo dzwiek, oznacza muzyke

Ostatnia edycja:
Do góry