Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Seizo

Active member
Bez reklam
Od pewnego źródła :p
Szedłem z myślą że zobaczę Dzień Niepodległości, ale w ostatniej chwili obudziłem się z ręką w gaciach. Żałuję że nie zamawiałem biletów wcześniej, wtedy nie byłoby już możliwości zmiany :D
Alicja ogólnie w porządku. Oczywiście w kontynuacji wszystko gorsze w porównaniu do pierwowzoru Tima Burtona (włącznie z piosenką z filmu:p, utwór Avril bardziej przypadł mi do gustu niż ten od Pink :D) ale ogólnie oglądało się przyjemnie.

Caparzo

New member
Bez reklam
Ten zwiastun jest zasrany jednym wielkum efektem komputerowym, za dużo wszystkiego mnie już takie.filmy męczą. Tutaj mineło pare lat a ci tak wykorzystali technologie obcych że latają ufo ? Nie kupuje tego. Żołnierze kosmosu reaktywacja :/

porkbone

Member
4K Ultra HD-Blu-ray - parametry wydania

Witam

Czy wersja 4K HDR oznacza , że nie obejrzę filmu w wersji 4K na LG UF950V ?

To se w buty wsadzą te filmy , nie będę co pół roku wymieniał TV.:x

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida obejrzałem Pitbula.. i nie wiem bardzo co napisać powiem szczerze, bo myślałem że będzie lepszy, co nie oznacza że mi się nie podobał, ale zabrakło mi tego klimatu jaki powinien być przy takim filmie.. rola Lindy całkowicie skopana wg mnie.. ja takiego Gościa to powinienem się bać jakbym go zobaczył , a tutaj taki Pan chodzący i troszkę straszący ludzi.. bez wyrazu i to nie wina Lindy tylko reżysera.. Linda jest w stanie taka rolę zagrać perfekcyjnie.. kilka tekstów fajnych ("Mucha miała najlepsza rolę - żenada że ludzie na coś takiego się zgadzają") w sumie 2 godziny minęło spoko.. można obejrzeć ale jak ktoś nastawia się na mocne kino to niestety się zawiedzie..

Caparzo jeśli chodzi o Dzień niep. 2 to ja już dzisiaj Ci mówię po tym co poczytałem że fabuła będzie gorsza jak w cz 1 , natomiast efekty itp na pewno dla oczu miło obejrzeć .. i każdy fan tego gatunku na spokojnie sobie taki film obejrzy.. tak myślę :)

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
Ja nie musze czytać czy fabuła taka czy siaka. Film ma mi sie spodobać. W waszym Room czy Spotlight miała być mega fabuła lub jest w/g niektórych... Co do filmu już sie wypowiadałem.. Obejrze tych żołnierzy kosmosu ale bez ciśnienia.

Co do pitbula to nie zgadzam.sie z wami. W pl kinie dawno nie było takiej sensacji. Tu wam humor nie odpowiada a pierdzenie i bekanie w Deadpolu to jest ok ?!
Vega zrobił kawał dobrego kina, a jakbtrraz przrczytacie ksiażke zmienicie zdanie o filmie. Gadanie że głupek w spodniach w krate ma.być postrachem... A w garniturze to niby jest ?? To był świr kompletny. Tak przedstawiony i co z tego? W odwróconych pruszków był fajnie zrobiony z aktorów. I był Rysio z psem? Budził strach ? Nie ale z Kowalem byli dobrzy w tym co robili ;)

Trzeba powiedzieć wprost. Każdy spodziewał sie starego pitbulla. Ale to już nie wróci. Teraz jest po nowemu i jest ok. Ja czekam na 2 część.

Bipo, Dorociński grał Sławka Opalę, ten już nie jest wśród nas, więc.z szacunku dla niego być może dlatego nie był brany pod uwagę.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Caparzo dlatego fajnie jest każdy sobie oceni i luzik.. bez spinania się.. jednemu się spodoba, a innemu mniej, a trzeciemu wcale..

Ale powiem Ci że dorwałem na BR OCALONY bo miałem na dvd - w cale nie żałuje wydanych podwójnie pieniędzy.. i pomimo że dźwiękowo to i na dvd jest bardzo fajnie to jednak pod względem obrazu zobaczyć kilka krajobrazów i generalnie niektóre sceny to jednak jest znacząca różnica..

