Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Bubcio,można także zrobić po dwie listy,aby nie było wątpliwości,jaki film zaliczyć do którego roku (światowe daty premier).Jedną listę z produkcjami z 2014r a druga z tymi z 2015r,które już obejrzeliśmy...:)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
A gdzie tam dwie listy, proponuję tak od 2000r., albo nie, od 86r.
Dobrze by było ustalić która lista, tak przynajmniej do nowego roku.
Tymczasem, jednak proponuję pisać kto co oglądał... na bieżąco ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Moje nowe obejrzane filmy znasz :)

Z tych starszych,od jakiegoś miesiąca leci temat związany z samochodami.
Zostało mi jescze kilka pozycji do ogólnego podsumowania...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Właśnie nie znam, nie wiem co ostatnio oglądałeś.
W natłoku umykają te pojedyncze wypowiedzi.
Ostatnio mało czasu na oglądanie, a co dopiero na cofanie się kilka, kilkanaście stron wstecz.
Te wszystkie Bondy, Marsjany czy MadMaxy już wszyscy znają, ale jest sporo innych pozycji i jakoś nie chce mi się wierzyć, że nikt ich nie oglądał ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Na "Pressure"i "The Visit" szkoda mi czasu (?).
Wolę sobie w to miejsce wygrzebać coś starszego,czego jeszcze nie widziałem.
"Młodość" oglądałem.Może być...chociaż za bardzo przesadzili z tym ciągłym gadaniem kto z kim chciałby się przespać lub czy jest dobry w łóżku...
Lubię te klimaty :) ,jednak tutaj te teksty były chyba robione na siłę...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pressure 5/10, odskocznia od blockbusterów. Nie żałuje seansu, ale bez szału.
To coś jak filmy z V.D. każdy widzi co jest, ale się ciągnie do końca.
Średniej klasy dramat, prosty, do piwka przed snem. Plus, za podwodny klimat.

"The Visit" szkoda czasu. Nie moja bajka, a wręcz momentami irytujący.
Młodość, nie widziałem i chyba nie chce.
To chyba coś pokroju "Nimfomanki", lub coś pod podobnym tytułem (?)
Ostatnio obejrzałem, w skrócie. Kobitka (za namową babci - pod przykrywką korzystania z życia) puszczała się na lewo i prawo, oczywiście w podtekście poszukiwanie miłości, skończyła w agenturze, tam naturalnie pukanko, refleksje i tak w kółko. No niby ok, ale już chyba wolę Rocco ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Gdyby ktoś się zastanawiał nad kupnem "dużego" ekranu, a coś go jednak powstrzymywało (żona?)
Polecam ostatnie sceny z filmu "Spacer po linie".
Jak ten argument nie trafi, to już ciężko będzie ;)

Armanig do pewnych żon nie trafia żadna scena z jakiego by to nie było filmu :-( ja zapodawałem takie filmy jak firma przyjechała na prezentacje które żona lubi i nic to nie dało ... ale i sens projektora przy moim rozkładzie salonu i nasłonecznienia bez tzw. "jamy" nie byłoby sensu wpakowania tych pieniędzy ... choć to dałoby się zrobić inna sprawa czy by się chciało czy też nie...
Ale jeśli ktoś ma warunki do projektora i pozwolenie "strażnika domu" to tak jak pisałem X lat temu tutaj na forum jest to najlepsze rozwiązanie na kino domowe.. tym bardziej patrząc że duże przekątne tv to kosztują a do tego niestety obecne tv są średnio wytrzymałe.. np. w stosunku do amplitunerów, wzmaków, kolumn itp..

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Lolek, ale Ty może Szanowną Małżonkę atakowałeś Avendzersami i zwyczajnie zraziłeś dziewczyne?
A ta scena o której piszę, spokojna, ckliwa i jakże piękna na dużym ekranie.
Nie poddawaj się, trzymam kciuki ;)
Z jakim ekranem testowałeś, może nie było pasa rozbiegowego i ekran przy samym suficie?
W tym wypadku odbicia na sufit niemiłosierne, ale jak wycentrujesz ekran, to odbiór bez porównanie lepszy, a co za tym idzie odbicia, drastycznie spadają.
W takich warunkach, przy suficie 2.50cm, pas min. 50-70cm i zmienia postać rzeczy.

Piramida, jak masz na myśli tą "Nimfomankę" z Shia LaBeouf, to piszemy o innych filmach. Tej nie widziałem, nie chce.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Armanig to nie chodziło o ekran - jak dobrze pamiętam to ekran był firmy K.A.U.B.E.R za dobrych kilka tysięcy, projektor SONY ten sam co Bipo ma, a efekt u mnie w salonie (tak jak kiedyś pisałem) przy zasłoniętych roletach i zasłonach w stosunku do tego co ma Bipo w swojej "jaskini" to taka różnica jak dzień do nocy.. koniecznie trzeba byłoby robić jaskinie a to nie w chodzi w grę u mnie.. W sumie wiesz ja się z tym pogodziłem musze kupić większy tv i to musi mi styknąć a kiedyś może zostanę Prezesem albo 6 w lotto kupie dom i na pewno tam będzie pomieszczenie osobne do kina domowego :) a wtedy projektor będzie na 100% ... a na razie trzeba się cieszyć z tego co się ma .. tym bardziej że wiesz jak ja podchodzę do tematu że KD to nie wszystko jest wiele innych ciekawych zajęć i rzeczy które warto finansować i spełniać swoje marzenia.

