Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Lolek, ogólnie się z Tobą zgadzam ale... akurat Niezgodna? Wiesz, że ten film o którym piszesz nie trafi nigdzie na swiecie do kin? A Ty chcesz żeby Monolith wydał go na bd???

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Za chwilę mnie Caparzo opieprzy, ale zaryzykuję - Lolek w sieci jest tego niezliczone ilości w iso full bd

Caparzo

New member
Bez reklam
Ciekawe

[youtube]aWRzYrfD9wQ[/youtube]

nie po raz pierwszy widze że ludzie nie czytają pare postów wstecz :popcorn:

Ale co Wy porównujecie filmy do samochodów ?
Może jeszcze trzeba do tego,kto bzyka lepsze panienki ;-)

a jakie to są te lepsze ? ;P

Lolek, ogólnie się z Tobą zgadzam ale... akurat Niezgodna? Wiesz, że ten film o którym piszesz nie trafi nigdzie na swiecie do kin? A Ty chcesz żeby Monolith wydał go na bd???

to samo mu pisze, zamiast zapytać o jakieś filmy to pyta o jakiś badziew dla nastolatków co książke przeczytały :bober:

Za chwilę mnie Caparzo opieprzy, ale zaryzykuję - Lolek w sieci jest tego niezliczone ilości w iso full bd
w sumie wali mnie to, sory miałem wtedy kiepski dzień ;P

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam

Tak Kolego bo jeśli ktoś zajmuje się dystrybucją to nie powinien patrzeć na pewne sprawy tylko dbać
o ogół społeczeństwa: dlaczego ten sam film wychodzi w czterokrotnie mniejszym Państwie jakim są Czechy i pewnie nie tylko tym...

Czy wiesz ze bajek na BR sprzedaje się mało w sklepach w stosunku do dvd ?? Porozmawiaj sobie ze sprzedawcami , dużo bajek sprzedaje się na dvd a pomimo tego każda bajka wychodzi niemalże na BR mało tego co druga w 3d.. i do tego zobacz jakie bajki mają cenę i średnio 80 min taka bajka trwa.. Mało tego najwięcej bajek sprzedaje się jak wychodzą w wydaniach książkowych te po 29,99 na wejście..
Wiesz to wszytko kwestia gustu znam takich dla których naprawdę dobre filmy dla mnie czy dla Ciebie nie powinny wyjść na BR(wg tych osób) ale czy to oznacza że jeśli grupie osób dany film się nie podoba to taki dystrybutor ma decydować czy wydać taki film czy też nie.. to jest dystrybutor filmów, a nie fabryka zapałek..

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Caparzo
Spoko nie obraziłem się:D

Lolek
Ja bajki tylko w 3D oglądam, a Żółwik Sammy 3D to obowiązkowa pozycja dla 3D maniaków tak samo jak Imax Under the sea 3D.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Widzisz ja mało bajek oglądam w sensie kupowania bo na większość chodzą dzieci do kina i jak jeszcze raz sobie obejrzą taką bajkę na HBO czy C+ to wszystko.. ale nie piszę że to badziewie bo akurat mam taki pogląd i niech wychodzą tylko na dvd .. i tak jak napisałem nie chodzi mi o konkretny film tylko ogólnie że to robią i to dosyć często ...
Dużo bardziej lubię takie bajki deko innego pokroju jak np Piotruś wyprawa do Nibylandii itp..

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
Ale są bajki i są bajki. Ja znam na pamięć toy story 1-3, kraine lodu i są fajne a np ostatnio Zootopia to badziew jakich mało ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Oczywiście Kolego to wszystko kwestia gustu a o tym nie dyskutuje bo nikomu nie będę wybierał co ma oglądać i mówić komuś co ma mu się podobać - to sprawa indywidualna i nikomu nic do tego..

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ale są bajki i są bajki. Ja znam na pamięć toy story 1-3, kraine lodu i są fajne a np ostatnio Zootopia to badziew jakich mało :wink:

Jak dla mnie Zootopia fajna ale nie rewelacyjna,jednak jak czytam Twoje posty Caparzo,to wydaje mie się że chcesz być supermęskośmiesznożółnierski ;-)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Lolek i reszta, czemu znów przeczytaliscie to co chcieliscie przeczytac, a nie to co napisałem.

Ja nie skrytykowalem serii Niezgodna (chociaż osobiście uważam, że jest słaba), tylko poinformowałem Was o tym, o czym ostatnio pisały portale filmowe na calym świecie. Mianowicie, producenci serii wydali oświadczenie, że seria przynosi takie straty, że ostatnia czwarta część nie trafi do kin. Trafi od razu do sklepów.

Więc sie pytam... skoro sami producenci przyznają, że ten biznes im nie wyszedł, to jak ma taki Monolith ryzykować z bd na polskim rynku???

Ja ich rozumiem.

Jednocześnie wkurwia mnie brak wielu tytulow Monolithu na bd i bd 3d. Snowpiercer, Gods of egypt 3d, Hercules 3d, itp....

lolek126

Well-known member
Bez reklam
O to właśnie mi chodzi Kolego że dla mnie nie ma zrozumienia dla takiego postępowania bo raz nie wyda tego co mi czy Tobie nie koniecznie pasuje i mamy to gdzieś, a innym razem nie wyda tego co byśmy chcieli np te wspomniane tytuły które wymieniłeś... jest się dystrybutorem to ryzyko się ponosi można mniej wydać , można taniej sprzedać - na jednym tytule się zarobi troszkę, a na innym straci.. jeśli Prezes myśli że na przemyśle filmowym dorobi się jachtu 40 m i pięknego domu z basenem koło którego stoi Ferrari to nie w tym kraju...

Caparzo

New member
Bez reklam
Jak dla mnie Zootopia fajna ale nie rewelacyjna,jednak jak czytam Twoje posty Caparzo,to wydaje mie się że chcesz być supermęskośmiesznożółnierski ;-)

Nie kumam o co ci chodzi z tym długim wyrazem.
Moje dzieci przy tej bajce po 15 min wymiekly i tak leciało bo leciało do cchyba 40 min i wyłłczyłem bo to nie zachęcało do oglłdania.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Panowie, kobieta wyciągnęła mnie dzisiaj do kina na Epokę Lodowcową i była to ostatnia część jaką oglądałem. Totalne dno, ani jednego śmiesznego tekstu. Sid jakiś taki cichy. Nie polecam.

Do góry