Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
@armanig

Nie wszystkie lubia powazne kino... Ja ze swoja tez chodze na bajki lub "komedie romantyczne"..... Wczojaj w domu ogladalem "5 fale" to moja przed telefonem siedziala, i wez tu z taka do kina idz.

Co do filmu to film w stylu "zapchaj dziure" jak nie macie co ogladac to mozna.
Piąta fala (2016) - IMDb

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Też się przymierzałem do Suicide, ale jak zobaczyłem ten Batmobil pod koniec trailera, to chyba odpuszczę i zaliczę w domu.
Recenzja (z tego żródła które mnie interesuję) również druzgocąco marna, ponoć zmarnowany potencjał, ale zobaczymy - chociażby dla Willa czy Margot.

Lolo, ja wiem, że nie wszystkie lubią, ale dla mnie te wszystkie ostatnie bajki są zwyczajnie nudne.
Ostatnią którą faktycznie dobrze wspominam był Shrek czy Toy Story, a i jeszcze Jak wytresować smoka była dobra (DSU od Atmosa daje też radę w kilku scenach).

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Lolo
W piątej fali jest fajny dźwięk bo sam film to faktycznie taki zabijacz czasu.

Armanig
Ja pójdę ze wzgledu na Margot.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
A, no to zmienia postać rzeczy.
Ponoć właśnie Margot w legionie to jedyny klejnot obsady, zaraz po niej Will.
No, ale nie ma co gadać, trzeba samemu ocenić.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Fajny dzwiek, no to chyba powaznie czas zmienic ampli. Bo praktycznie nic nie zwrocilo mojej uwagi, nie moglem sie doczekac konca filmu. Za bardzo przewidywalny. Nie lubie przewidywalnych filmow z glupimi akcjami.

Musze moja namowic na obejzenie obecnosc 2, sam horrora nie obejze bo palpitacji serca zapewno bym dostal xD

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Horrory niestety muszę oglądać sam.

W Suicide Squad ciekawi mnie również postać grana przez Jareda Leto.

Bipo

Active member
Bez reklam
Też się przymierzałem do Suicide, ale jak zobaczyłem ten Batmobil pod koniec trailera, to chyba odpuszczę i zaliczę w domu.
Recenzja (z tego żródła które mnie interesuję) również druzgocąco marna, ponoć zmarnowany potencjał, ale zobaczymy - chociażby dla Willa czy Margot.

Lolo, ja wiem, że nie wszystkie lubią, ale dla mnie te wszystkie ostatnie bajki są zwyczajnie nudne.
Ostatnią którą faktycznie dobrze wspominam był Shrek czy Toy Story, a i jeszcze Jak wytresować smoka była dobra (DSU od Atmosa daje też radę w kilku scenach).

Też to zauważyłem, kiedyś było dużo fajnych bajek na których można było się pośmiać a dzisiaj to oglądasz i zapominasz. Takiego shreka 1 czy epokę 1 mógłbym oglądać po 100 razy i nadal będę z więlką chęcią do nich wracał. :D

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Shrek 1 to moim skromnym zdaniem najlepsza bajka.

Jeżeli ktoś lubi klimaty Batmana to polecam serial Gotham. Gra aktorska pozostawia wiele do życzenia, ale od strony wizualnej, dźwiękowej warto rzucić okiem i uchem. Ciekawa sceneria, fajnie mrocznie ukazane Gotham. Serial przedstawia wydarzenia w mieście w czasach gdy Bruce Wayne był szczochem i powoli odkrywal w sobie przyszłego bohatera. Głównym bohaterem jest Jim Gordon.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Też to zauważyłem, kiedyś było dużo fajnych bajek na których można było się pośmiać a dzisiaj to oglądasz i zapominasz. Takiego shreka 1 czy epokę 1 mógłbym oglądać po 100 razy i nadal będę z więlką chęcią do nich wracał. :D

Ja bym jeszcze dodał Król lew czy np opowieść wigilijną ... jeszcze kilka bym znalazł które lubię..:)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Zobaczcie jak to działa u naszych sąsiadów w 10 mln kraju .. na ile wcześniej już ludzie wiedzą kiedy wyjdzie film i w jakich wersjach...

DVD filmy, Blu-ray filmy, 3D filmy

też łatwo sobie porównać w ilu wersjach wychodzi dany film u nich w niektórych filmach, a jak jest u nas w 40 mln kraju ...a przede wszystkim informacja kiedy wyjdą filmy.. patrząc jak jest u nas to przepaść... np w Saturnie czy MM jeszcze dzisiaj nie ma nic o filmach które wychodzą w sierpniu, a jest ich bodajże 4 ... tam juz jest informacja o filmach które wejdą w przyszłym roku :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To komiksy czy filmy?
Ostatnie jakie pamiętam, to kreskówki z VHS. Marna jakość animacji, ale każdy chciał zobaczyć.
Naturalnie królowała seria ze Smerfetką no i gang bang w wykonaniu reszty ferajny. Do tego soczysty lektor ;)

venom200

Member
Ja dziś z dzieciakami obejrzałem zootopia i się nawet nieźle uśmiałem chyba nawet lepsza ta bajka niż ta najnowsza epoka lodowcowa na której byłem w kinie z synami.
Wracając do epoki w kinie byli dorośli faceci bez dzieci na tej bajce co mnie rozbiło totalnie.
W nocy wczoraj obejrzałem film Airlift historia prawdziwa jak hinduskiej próbował wydostać swoich rodaków z Kuwejt po ataku Saddama.
Temat niezły przewidywane zakończenie i mimo wszystko brak większej dawki emocji, ale obejrzeć tak na raz warto.
Co mi się najbardziej rzuciło w oczy to atak Saddama był w 1990 roku a tam chyba przez niedopatrzenie na ulicy stoi Peugeot Partner który wtedy nie był jeszcze produkowany.
Jak na moje wpadka i to ogromna

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Piramida

Well-known member
Bez reklam
To komiksy czy filmy?

To były artworki :wink:

Ostatnie jakie pamiętam, to kreskówki z VHS. Marna jakość animacji, ale każdy chciał zobaczyć.
Naturalnie królowała seria ze Smerfetką no i gang bang w wykonaniu reszty ferajny. Do tego soczysty lektor :wink:

Mi najbardziej zapadł w pamięci stary ruski rysunkowy fikołek o wampirze,który stukał wszystko,co napotkał po drodze :mrgreen::wink:

Ksiega dzungli (2016) - IMDb obejrzana.
Można zaliczyć,jednak po ocenie powyżej,liczyłem na coś lepszego.Według mnie o 1 punkt za wysoka :wink:
Zwierzątka fajnie zrobione,chociaż przyczepić się można trochę do ich poruszania (no ale to jeszcze nie ten etap zaawansowania CGI...) :wink:
Historia dosyć prostawa...
Sam główny bohater trochę mało charyzmatyczny.
Dźwięk przeciętny,z tym,że sporo dialogów na "otwartej powierzchni brzmiało jak w zamkniętym pomieszczeniu" :wink:
Oraz w miarę,chociaż bez większej żylety :
(jak widać prawie na cały ekran)
image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Generalnie z obejrzanych filmów z 2016r jeszcze żaden nie zrobił na mnie bardzo dużego wrażenia.
Czekamy...:wink:

Ostatnia edycja:
Do góry