Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
W to chce wierzyć i niech tak zostanie do seansu ; )

Mozesz mi wierzyc na slowo. Film jest bardzo zgrabnie zrealizowany. Rozczarowujace jetst przede wszystkim to, ze nie ma niczego nowatorskiego. Ktos wzial 3 klasyki (w tym 2 sci-fi) i ulepil scenariusz. Niekonsekwencja formuly i ptasie bobki powiedzy inteligentnie badz przemyslnie zaprezentoeanymi detalami.
Poza tym oglada sie super przyjemnie i nie sadze aby jeszcze ktos tutaj zglaszal zastrzezenia. Piramida sienpewnientasuje na ostatnia krew a ja czekam na najnowsze trendy make-upu na jesienny sezon.
Pierwsza nota 3 pazdziernika 07:00

Screenshot_20190923-085156_Major%20Cineplex_zpsivfuzvib.jpg

uuu jakas lipa z photobucketem

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
Polskie wydanie Johna Wicka z Monolithu woła o pomstę do nieba, tą firmę powinno się zamknąć a ludzi odpowiedzialnych za wydawanie płyt zakopać na syberii.... Dźwięk ma się nijak do np 2 części gdzie strzelba Benelli w katakumbach powodowała drżenie kanapy, a tutaj jadą na dwie strzelby a sub chyba kaszlał :lol:
Polskie dziadostwo.... i to w 5.1....... brak wydania pl UHD.. Heniek poluj na dobrą cene , zamawiamy wersje UK z atmosem. Bipo czekaj lepiej na UHD szkoda strzępić uszu na blu ray ;)

szeregowca poprawili dźwiękiem, helikopter w ogniu też, matrixy bajka.. 21 wiek monolith i 5.1....

Ostatnia edycja:

Bipo

Active member
Bez reklam
Ok, dobrze wiedzieć... nie dość że już coraz mniej ludzi kupuje płyty to zamiast wydać w jak najlepszej dostępnej formie co by ludzi przyciągnęło to wydają jeszcze ze skopaną ścieżką dźwiękową - bravo Monolithu róbcie tak dalej a nikt nie będzie kupował waszych płyt...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Bipo pisałem już kiedyś to nie jest wina monolithu czy innego dystrybutora, który by wydał ten film, oni nic nie mają do powiedzenia w kwestii jaka jest ścieżka dźwiękowa, zadzwoń, pogadaj i sam zobaczysz jak to jest... Ja dzwoniłem do trzech dystrybucji i we wszystkich porównywalne odpowiedzi dostałem na swoje pytania. Bipo były takie szopki, że na tydzień przed premierą Dystrybutor w Polsce dostawał informację, że będzie zmiana ścieżki dźwiękowej, a cena zakupu itp bez zmian :) I tak będzie o ile nie gorzej, bo mamy bardzo słabą sprzedaż filmów w Polsce i nikt z nami się nie liczy.
Ja tam Jaśka kupię, myślę, że nie będzie to gorzej jak w niektórych innych filmach, które kupiłem.
II cz. tak jak Caparzo pisał jest świetna pod względem dźwięku, a ten sam chyba dystrybutor wydawał ten film.

Ostatnia edycja:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Bipo pisałem już kiedyś to nie jest wina monolithu czy innego dystrybutora, który by wydał ten film, oni nic nie mają do powiedzenia w kwestii jaka jest ścieżka dźwiękowa, zadzwoń, pogadaj i sam zobaczysz jak to jest... Ja dzwoniłem do trzech dystrybucji i we wszystkich porównywalne odpowiedzi dostałem na swoje pytania. Bipo były takie szopki, że na tydzień przed premierą Dystrybutor w Polsce dostawał informację, że będzie zmiana ścieżki dźwiękowej, a cena zakupu itp bez zmian :) I tak będzie o ile nie gorzej, bo mamy bardzo słabą sprzedaż filmów w Polsce i nikt z nami się nie liczy.
Ja tam Jaśka kupię, myślę, że nie będzie to gorzej jak w niektórych innych filmach, które kupiłem.
II cz. tak jak Caparzo pisał jest świetna pod względem dźwięku, a ten sam chyba dystrybutor wydawał ten film.
A czemu miałbyś nie kupić jak i tak nie wykorzystasz Atmos czy DTS:X?

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A czemu miałbyś nie kupić jak i tak nie wykorzystasz Atmos czy DTS:X?

