Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zgadza się, to świetne filmy (dwóch nie widziałem)
Moon, mój ulubiony, ale dla większości nuda, typowe.
Incepcja majstersztyk, wiadomo.
Nie strawiłem do końca Cloud Atlas, ale to chyba przez zmęczenie, kimka poszła gdzieś w połowie i nie było okazji dokończyć.

Co do McGejwera na Marsie, to udało mi się również wczoraj zaliczyć.
Pierwsze wrażenie, 120" w 21:9 to za mało, tu się prosi o dużo większą przekątną, te kilka widoczków jest tego warte.
DSU pięknie zaprezentowało swoje możliwości w scenie wybuchu "pomieszczenia dekompresującego".
Sam seans zaliczam do udanych, bez rozkładania na czynniki pierwsze, bo i po co?
Już po kilkunastu minutach wiadomo z czym mamy do czynienia, to nie Interstellar/Incepcja.
Film niebezpiecznie ociera się o poziom "2012", ale nie, nie przekroczył tej żenującej granicy.
Balansuje gdzieś pomiędzy typowym popcornem, a czymś, co mogłoby być świetną pozycją.
Mimo to, seans bardzo udany. Bez zbędnego malkontenctwa.

Mimo to, mam jedną uwagę. Gdzie są "obcy", inne formy życia?
Nie, nie chodzi tu o wojujące "Predatory", a subtelny kontakt z obcą cywilizacją.
Równie dobrze mogliby wrzucić "Dejmona" pod ziemie i nazwać film "Górnik z potrzasku".

Btw. Soundtrack faktycznie leży. Nie ma tam kompletnie nic co chwyta.
Grawitacja czy Sicario to na pewno nie jest. Szczególnie ten drugi jest dobrym przykładem, jedna mała scenka (na granicy) okraszona kilkusekundowym wejściem, to wzorcowy przykład jak budować klimat. Ciary przechodziły.

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Moon, mój ulubiony, ale dla większości nuda, typowe.

Armando, czemu wciąż piszesz, że Moon to film, ktorego większość nie docenia? Przecież jest dokładnie odwrotnie. Spojrz na taki pierwszy z brzegu IMDB. Prawie ćwierć miliona ocen i średnia 8,0. Zatem bardzo wysoka. I zgadzam się, że zasłużona. Skąd zatem zdanie, że dla większości nuda?

Caparzo, to Ty polecales I Spit on Your Grave na Tele 5? Aż specjalnie obejrzałem :) z jednej strony Twoja rekomendacja (nawet Buba coś się wtedy ożywil), z drugiej motyw zemsty, który lubię. I w sumie hmmm film tak słaby, że aż dziwne co Cię w nim urzekło :) owszem kilka wymyślnych technicznie tortur, które wyglądają "ciekawie", ale that's all. Na dobrą sprawę można film stracić za pomocą czterech zdjęć i dwóch słów. Zdjęcia tortur i słowa "gwałt" oraz "zemsta". Ode mnie 2/10. Jeden punkt za wymyslnosc tortur i motyw zemsty. Drugi za to, że jednak wysiedzialem do końca (chociaz na dwa razy). Słabo.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Ja sie nie ozywilem. Ten film to szmira byla straszna. Akurat wypadl w dyskusje, w odpowiednim momencie, jako przyklad, ze warto podawac oryginalne (albo angielskie) tytuly, bo inaczej latwo sie pogubic.
Zeby nie bylo bezplodnie. Z ostatnio obejrzanych 3 pozycji mam tylko jedna rekomendacje. Ale o tym na koncu.
Crimson Peak - KupaByka tym razem nakrecil bajke dla doroslych. Fajni aktorzy, jeszcze fajniejsza scenografia, duchy w 3D. Pachnialo lipą, choc nie aż taką, jaka film sie okazal byc.
Irrational Man Woody Allena, pozycja raczej wylacznie dla milosnikow odtworcow glownych rol.
Co obejrzalem 2 razy i moge polecic kazdemu milosnikowi kina, zwlacza w dobie wszechobecnego green screenu i CGI, to material z krecenia sceny na autostradzie w filmie The Kingdom (2007), ktory sobie dzis odswierzylem, jako ze moja latorosl nigdy wczesniej go nie widziala. Niestety nie moge znalezc tego video na sieci, zeby podlinkowac ("Constructing the freeway sequence", ok 18 min)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ja na "Marsjanina" i "Crimson Peak" poczekam sobie w wydaniu na Blu-ray.
Dziś planuję zobaczyć "Sicario" ( w końcu w PL) :)

Caparzo

New member
Bez reklam
Caparzo, to Ty polecales I Spit on Your Grave na Tele 5?

bracie... litości, nie oglądam takich pierdół ;) Pierwszy raz słysze o takim filmie od ciebie :)
na tele 5 oglądam tylko czasami przelotem jak pstrykam po 23:00 tv to jakis mały seksik ;) nic węcej tam nie leci :spam:

Ja na obydwa będę czekał aż pojawi się w C+ lub HBO ... w ciemno nie kupię...

błędzisz jak kolega wyżej który oglądał jakiś shit ;) Kup, jak ci się nie spodoba odkupie w dobrej cenie ;) Sicario ma ocene koło 8,0 a marsjanek nawet 8.2 tego co widze na IMDb bo na fb obaj po 7,5 ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida z tego co już wyczytałem w necie odnośnie Marsjanina to chyba i pelerynki by nie pomogły żebym kupił na BR :) choć to kwestia gustu... ale ja poczekam ...

