Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

venom200

Member
Aż się prosi o poniższą fotkę:

81f267e83e7141c85f82176bc8c5f67d.jpg
I to jest najlepsze podsumowanie amen

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Obejrzałem wczoraj film Gra tajemnic i powiem że film mi się spodobał i fajnie dla mnie grał B. C. - tylko nie pojmuje jak Państwo mogło postąpić z tak mądrym facetem i zostawić go samemu sobie w swojej "inności" nie do zrozumienia dla mnie.. biorąc pod uwagę co zrobił dla Anglii ... Film naprawdę warto obejrzeć wg mnie... Anglia powinna się wstydzić...

Ostatnia edycja:

venom200

Member
Room zaliczony co to za film.
Historia mocna wykonanie już troszkę bardziej delikatne ale film robiony ze smakiem tylko uważajcie na kobiety moja żona chyba wiadro łez uronila.
Film b dobry taka mocna 7

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

bubafat

Well-known member
Bez reklam
"Projekt Lazarus" odpuściłem,pomimo że bardzo lubię horrory...;)

Carol (2015) - IMDb

Szczerze,to liczyłem na więcej...Ogólnie wynudził mnie ten film ;)

A tak w ogóle,jakość Blu-ray (video) w wydaniu tego filmu,to jakieś nieporozumienie ;)

Cisza ratunkowa w tym temacie nastala, to zaczynam przewijac forum wstecz.

Ale na jakie "wiecej", konkretnie liczyles? Fil dostal nominacje do Oscara w 6 kategoriach: za najlepsze zdjecia, te sa chwilami fantastyczne ( Lachman zreszta wygral Cameraimage), dla ktorych tylko geniusz Chivo moze byc zagrozeniem, za imponujace kostiumy i niezapomniana muzyke, ktore maja w tym roku mocna konkurencje, Obie postaci pierwszo i "drugo"-planowa: Mara jest swietna, widac ze kuma te role. Blanchet jest doskonala. Kibiuje Brie Larson, ale szczerze powiedziawszy Blamchet dala 100%. Jak ktos oglada film i ocenia realizm postaci, a nie cycki, beaty i ruchome obrazki, nie moze chyba inaczej oceniac tych rol.

Nie poczuwam sie na silach, do wydania opinii odnosnie 6 kategorii - najlepszego scenariusza adaptowanego. Nie czytalem ksiazki, Wiem tylko tyle, ze nawet w czasach kiedy powstala, w najgorszej fazie mccartyzmu spotkala sie z ciepla krytyka. Napewno nie trzyma w napieciu jak Talented Mr Riplay, a z uwagi na spoleczno-obyczajowe przemiany, moze wydawac sie dzisiejszemu odbiorcy banalna, stad tez rozumiem Twoj brak zainteresowania, czy znudzenie. Film faktycznie nie dostarcza trillu, czy silnych emocji i wrazen (poza artystycznymi).

Dwa zdania o jakosci.

Przyzwyczailes sie do ostrego obrazu, obrazu, bez ziarna, a tu zonk, bo krecili na tasmie i to waskiej. Na dodatek jeszcze zakombinowali tak, zeby obraz wygladal jak zdjecia sprzed kilkudziesieciu lat (ektachrome), stylizowana kolorystyczna paleta na szaroburo + wygaszone pastele poczatku lat 50. Do tego nieostrosci i duzo blikow. A na tym tona ziarna. Jak wiadomo, film z grubym ziarnem zawsze po kompresji wyglada tragicznie.