Czasem jest tak, nie zawsze, ale bywa, że film nagrany w atmosie nawet jak nie ma się amplitunera, który umożliwiłby odbiór tego kodeka to taki film odtwarzany jest w DTS True HD i często bywa, że jest to fajnie zrealizowane. Pewnie przypadek :) ale fajnie, jeśli jest to lepiej zrobione... ostatnio taki przypadek miał miejsce w filmie Godzilla - król potworów. Ale teraz gro filmów średnio są realizowane pod względem dźwiękowym, ale też i inaczej teraz podchodzę, więcej luzu do tego nabrałem. Skoro nic nie można zrobić to bez sensu jest się denerwować.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jak już jesteśmy przy bajkach...
BTW. Wacek3 w Atmosie/4k całkiem dobrze wydada w kwestii audio, co nie znaczy, że nie słyszałem lepszych mixów, ale do rzeczy, bo są lepsze bajeczki:

Obejrzałem Aladyna z Willem Smithem, jak usłyszałem już na samym początku, że zaczynają śpiewać, myślę... łoo matko, to nie dla mnie.
Lubię musicale, ale nie takie. No, ale to film Guy'a Ritchi, no i naturalnie Will, coś tu musi być na rzeczy, poszedłem za ciosem dalej i to był strzał w dziesiątkę.

Rewelacja, Will świetnie wypadł, takiego go lubię, kto oglądał Bajer w Bel Air wie o czym mowa, zresztą cała bajeczka z jajem i na luzie.
Szybko, wesoło i ładnie, doinwestowana pełna kolorów produkcja, a już wejście Aladyna ze świtą na pałace, to prawdziwe widowisko.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
To teraz pytanie o ile lepiej w przypadku Jaśka jest z dźwiękiem w 4k w porównaniu do wydania na BR.

Masz na mysli orygyginalne wydanie?

4k
DISC INFO:

Disc Title: John.Wick.Chapter.3.Parabellum.2019.2160p.BluRay.HEVC.TrueHD.7.1.Atmos-BHD
Disc Size: 93,824,328,927 bytes
Protection: AACS2
Extras: Ultra HD, BD-Java
BDInfo: 0.7.5.3 (compatible layout created by DVDFab 11.0.4.5)

PLAYLIST REPORT:

Name: 00800.MPLS
Length: 2:10:46.296 (h:m:s.ms)
Size: 79,933,108,224 bytes
Total Bitrate: 81.50 Mbps

(*) Indicates included stream hidden by this playlist.

VIDEO:

Codec Bitrate Description
----- ------- -----------
MPEG-H HEVC Video 63154 kbps 2160p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 @ Level 5.1 @ High / 4:2:0 / 10 bits / HDR10 / BT.2020 /
* MPEG-H HEVC Video 7625 kbps 1080p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 @ Level 5.1 @ High / 4:2:0 / 10 bits / Dolby Vision / BT.2020 /

AUDIO:

Codec Language Bitrate Description
----- -------- ------- -----------
Dolby TrueHD/Atmos Audio English 4652 kbps 7.1-Atmos / 48 kHz / 4652 kbps / 24-bit (AC3 Core: 5.1-EX / 48 kHz / 640 kbps)
Dolby Digital Audio English 224 kbps 2.0 / 48 kHz / 224 kbps / Dolby Surround
Dolby Digital Audio English 192 kbps 2.0 / 48 kHz / 192 kbps
Dolby Digital Audio Spanish 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps
Dolby Digital Audio French 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps

BluRay
DISC INFO:

Disc Title: John.Wick.Chapter.3.Parabellum.2019.1080p.BluRay.AVC.TrueHD.7.1.Atmos-HDC
Disc Size: 49,264,728,915 bytes
Protection: AACS
Extras: BD-Java
BDInfo: 0.7.5.3 (compatible layout created by DVDFab 11.0.4.5)

PLAYLIST REPORT:

Name: 00444.MPLS
Length: 2:10:45.879 (h:m:s.ms)
Size: 34,411,984,896 bytes
Total Bitrate: 35.09 Mbps

VIDEO:

Codec Bitrate Description
----- ------- -----------
MPEG-4 AVC Video 26322 kbps 1080p / 23.976 fps / 16:9 / High Profile 4.1 /

AUDIO:

Codec Language Bitrate Description
----- -------- ------- -----------
Dolby TrueHD/Atmos Audio English 4652 kbps 7.1-Atmos / 48 kHz / 4652 kbps / 16-bit (AC3 Core: 5.1-EX / 48 kHz / 640 kbps)
Dolby Digital Audio English 224 kbps 2.0 / 48 kHz / 224 kbps / Dolby Surround
Dolby Digital Audio English 192 kbps 2.0 / 48 kHz / 192 kbps
Dolby Digital Audio Spanish 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps
Dolby Digital Audio French 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps

Wyglada ze dzwiek w obu wersjach jest ten sam. Niby roznica 24 bity a 16 bitow ale to chyba jakis blad lub nie znaczaca roznica bo pozostale parametry takie same.