Strasznie mi ten film się podoba i mega działa na mnie , a szczególnie kiedy ten chłopiec na koniec podchodzi do komandosa .. trzeci raz obejrzałem ten film i trzeci raz miałem łzy w oczach :) stary chłop, a ciągle mam problem przy tym filmie.. zresztą to nie jedyny taki film ...

Caparzo

New member
Bez reklam
Ja mam problemy na koncu Snajpera ;) btw, od kiedy wprowadzili podwójne wydanie blu to na allegro nikt jeszcze nie kupil? A ceny statych nie spadły nawet o grosz... Gdzie tu logika?

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Logiki nie ma żadnej ale powiem Ci lepiej... zapytałem się kierownika w jednym z marketów w dziale filmy i muzyka... np opuszczają cenę ze 100 zł do 70 , następnie z 70 do 50 i ta cena wisi , wisi, wisi,,,, nagle co się dzieje nie ma filmu Kolego i mało tego Gość mówi że raczej dany film się już nie pojawi... a dlaczego ?? Bo dystrybutor nie chce w opuścić im ceny i dla sklepu lepiej opłaca się zrobić zwrot do dystrybutora niż wchodzić w koszta zmniejszając cenę.. nie głupota - to tylko w RP jest to możliwe.. dlaczego dystrybutor nie zmniejsza swojej marzy dla sklepu jak filmy zostają ??? Czarna magia. Oczywiście nie z każdym tatulem tak jest, który zostaje im, ale gro filmów wraca..

Ostatnia edycja:

Bipo

Active member
Bez reklam
Ja mam problemy na koncu Snajpera ;) btw, od kiedy wprowadzili podwójne wydanie blu to na allegro nikt jeszcze nie kupil? A ceny statych nie spadły nawet o grosz... Gdzie tu logika?

Na Pitbula inaczej się patrzy po przeczytaniu książek, mnie się podobał. Może to nie był rangi poprzedniej części, ale nakręcony jak na polskie realia ok.
Odnośnie Snajpera mam ale tylko wersje jednoplytowa, też jestem ciekaw co jest na drugiej w dodatkach... ;-)
Caparzo ostatnia książkę co Ci pisałem kiedyś czy masz tj. ,,Snajperzy droga bez powrotu " już studio filmowe wykupilo sobie prawa do nakręcenia filmu. Po przeczytaniu tej książki stwierdzam, że tam będą mieli pole do popisu, ostra akcja jest w trakcie odbicia tej kobiety pilot jak to się mówi talibów tam jest po dostatek... ;-)

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Vega zrobił kawał dobrego kina, a jakbtrraz przrczytacie ksiażke zmienicie zdanie o filmie. Gadanie że głupek w spodniach w krate ma.być postrachem... A w garniturze to niby jest ?? To był świr kompletny.

Caparzo,nie muszę czytać książki,żebym widział co się działo w mieście,w którym się wychowałem...:wink:
A to i tak są leszcze jeśli chodzi o światową gangsterkę ;-)
Film utrzymany w komediowym stylu i tyle :wink:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja mam wrażenie, że niektórzy to nie mieli "przyjemności" widzieć jak funkcjonowały nasze rodzime gangusie.
Niektóre zachowania, to przecież wypisz wymaluj ;)
Całe ich życie to jedna wielka przerysowana (dla laika) ścieżka życia.
Przyzwyczajeni jesteśmy do powagi z "Ojca Chrzestnego" (zresztą nasze gangusie czerpali z filmu garściami), a to co u nas było nie wiele odbiegało od komedii sensacyjnej. Pomijając naturalnie dramaty ludzkie, ale to osobny temat.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Już wcześniej pisałem,że w życiu człowiek doświadcza humorystycznych momentów ;-)
Tylko jak w filmie są one tak częste,to ociera się to o gatunek 'komedia" :wink:

Ty se lepiej 'Pushera" obejrzyj ;-)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
[youtube]rqmHSR0bFU8[/youtube]
[youtube]NTX29bZLsew[/youtube]

P.S.
Sprawdzałem dłuższą wersję "Batman vs Superman : Dawn of Justice" - Extended Ultimate Edition.
Film trwa 3:02:31 sek. (WEB-DL 1080p).
Na BD trzeba jeszcze poczekać ;-)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida ja wczoraj tego Morgana oglądałem, a propo batmana to do 17.08 trzeba czekać ale bardzo jestem ciekawy tego filmu i tych dodatkowych 30 min :)

Do góry