Podejrzewam ze ziarno Triple 9, tez Ci nie przypadnie do gustu, choc nie jest tak zauwazalne, bo nie ma takiej stylizacji jak w Carol. Jest za to, na oslode, obiekt nr 505 (niestety w sladowych ilosciach). ;)

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Film "Carol".w tym jego fabuła,mnie nie zaciekawiły.Dodatkowo nie zżyłem się z bohaterami i były mi obojętne ich poczynania...
Kostiumy oraz scenografia również nie zrobiły na mnie wrażenia a słaba jakość video (niby zamierzona) nie miała dla mnie uroku.Wręcz mnie odrzucała...Wyglądała jak jakiś nieudolny upscal DVD + ziarno dla tysięcy chomików :)

Zobaczymy jak wypadnie "The Hateful 8" na taśmie...
Za jakieś 2 tyg. powinien się pojawić na Blu-ray :)

P.S.
"Big Short" widziałeś ?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
"Big Short" do zaliczenia, moja tematyka.
Podobnie było z "Żądzą Bankiera".
Tylko co tam robi to masło maślane Steve Carell.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Wracając jeszcze do Brie Larson,to mi również podobała się jej gra.Ale czy ona w "Room" była postacią pierwszoplanową ? (nominacja w tej kategorii). :)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Piramida.
Ty ro masz problemy. Zupelnie jak rozwazania, czy te lody byly czekoladowe cay kakaowe. ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Armanig,ja również myślałem że Steve Carrel to słaby aktor.Znałem go praktycznie z komedii...do czasu aż obejrzałem "Foxcather".Tam wypadł naprawdę dobrze..Swoją drogą w tym filmie,podobnie jak w "Room",do końca nie wiadomo kto jest aktorem pierwszo a kto drugoplanowym :)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Armanig,ja również myślałem że Steve Carrel to słaby aktor.Znałem go praktycznie z komedii...do czasu aż obejrzałem "Foxcather".Tam wypadł naprawdę dobrze..Swoją drogą w tym filmie,podobnie jak w "Room",do końca nie wiadomo kto jest aktorem pierwszo a kto drugoplanowym :)
Odnośnie Carrela - święta prawda.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jako ciekawostka :

Steve Carell.
Nominacja do OSCARA jako aktor PIERWSZOPLANOWY za film "Foxcatcher".
Nominacja BAFTA jako aktor DRUGOPLANOWY za film "Foxcatcher"
:)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie widziałem "Foxcatchera", więc trudno mi oceniać.
Bazuje na komedyjkach w których grał, nie do końca mi pasował wizerunek który kreował w tych pozycjach.
Może faktycznie gość się sprawdza, zobaczymy.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Bubafat,ogladasz te filmy i nic się nie dzielisz wrażeniami.Wiemy że jesteś trochę nieśmiały,ale już dobrze,już się tak nie wstydź :)
To jak tam ten "Tripleman 9 " wypadł ? :)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
W deske.
Taki M.Mann.
Troche zabraklo sensu i suspensu (lepsza muzyka by pomogla)
Izdecydowanie troche wiecej 505.
Suma sumarum, calkiem przyzwoicie. Jesli chodzi o filmy policyjne , mocna srednia. Przyjmnosc, ale nic poza tym.

Ostatnia edycja:

[Raccoon]

New member
Bez reklam
The Last Witch Hunter
Zarzekalem się że nie kupię bo po trailerach wyglądało na straszny shit. Pierwsze recenzje jednak mnie zachecily i... zgadzam się z nimi. Normalnie filmy w tym gatunku i w tej estetyce zgarniaja 4-5 na 10. Tutaj jest zasłużona 6 i nawet niewiele zabrakło do 7. I chociaż Vin jest najslabszym ogniwem filmu to nawet nie draznil :) gral na swoim luzie i ok :) do tego pikne audio i meeeeeeega pikne zdjecia. Az sprawdziłem operatora i... wszystko jasne :) fajna, mila rozrywka. Do tego w dniu premiery w Empik byla za 62 zeta. Cool.

A dziś odebrałem steela 3d z Everestem w Atmosie. Powiem tak. Ostatnio kilka razy wyskoczylem do kina i to co wyglądało tam srednio, w domu wyglada dobrze (dźwięk i obraz). To co wyglada tam dobrze (Everest Imax), w domu wyglada rewelacyjnie. Sprawdziłem kilka scen i audio wymiata, transfer wymiata, 3d... też wymiata. 10/10 dla bd. A film - to już każdy ma swoje zdanie. Dla mnie 8/10. Może 7,5.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Do góry