Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Tak na oko,z tych ciekawszych filmów,które miały/będą miały światową premierę w 2015r,nie widziałem jeszcze ze 30 (począwszy od ~ wrześniowych premier kinowych...).
Bardzo możliwe,że z kolei inne pojawią się na Blu-ray dopiero w marcu/kwietniu 2016r.

No ale w sumie możemy coś wyskrobać z tych,które już widzieliśmy...tylko muszę "znaleźć listę"....

Jak chcecie,to podawajcie :)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Noa ale Sci-fi mozna juz zamknac ale zaloze sie ze z 5 tytulow sie posypie
Thriller, dla odmiany, tutaj pewnie bedzie monotematycznie ;)

Henry

Active member
Bez reklam
Cześć Łobuzy ;)

Najlepsze z ostatniego kwartału, tak będzie łatwiej ;) - Sicario, Makbet,
no i oczywiście wcześniejsze- Birdman, Mad Max, Co Robimy w ukryciu ;), Partisan....

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Patrzę na te filmy z 2015r i oprócz jednej pozycji,nie widziałem szczególnych perełek.
Mowa o animacji "W głowie się nie mieści" :grin:
Poza tym podobał mi się jeszcze "Do utraty sił" - zasługa głównego bohatera...oraz "Suburra",która fajnie wypełniła "lukę" pomiędzy 1 a 2 sezonem serialu "Gomorra".
Jednak tak jak piszę,dużo filmów począwszy od września (premiery kinowe),jeszcze nie widziałem,a pod koniec roku wypływają najlepsze produkcje.

Bubafat,jeśli chodzi o s-f,to z tych bardziej poważniejszych (nie typowych dla młodzieży),to chyba tylko "Ex Machina" trzymała poziom,ale tyłka mi nie urwała."Marsjanina" jeszcze nie widziałem ;-)
No bo co innego ?
Szukaj Film - Filmweb

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Patrzę na te filmy z 2015r i oprócz jednej pozycji,nie widziałem szczególnych perełek.

Mowa o animacji "W głowie się nie mieści" :grin:

Poza tym podobał mi się jeszcze "Do utraty sił" - zasługa głównego bohatera...oraz "Suburra",która fajnie wypełniła "lukę" pomiędzy 1 a 2 sezonem serialu "Gomorra".

Jednak tak jak piszę,dużo filmów począwszy od września (premiery kinowe),jeszcze nie widziałem,a pod koniec roku wypływają najlepsze produkcje.

Bubafat,jeśli chodzi o s-f,to z tych bardziej poważniejszych (nie typowych dla młodzieży),to chyba tylko "Ex Machina" trzymała poziom,ale tyłka mi nie urwała."Marsjanina" jeszcze nie widziałem ;-)

No bo co innego ?

Szukaj Film - Filmweb

Mysle, ze chyba nie dosc precyzyjnie sie wyrazilem. Nie chodzi mi o wylonienie najlepszego filmu, pod wzgledem sztuki filmowej, czy aktorskiej, to zostawmy festiwalom i oficjalnym konkursom, ale o taki. ktory nam sie najbardziej podobal, zrobil najsilniejsze wrazenie, wryl sie w pamiec, chocby jakims elementem. Taki ktory bysmy polecili.

Akurat na przypadkladzie sci-fi jest to najlatwiej wyjasnic. Niekoniecznie chodzi aby to byla perla bez skazy. Oryginalny koncept, czy ewentualnie sposob jego zaprezentowania, ktory decyduje o tym, ze film do nas trafil i pozostanie w pamieci na dlugo. Nie inaczej zreszta bylo z klasykami, fabularnie, czy aktorsko kulejacymi, a ktore mino wszystko weszly na trwale do kanonu. Wezmy taki Uncanny, film wymyslony i zrobiony slabo, a zagrany niczym szkolne jaselka, Jednak prawdopodobnie pozostanie na dlugo w pamieci tych, dla ktorych zawarty koncept byl czyms nowym. Dla innego widza kwintesencja gatunku bedzie wizualizacja (synergicznie z udzwiekowieniem) Jupiter Ascending.

