Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
:( Az tak? Tylko że , jak nie mylę się , to DG to film "zagraniczny"? Niemcy. Czy nie?
Koprodukcja, jak to w przypadku filmow kreconych w europie, ale jest i producent amerykanski.
Az tak... to nie, ale niezle. Piramida milosnik Eddiego bedzie wniebowzieyy ;).
Vikander blyszczy, chyba jej dadza nominacje.

Henry

Active member
Bez reklam
Ze swojej strony polecam FISTASZKI, Snoopy i Charlie dają radę :)
Bardzo dobrze zrobiona animacja, dla tych najmłodszych, starszych i "najstarszych".
Dobrze się bawiłem, w ogóle się nie nudziłem, a i facjata wiele razy mi się uśmiechała.

Pewnie jeszcze raz wrócimy do seansu, więc pozycja do kupna :)

Na dzień dzisiejszy - najlepsza kreskówka, jaką dane mi było oglądać przez cały 2016 :D

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Marsjanin (2015) - IMDb w końcu obejrzany.

(SPOILERY)
Nie miałem co do tego filmu zbyt wielkich oczekiwań,jednak mnie zaskoczył.
Szkoda tylko,że na minus ;)
Film oglądałem na dwa razy,gdyż w trakcie,trochę mi się nudziło...
Tak naprawdę,to kino do popcornu,prawie tak samo naiwne jak "Armageddon".
Lolek,pewnie pamiętasz,jak się zdziwiłem,gdy ten film został nominowany do Złotego Globu,jako komedia ?Teraz to po części rozumiem,gdyż scenek podchodzących pod ten gatunek,było przynajmniej z 15,co jeszcze bardziej utwierdzało w fakcie,że nie mamy do czynienia z poważniejszą produkcją s-f...
Oczywiście nie zabrakło "hamerykańskich" więzi międzyludzkich,oglądania akcji z kosmosu (która i tak było wiadomo,jak się skończy) na telebimach na Time Square.
"Ekipa pomocnicza" szkolona przez MacGyver'a także nie zawiodła ;)
Tak naprawdę w tym filmie podobały mi się tylko dwie rzeczy - scenografia Marsa oraz momentami niezła muzyka.
Nie wiem skąd ta średnia ocena 8.1 na IMDB...;)

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Teddy wypadł świetnie.Obsadzenie go na szefa NASA,było strzałem w dziesiątkę.Był prawdziwym profesjonalistą w podejmowaniu decyzji oraz świetnym znawcą tematu kosmicznego.
No i ta charyzma...
Hahaha :)

Caparzo

New member
Bez reklam
Może napisz w ktorych minutach były te śmieszne sceny, wtedy sprawdzimy twoje poczucie humoru hahaha:D

Czekaj czekaj, jeśli tu była ekipa McGyvera to kto był w ekipie u Tomka Hanksa jak spadał na ziemie zepsutym apollo ?? Ekipa pomysłowego Dobromira ??? Przyczepić sie akurat do tego motywu jest kompletnym nieorozumieniem. Bo gdy raczej coś sie dzieje to taka ekipa pracuje i nie ma co do tego najmniejszych wątpliwości. Nawet gdy pęknie róra kanalizacyjna to zbierają sie ludzie którzy naprawiają a co dopiero kosmos

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Marsjanin (2015) - IMDb w końcu obejrzany.

(SPOILERY)
Nie miałem co do tego filmu zbyt wielkich oczekiwań,jednak mnie zaskoczył.
Szkoda tylko,że na minus ;)
Film oglądałem na dwa razy,gdyż w trakcie,trochę mi się nudziło...
Tak naprawdę,to kino do popcornu,prawie tak samo naiwne jak "Armageddon".
Lolek,pewnie pamiętasz,jak się zdziwiłem,gdy ten film został nominowany do Złotego Globu,jako komedia ?Teraz to po części rozumiem,gdyż scenek podchodzących pod ten gatunek,było przynajmniej z 15,co jeszcze bardziej utwierdzało w fakcie,że nie mamy do czynienia z poważniejszą produkcją s-f...
Oczywiście nie zabrakło "hamerykańskich" więzi międzyludzkich,oglądania akcji z kosmosu (która i tak było wiadomo,jak się skończy) na telebimach na Time Square.
"Ekipa pomocnicza" szkolona przez MacGyver'a także nie zawiodła ;)
Tak naprawdę w tym filmie podobały mi się tylko dwie rzeczy - scenografia Marsa oraz momentami niezła muzyka.
Nie wiem skąd ta średnia ocena 8.1 na IMDB...;)

Ja tam czekam na ten film jak będzie na HBO lub C+ znając życie będzie to jakieś 3 miesiące po premierze na BR w lutym będzie już premiera najnowszego Terminatora którego premiera była pod koniec listopada o ile dobrze pamiętam --- bo odbierałem na początku grudnia film z MM.. Także poczekam bo czuję, że dla mnie ten film będzie przegadany... I Interstellar przy nim to różnica galaktyki na plus tego drugiego...