Henry

Active member
Bez reklam
Lolek, to co ty masz w tym salonie jakieś światła na stałe ;)
U moich chłopaków przy jasnym suficie, zasłoniętych roletach efekt jest bardziej niż zadowalający.
btw. wstaw żonie wannę z hydromasażem i jakieś nagłośnienie do łazienki....a sobie ekran ;)
Ja swojej zapowiedziałem, że całość domu urządzam tak jak sobie życzy, ale w salonie zabieram 5x5m jako centrum kinowej rozrywki i robię w taki sposób jak uznam za stosowne....

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie w tym sens ja mam w 50% otwarty salon na jadalnie i resztę przestrzeni jaka jest na parterze, a po drugiej stronie 50 % ściany to są okna i to duże okna i stąd efekt taki jaki jest - zresztą firma która była jak tylko weszła i popatrzyła na rozłożenie parteru to dała mi do zrozumienia że szału nie będzie.... i tak było... nie wszystko widać można mieć :)

lycone

Banned
Armanig to nie chodziło o ekran - jak dobrze pamiętam to ekran był firmy K.A.U.B.E.R za dobrych kilka tysięcy, projektor SONY ten sam co Bipo ma, a efekt u mnie w salonie (tak jak kiedyś pisałem) przy zasłoniętych roletach i zasłonach w stosunku do tego co ma Bipo w swojej "jaskini" to taka różnica jak dzień do nocy.. koniecznie trzeba byłoby robić jaskinie a to nie w chodzi w grę u mnie.. W sumie wiesz ja się z tym pogodziłem musze kupić większy tv i to musi mi styknąć a kiedyś może zostanę Prezesem albo 6 w lotto kupie dom i na pewno tam będzie pomieszczenie osobne do kina domowego :) a wtedy projektor będzie na 100% ... a na razie trzeba się cieszyć z tego co się ma .. tym bardziej że wiesz jak ja podchodzę do tematu że KD to nie wszystko jest wiele innych ciekawych zajęć i rzeczy które warto finansować i spełniać swoje marzenia.
Do takich warunków musisz mieć specjalny ekran. Black Diamond lub za ułamek jego ceny polski twór MagicScreen Future. Gwarantuje Ci, że efekt będzie kilka razy lepszy niż na ww. K.A.U.... Jak masz możliwość zobaczyć u kogoś na żywo to polecam.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Armanig,tak,chodziło mi o "Nimfomankę" którą grał Shia.Hehe :)

No to ja nie o tej, ale mniejsza z tym ;)

Co do Lemmiego, to jak znam życie zaraz wszyscy będą na "fejsach" się solidaryzować.
Będą zapewne standardowo koszulki u gimbazy z Motorhead, a za życia 2 kawałki słyszeli.
Kiedyś tu polecałem doskonały dokument o Lemmy, warto odświeżyć, o ile ktoś faktycznie znał i cenił twórczość tego gościa.

Lycone, ale black nie jest zwijany. Odpada u Lolka, zresztą u mnie też.

lycone

Banned
No to ja nie o tej, ale mniejsza z tym ;)

Co do Lemmiego, to jak znam życie zaraz wszyscy będą na "fejsach" się solidaryzować.
Będą zapewne standardowo koszulki u gimbazy z Motorhead, a za życia 2 kawałki słyszeli.
Kiedyś tu polecałem doskonały dokument o Lemmy, warto odświeżyć, o ile ktoś faktycznie znał i cenił twórczość tego gościa.

Lycone, ale black nie jest zwijany. Odpada u Lolka, zresztą u mnie też.
W takim razie ze znanych zostaje Helios Grey. Niestety nie widziałem go na żywo w przeciwieństwie do podanych wyżej BD i MS.

Henry

Active member
Bez reklam

Kilka dni temu była powtórka, chyba na Discovery, odświeżyłem sobie, miałem nawet nadzieję jeszcze raz ich ujrzeć na żywo, tym bardziej, że latem nie było mi dane.... a tu taka wiadomość....

Skoro przy Discovery jesteśmy to także niedawno były ciekawe dokumenty
Powrót do teraźniejszości | Discovery Channel Polska
[youtube]kygB7bcFLSk[/youtube]

oraz
Bruce Lee - karate mistrz | Discovery Channel Polska

Wszystkie 3 polecam ;)

ale black nie jest zwijany. Odpada u Lolka, zresztą u mnie też.
A jaki masz ekran, bo projektor Benq (chyba jeszcze ;) )
Wrzuciłbyś kilka fotek z projekcji....

Ostatnia edycja:
Do góry