Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Bipo

Active member
Bez reklam
Panowie jestem po seansie Obcy Przymierze kupiony na br. Oglądałem ten film w kinie i miałem troszkę nie smak bo jedna scena mi nie podeszła oraz dużo informacji mi brakowało i było wiele nie jasności.
Po obejrzeniu filmu na br obejrzałem materialy dodatkowe. I tu niespodzianka jest masa materiału nie wykorzystanego w filmie a w wątkach pobocznych które można zobaczyć tylko w dodatkach. Kilka godzin materiału zarówno z planu jak i wątki poboczne dzięki którym masa rzeczy została wyjaśniona. Fajnie jakby je dali dla wersji rozszerzonej np.na płycie tak jak to było w przypadku LOTR. Godzina więcej filmu dla fanów... :)
Zmieniam zdanie film bardzo mi się podoba i zamierzam po raz trzeci go zobaczyć po ponownym odświeżeniu i zrobieniu sobie maratonu z poprzednimi częściami... :)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja tam po kinie pisałem, że jest ok :- ) Po obejrzeniu na BR potwierdzam moje zdanie, że jak dla mnie na pewno nie jest gorszy od Prometeusza.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Butler jest/był ok, tyle, że się pogubił w ostatnich rolach.
"300" - nie trzeba rekomendować, ja natomiast lubię gościa z komedii "Brzydka prawda", świetna komedia.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Ohooo.. ta muzka miodzio..

Trzeba odświeżyć sobie Sicario pierwszą część.... wstyd przyznać ale oglądałem tylko ripa 720p, z lektorem, w stereo...

No widzisz lolo2, a ja widzialem po raz chyba 5 w ubieglym tyg.

Jeszcze był taki tytuł, bardzo wysoko oceniany przez widzów jak "Prawo zemsty".
Butler jest/był ok, tyle, że się pogubił w ostatnich rolach.
"300" - nie trzeba rekomendować, ja natomiast lubię gościa z komedii "Brzydka prawda", świetna komedia.

Ehh. Nie widzicie, ze lolka wkrecam. ;)
Ale powaznie. Wrzucice Watchmen-ow Ultimate Cut. Drugie nazwisko, po Malin Ackerman, w creditsach na starcie . Niedawno odswierzalem na UHD i rzucilo mi sie w oczy.
A teraz powiedzcie kogo gral w tym filmie? ;)

Ostatnia edycja:

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Panowie jestem po seansie Obcy Przymierze kupiony na br. Oglądałem ten film w kinie i miałem troszkę nie smak bo jedna scena mi nie podeszła oraz dużo informacji mi brakowało i było wiele nie jasności.
Po obejrzeniu filmu na br obejrzałem materialy dodatkowe. I tu niespodzianka jest masa materiału nie wykorzystanego w filmie a w wątkach pobocznych które można zobaczyć tylko w dodatkach. Kilka godzin materiału zarówno z planu jak i wątki poboczne dzięki którym masa rzeczy została wyjaśniona. Fajnie jakby je dali dla wersji rozszerzonej np.na płycie tak jak to było w przypadku LOTR. Godzina więcej filmu dla fanów... :)
Zmieniam zdanie film bardzo mi się podoba i zamierzam po raz trzeci go zobaczyć po ponownym odświeżeniu i zrobieniu sobie maratonu z poprzednimi częściami... :)
http://filmozercy.com/wpis/obcy-prz...mu-i-wydania-blu-ray-2d-opakowanie-plastikowe

Tutaj o tym pisałem ;P

bubafat

Well-known member
Bez reklam

Piramida przelecial wszystkie dodatki w tym filmie, jeszcze przed oficjalna premiera Bluraya. ;)
Powaznie. I oplacilo sie. Znalazl zioło. Maładiec!

Bipo

Active member
Bez reklam

Czytałem super recenzja... :)
Tylko obraz w porównaniu do prometeusza gorszy. Po włączeniu prometeusza obraz żyleta, brak praktycznie ziarna i zapiaszczenia a w obcy przymierze niestety to nagminne. Moja żona stwierdziła jak włączyliśmy wcześniejsza cześć to mamy obraz 4k bez 4k... ;-)
Normalnie każdy szczegół widać jak na dłoni. Moim zdaniem czołówka pod względem obrazu. Pozdr.

Ostatnia edycja:

Bipo

Active member
Bez reklam
To na tv jest to mniej odczuwalne, ale wielkość ekranu robi swoje. Aczkolwiek różnice widać.