A co do Armageddona to film bardzo naiwny tak jak napisałeś ale osobiście mam jakiś sentyment do niego i już ze 3 razy go oglądałem..

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
"Instaler" to inny film, nie ma co porównywać.
Jestem niemal pewien, że znajdą się również tacy, co im bardziej przypadnie do gustu Marsjanin. To dobry film na niedzielny rodzinny seansik, właśnie jak wspomniany Armagedon (nie wiedzieć czemu, też mi się skojarzył podczas seansu)
Dla mnie to kino nie ma nic wspólnego z SF które ja sobie cenie.
Natomiast soundtrack, w mojej ocenie leży. Bezpłciowy.
No chyba, że mamy na myśli odsłuchiwane "hity" przez głównego bohatera.
Soundtrack z Grawitacji przy tej pozycji, to niebo a ziemia. Hipnotyzuje.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pewnie tak bo ile ludzi tyle gustów - pisałem o sobie i pomimo że Interstellar to nie moje jakieś moje oczko w głowie to jednak podpasował mi, a ten film - Marsjanin jakoś mam mieszane odczucia po tym co wyczytałem w necie, choć może to też mylić i nie mówię NIe.. ale jak czytałem opinie, że gość usnął w kinie na nim pomimo, że pisał nie był zmęczony to jednak coś jest nie tak.. ale obejrzę to zobaczę..

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wiesz, spaniem jakiegoś delikwenta bym się nie sugerował.
Ja też usypiam nagminnie na wielu pozycjach, mimo, że te filmy mają wysokie noty.
Jak już jesteśmy przy "Hobbitach", to właśnie na TVN "Dwie wieże" ; )

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ale jakość obrazu nie powala patrząc np. na najnowszego Hobbita który leci na HBO.. - jak dla mnie najlepszy film w tv pod względem jakości obrazu.. jakby taki obraz był we wszystkich kanałach cyfrowych to powiem Ci szczerze że cos takiego już by mi wystarczyło - przynajmniej na chwilę obecną.. :)
Co do spania to ja raz usnąłem w domu na filmie Atlas chmur :) trzy razy podchodziłem do tego filmu...
Widziałeś w zwykłym wydaniu (plastikowe pudełko) SW 2d/3d - 99 zl - można zamawiać.. :) ze dwa lata temu poniżej 120-130 zl nie byłoby szans..

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Caparzo,nie wszytkie "humorystyczne" sceny w "Marsjanin" mnie rozbawiły,jednak zauważyłem w nich pewną próbę rozśmieszenia widza...:)
Odnośnie McGyvera,to chodziło mi bardziej o budowanie bomby...:)
Ogólnie ten film nie dał mi za dużo przyjemnosci...Ani to nie było "poważniejsze" kino s-f,ani jakaś odmużdżająca rozpierducha,jak w przypadku produkcji Marvela.Takie coś nijakie pośrodku...:)

Tymczasem...Pierwsza produkcja poniżej już mnie kupiła :)
[youtube]D0nlOQpk9us[/youtube]

Może jeszcze to :
[youtube]eCViSlbRf4s[/youtube]

pantomima

Banned
Ja tam czekam na ten film jak będzie na HBO lub C+ znając życie będzie to jakieś 3 miesiące po premierze na BR w lutym będzie już premiera najnowszego Terminatora którego premiera była pod koniec listopada o ile dobrze pamiętam --- bo odbierałem na początku grudnia film z MM.. Także poczekam bo czuję, że dla mnie ten film będzie przegadany... I Interstellar przy nim to różnica galaktyki na plus tego drugiego...

A co do Armageddona to film bardzo naiwny tak jak napisałeś ale osobiście mam jakiś sentyment do niego i już ze 3 razy go oglądałem..

Szybko z ta premiera wyskoczyli co ;)

Do góry