Święta i po świętach...

musze nadrobić lekturę wątku ...sam przez ten czas nie wiele oglądałem...oczywiście nie licząc Gwiezdnych Wojen w Imax
Film widzę kompletnie nie w szacownego grona tonie

a ja sie jaram jak mały chłopiec....ba ide nawet na re seansik ale już do pobliskiego Cinema city.
Film kapitalny pod każdym względem. Ciekawa fabuła...niesamowite scenerie, a co za tym idzie zdjęcia ...no i oczywiście FX niekoniecznie z zielonego boxa. NA koniec dobór aktorów ....sam po trailerach obawiałem się pyzatego bambo i wychudzonej Lary Croft ....i stał się cud haha czarnego polubiłem, a Rey mogłaby podzielić się charyzmą z niejednym Anakinem. Możecie mnie zjeść żywcem...dla mnie Film roku aaa co tam nawet i ostatnich lat ( hmmm no może poza Interstellar ) bawiłem się świetnie. Świetne dialogi i nawet prawdziwie zabawne gagi... Kilka razy łezka w oku się zakręciła kiedy sobie uświadamiasz, że ile to już lat minęło... Ekipa równie zadowolona, żona nawet ogląda ponownie wszystkie epizody.
Zapomniałbym od OST a raczej 2gim motywie przewodnim (pierwszy od lat jest niezmienny) budzi uczucia....zasłuchuje sie w nim jadąc do pracy.
aaa no i oczywiście BB8

jak ktos oglądał, to wie o kogo chodzi ...mały android skradł show

a cena miniaturowej wersji sterowanej smartfonem to 700 zł