Caparzo

New member
Bez reklam
Lolek pierdzielisz jakbys sie kwaśnych jabłek nażarł. Dobrze że do nasa nie dzwoniłeś. Każde zagraniczne wydanie Jaśka ma atmos a w polszy 5.1 i co dzwonią do dystrybutora i mowia ty masz dać 5.1 bo tak i h???
Są jak dupa od srania i maja wydać film taki jak jest na świecie! Ten film ma takie rykoszety na bokach ze 7.1 to powinno być minumum. To nie przeminelo z wiatrem.
Mam matrixy w uhd, helikopter, szeregowca i tak jak bipo juz pisal w temacie uhd, mialem wrażenie ze inne filmy ogladalem majac na blu ray a teraz na uhd. Da sie? Da sie. Galapagos wszystko wali w atmosie, impwrial tak samo a monolith nie może bo ty dzwoniłeś do dystrybutora ... I gadaleś z jakąś Jaśka, Kaśką i halina i ci powiedzieli ze maja taki prykaz... Tak kurła wina trumpa huaweii bay bay atmos w monolicie bay bay....

Że nie wspomnę że nie wydali w uhd nic.. Sicario 1,2, ocalony, john wick 1,2,3, furia, wrog nr 1 i wiele innych, też zabronili!?

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Caparzo nie zrozumiałeś mnie, albo ja nie do końca jasno napisałem.. Część rzeczy nie mogę napisać bo jest Rodo, a to jest otwarte forum, ale jeszcze raz napiszę to co mogę... mi nie chodziło o to czy dany dystrybutor jak ma prawa do danego filmu to czy zamawia kilka różnych wydań, czy tylko np na dvd i na BR. Ja nigdzie nie napisałem, że USA zabroniło Producentowi Monolith zamówić filmy w 4k .... Mi chodziło o to, że dany film w danej wersji jest na takim poziomie technicznym jakim ktoś go zrobił w USA (mam na myśli Europę, bo nie wiem jak jest z tym samym filmem np w USA).
Większość filmów na Europę nagrywana jest z taśmy matki w Austrii i oni również nie mają żadnej możliwości ingerencji w materiał jaki dostali z USA. Nawet miałem okazję porównywać 3 filmy z naszego Marketu w stosunku do tych samych filmów z dystrybucji naszych sąsiadów i było dokładnie to samo - czyli średnio, albo słabo. Choć zapewne nie jest tak za każdym razem, znając życie..I były to wydania od Producenta Galapagos, który również ma kilka średniaków jak i słabych filmów pod względem dźwiękowym. I sam galapagos nic od siebie nie daje, bo nie ma takiej możliwości tylko dostaje to co zamówił.. Lepsi są o tyle, że zamawiają również większości przypadków filmy w 4k. Ale i tak są ciency bo czeski dystrybutor i tak pod tym względem jest lepszy pomimo, że mają powiedzmy tylko około 12 mln ludności.. u nich się opłaca takie rzeczy robić , a u nas niestety nie.. I niewątpliwie pod względem ilości wersji danego filmu Monolith wypada najsłabiej, ale weź pod uwagę fakt, że inni czasem pewnych filmów nie chcą dystrybuować nawet na dvd czy BR. A przecież są filmy - premiery, gdzie tylko film wychodzi na nośniku dvd. I jakoś inni się nie palą , aby dany film przejąć i wydać go choćby na BR o 4k nie wspomnę.

Są dystrybutorem filmu Midway, mam nadzieję, że nie spierdzielą dźwięku, bo jak na razie w wojennych filmach dawali radę.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
To musisz zostać prezesem któregoś z dystrybutorów i wtedy to się na pewno zmieni.. a przynajmniej mam taką nadzieję, po tym co piszesz. A tym bardziej patrząc na te "miliony" ludzi biegnących w Polsce po filmy.
Heniu pisałem tutaj, kilka razy, że były takie przypadki, gdzie na tydzień/dwa przed premierą filmu dostawali maila, w którym było napisane, że jest zmiana ścieżki dźwiękowej np z DTS HD MA na DTS HR, albo z atmosa na DTS HD MA. Może mogliby zrezygnować z takiego filmu, ale też nie jestem pewien czy mają taką możliwość.
Wszystko rozchodzi się o ilość sprzedawanych filmów, jeśli dany film na premierę w Stolicy RP we wszystkich marketach jest powiedzmy 150 szt. i nawet ta ilość im się nie sprzedaje to o czym my rozmawiamy... Nie pamiętam tytułu, ale któryś z marvelów na premierę we wszystkich MM , było tych filmów zamówionych około 100 szt. na całą Warszawę.. :) Gościu mi stany sprawdził w markecie, ponad 2 mln ludzi z tymi co nie są zameldowani.. Ile tutaj ludzi kupuje filmy w przeciągu powiedzmy jednego - dwóch miesięcy od premiery? Bo wtedy mają zysk, a nie po roku, półtora, gdzie filmy są po 20 złoty..Na palcach by można było liczyć.

Co nie zmienia faktu, że tak jak i Ty chciałbym, aby była lepsza jakość filmów, ale jest jak to widzimy i jestem przekonany, że to się nie zmieni, jest to przykre, bo ludzie wydają grube pieniądze na coś co wg mnie w wielu przypadkach nie powinno mieć miejsca.

Ostatnia edycja:
Do góry