Dokładnie ale wielkość obrazu jest tu bardzo istotna, 130 " robi swoje i pokazuje każdy szczegół i nie dociagniecia. Dla mnie na mojej plaźmie 50" większość filmów blu ray jest praktycznie taka sama, bardzo ciężko nie kiedy się dopatrzeć który film jest lepiej i gorzej nagrany jeśli mamy oba filmy dobrze nagrane.
Natomiast sytuacja diametralnie sie zmienia kiedy odpalam projektor tu widać po pierwszych minutach jak na dłoni z jakim obrazem mamy doczynienia..:D

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Tak to jest - coś za coś, jak masz film w dobrej jakości to sama radość, a jak już jest średnia jakość filmu to odczucia będą już deko inne,, :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Nie świruj, mi się bardzo podobał.

Siema mordka :D
Właśnie między innymi dlatego będę go niedługo oglądał ;)
Piramida przelecial wszystkie dodatki w tym filmie, jeszcze przed oficjalna premiera Bluraya. ;)
Powaznie. I oplacilo sie. Znalazl zioło. Maładiec!

Stary,zastałem same łodygi :mrgreen:
tumblr_nfxtmtD0ER1u4zn85o1_500.gif

W końcu wypuścili pierwszy poster,jednak na premierę trzeba będzie trochę poczekać.Ta odbędzie się dopiero 29 sierpnia 2019 roku.
064db128a699e58466faa4d85956b09b--comic-covers-movie-posters.jpg

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Moja żona stwierdziła jak włączyliśmy wcześniejsza cześć to mamy obraz 4k bez 4k... ;-)
Normalnie każdy szczegół widać jak na dłoni. Moim zdaniem czołówka pod względem obrazu. Pozdr.

Ja po tych wszystkich prezentacjach, dyskusjach na różnych spotkaniach, a przede wszystkich własnych doświadczeniach mam od dawna swoje przemyślenia - dlatego dokładnie wiem co masz na myśli.
Bywa, że od czasu do czasu odpalę sobie też któryś z dobrych materiałów UHD na projekcji FHD i już to co widzę, robi niesamowite wrażenie. Widać każdą najmniejszą pierdółkę - a piszemy o 120", a w połączeniu z 3-4m odległości stwierdzam, że jest lepiej jak dobrze, żeby nie powiedzieć rewelacyjnie.
Dlatego nie pcham się jeszcze w natywną elektronikę 4K, wystarczy dobre żródło na projekcji FHD.
Na elektronikę UHD przyjdzie jeszcze czas, ale zupełnie bez ciśnienia.
Największą bolączką jest sam materiał, ale jak ten jest dobry, to przyzwoity projektor fhd odwdzięczy się nam z nawiązką. Gdyby tak nie było, już miałbym projekcje 4K.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A ja powiem, że gdybym był takim 100% -ym kino maniakiem i miałbym dedykowaną salkę to kupiłbym projektor 4k. To co widziałem na soniaku 4k podobało mi się :) )

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Bipo, armanig, lolek - tylko pamietajcie, ze "ziarno" (akurat w Obcym uzyskane troche sztucznie) to nie jest wada obrazu w sensie technicznym, tylko cecha konkretnej prezentacji. Forma artystycznego wyrazu twórcy. A co to oznacza?

Widz moze to lubic lub tego nienawidzić. Jesli to drugie, moze - i ma prawo - krytykowac. Recenzent tez moze wyrazic swoje zdanie, ale... oceny za obraz nie powinien obnizac. Bo to nie jest wada techniczna.

Zgadzam sie, ze Prometeusz wyglada nowoczesnej. Piesci oko czystoscia i klarownoscia obrazu. Oszukuje, ze jest 4k. Przymierze natomiast imituje taśmę. Oba wygladaja swietnie i zasluguja na 6/6. Roznica polega na tym, ze Wy za ziarnem i filmowym lookiem nie przepadacie.

Zobaczcie jakie filmy kreci Go Pro w pelni słońca, np. na nartach. Jest ostro, czysto i 4k. Bez ziarna i piasku. I nie trzeba kamery za równowartość ferrari. Czemu wiec Hollywood kreci inaczej. I to jest temat na dyskusje :)

Bipo, a przeciez w LOTR ziarna jest duuuuzo wiecej :)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Gdyby Alien Covenat był produkowany pod 3D, to też by wyglądał tak jak Prometeusz. A ze nie był, to nie musi ( nie ma takiego DOF) - posypałi ziarnem i zmiekczyli.

Ostatnia edycja:
Do góry