Fan gatunku nastawiony na realizm wybierze Ex Machina. Krytyk filmowy powie meeh i przypomni niedawny Her.

Inny, nastawiony na "klimat", wyciagnie The Signal. Kazdy ma osobiste priorytety/kryteria wyboru.

Dla mnie tym filmem, ktory wybralbym do annalow na 2015 i ktorego z pewnoscia nie zapomne, wlasnie ze wzgledu na oryginalny koncept ( przynajmniej nowy dla mnie) bylby Predestination. Ex Machina jest niezly, ale ze bylo ostatnio troche filmow traktujacych o przyszlosci AI, nie pomoze mu nawet to, ze jest on najlepszym posrod nich.

Czasowo tez nie mozemy sie ograniczac wylacznie do produkcji 2015, bo sporo filmow z 2014 byla dostepna dopiero w tym roku.

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
@Savron.

Odebrales prezent Dzygicie? ;)

Mikolaj mowil mi ze juz Ci niesie S....

Cale szczescie Emilka nie spiewa

[YOUTUBE]SfhDAJ915HI[/YOUTUBE]

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
Jak dla mnie, jednych z filmów które zapamiętam i będzie chyba dla mnie najlepszy to Sicario. Bo uwielbiam takie kino. Ale wcześniej już podano tytuły min ExMachina jest ciekawym i innym filmem niż wszystko w koło.

Wczoraj w ferworze walki po jedzeniu, ktoś zapodał Marsjanina, no to ciężko nie było obejrzeć ;)

możliwy SPOILER ?

Jak dla mnie przy Interstellar który ma u mnie 10/10 ten ma 8/10
dlatego, że brakło przede wszystkim muzyki która podkreśliła by klimat
i dramat filmu. Niewiem co za idiota powiedział że jest to komedia ale zaśmiałem
się może z 2-3 razy no ale ja to ja, na Pogorzelisku też się tyle śmiałem ;)
Sam film dla mnie Bardzo dobry, lubię kino gdzie jest marsjański klimat ( Misja na marsa 6/10,
Czerwona planeta 7/10 ) dlatego bardzo przyjemnie mi się oglądało. Z początku miałem
wrażenie że jest to Dr. Mann z tym że na marsie, ale tylko przez chwile.
Fajny, pomysłowy, ciekawy. Nie ma co się rozwodzić z pytaniem czy można posadzić
kartofle na "kupce" tylko trzeba się cieszyć dobrym kinem :) To jest dobre sajens fikszyn
Pozycja dla mnie obowiązkowa na blu ray.

Po SPOILERZE :)

Polecam Marsjanina :kom::kom::kom::kom: mocne 8/10

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Bubcio,"Her" to cienizna."Dżej Dżej" z Szycem to jest perełka.
Tak na poważnie :),ten pierwszy to bardzo dobry film.Kiedyś tutaj opisywałem wrażenia,tak samo jak z ciekawego "Predestination" :)

Jeśli chodzi zaś o rok 2015 i produkcje s-f,które po prostu mi się spodobały,to oprócz wcześniej wspomnianej niezłej "Ex Machina" (dobry motyw ze sztuczną inteligencją),dorzucę jeszcze "Terminator Genisys",który pomimo,iż posiadał sporo słabych elementów,klimatem nawiązywał do starych części (co było dużym plusem) oraz miał ciekawie rozwiniętą fabułe.
"Avengers 2" także stawiam wysoko - za współpracę superbohaterów (hehe),w tym Hulka oraz niezłą rozpierduchę.
("Marsjanina" i "Gwiezdne Wojny 7" jeszcze nie widziałem).

Jednak ww. krótko opisane pozycje,nie spowodowały u mnie wypieków na twarzy.
Chciałbym także,aby kręcili więcej "poważniejszego" s-f...

Tymczasem..."Deadpool" coraz bliżej...
Trailer bez cenzury :
[youtube]fR1ftWprkxM[/youtube]

Piramida

Well-known member
Bez reklam
No nie takie dla "typowych nastolatków".
Z tych nowszych np. wczesniej wspomniane "Her" czy "Predestination"... lub "Moon","Inception","Mr. Nobody","Cloud Atlas","Interstellar"...:)

Do góry