Ostatnia edycja:

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Caparzo, przepraszam zatem :)

Co do Sicario, ja już zamówiłem. Na Empik.com.pl jest po 62 zeta. Jak będzie gdzieś taniej, to zrezygnuje z zamówienia. Płatność dopiero przy odbiorze :)

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Savron

Well-known member
Bez reklam
"bubafat;1220315]@Savron.

Odebrales prezent Dzygicie? ;)

Mikolaj mowil mi ze juz Ci niesie S....

Cale szczescie Emilka nie spiewa"

:?::?::?: Prawdę mówiąc nie zrozumiałem nic, Panie Profesorze. :niewiem::niewiem:

Widzę że forum po trochę ożywia się po Świętach:smile: Nu to co, rozdajemy "Piramidy" (nasze forumowe Oskary) za wielkie roli i prace operatorskie?:D

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Savron.
No napisalem, bo tuz przed wigilia pokazal sie pelny BD Sicario. Myslalem, ze Mikolaj Ci przyniesie ;)
Tyle dobrych uczynkow w tym roku miales na koncie, ze zdziwilbym sie jakby o Tobie zapomnial i Ci nie przyniosl.
"Spiewajaca" Emilka, miala byc wskazowka o co chodzi. Nie ogladales filmiku, ktory podlinkowalem?!? Emilka tak ladnie wyglada. A swoja droga to dziwne, ze tak meczy kota, bo za mlodu ponoc cwiczyla gre na wiolaczeli i uwaga uwaga - spiew. Ponial?

Savron

Well-known member
Bez reklam
Savron.
No napisalem, bo tuz przed wigilia pokazal sie pelny BD Sicario. Myslalem, ze Mikolaj Ci przyniesie ;)
Tyle dobrych uczynkow w tym roku miales na koncie, ze zdziwilbym sie jakby o Tobie zapomnial i Ci nie przyniosl.
"Spiewajaca" Emilka, miala byc wskazowka o co chodzi. Nie ogladales filmiku, ktory podlinkowalem?!? Emilka tak ladnie wyglada. A swoja droga to dziwne, ze tak meczy kota, bo za mlodu ponoc cwiczyla gre na wiolaczeli i uwaga uwaga - spiew. Ponial?

:D Ponial.:razz: K mojemu wielkiemu wstydu, nie oglądałem tego filmu. :oops::oops: Chyba trzeba zaliczyć.
Oglądałeś już "The Revenant"? Tak mi korczy go zobaczyć , ale trzymam się :cry:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Nie. Nie.Trzeba silnym byc :)
A co do Sicario. Ja tez czekalem z niecierpliwoscia, tym bardziej, ze wszyscy ogladali wczesniej i sie podniecali strasznie, a dla mnie to zadna rewelacja niestety nie jest. Ot sprawnie zrobiony film, ale generalnie nic poza tym. W sumie film ogladalem 3 razy (chociaz to jednorazowka), zeby wyeliminowac ewentualne negatywny czynniki zewnetrzne, co zwykle pomaga, ale niczego to nie zmienilo.
Uwazam ze nie ma sie co spieszyc ani napalac. Tym bardziej wstydu zadnego nie ma.

Ostatnia edycja:

Savron

Well-known member
Bez reklam
Nie. Nie.Trzeba silnym byc :) Przelecialem przez scene indianskiego raidu, ale wylaczylem, bo mydlo straszne. 2 tyg jakos wytrzymam, zwlaszcza, ze styczen zapowiada sie strasznie zaladowany premierami, ktore chce zobaczyc Teraz tylko jakas lipa. Od 3 dni mnie korci, zeby pojsc na cos do kina, bo wolne ale u nas nic nie graja co warto by obejrzec
A co do Sicario. Ja tez czekalem z niecierpliwoscia, tym bardziej, ze wszyscy ogladali wczesniej i sie podniecsli strasznie, a dla mnie to zadna rewelacja niestety nie jest. Ot sprawnie zrobiony film, ale generalnie nic poza tym. Po kinie podchodzilem jeszcze 2 razy (ripp, BD) zeby wyeliminowac ewentualne negatywny czynniki zewnetrzne, co zwykle pomaga, ale niczego to nie zmienilo.
Uwazam ze nie ma sie co spieszyc ani napalac. Tym bardziej wstydu zadnego nie ma.

Nie wiem jak z jakością "Revenant " na "zachodzie", ale kurde u Ruskich w FHD. :rolleyes:
Co do Sicario, to taki trochę niedopracowany "Traffic", który po prostu kocham.
Sicario bardzo stara się być podobnym do tego arcydzieła , ale brakuje mu. A i tak twarde 8/10. Muzyka w Sicario wymiata. ;-)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Ee nie szukaj. Cos mi sie wydaje ze FHD w tym przypadku bedzie oznaczac Fukcing Huge Dissapoinment ;) kasujemy

Ostatnia edycja:
Do góry