Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
..... i za to Kolego Cię lubię :) I czekamy obydwaj, może lepszy będzie od Czarownicy.. do tego jest moja zjawiskowa Misia wiec może być tylko dobrze albo bardzo dobrze - nie widzę inaczej .. :)

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Ja myślę że u niektórych aktorek ten brak makijażu lub ewentualnie widoczne zmarszczki,dodają realizmu,przez co są bardziej prawdziwie odbierane...
Np. Julia Roberts w "Sierpień w hrabstwie Osage".

Co do C. Theron - to wiadomo :D
Wiadomo wiadomo.
Makijaz jednak robi czasem cuda ;)

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/be/b6/37/beb637b0c7153d6bafaac4df65421ef7.jpg

http://media.digititles.com/content...-as-aileen-wuornos-in-monster-1379698285.jpeg

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/10/04/article-2212682-00C6A7CC1000044C-706_634x415.jpg

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Troszkę to mało powiedziane :) ale za to dostała statuetkę :) i słyszałem że jest to jest najlepiej zagrana aktorsko rola ale każdy ma zapewne swoje zdanie..

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Swoją drogą, odkrywam dokumenty HBO (na żadanie).
Jest cała masa ciekawych pozycji. Jako, że posucha w świecie filmowym, dokumenty skutecznie zastępują tą lukę.
Szczególnie, że tutaj scenariusz pisze życie. Jest sporo starych, ale jakże jarych.
Bardzo przyjemnie się ogląda, a filmy obecnie mi lottoją ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A propo HBO w niedzielę była premiera Hobbita III cz. i powiem Wam że pod względem obrazu naprawdę lux się prezentował, a patrząc że był na cały tv to naprawdę rewelka ... może to nie była 100% jakość BR ale naprawdę fajnie.. oczywiście tylko chwilę oglądałem ale byłem zdziwiony.. Podkładane glosy żenada ale Ci co nie mają na BR ,a mają HBO mogą sobie obejrzeć zawsze można włączyć jez. oryginalny.

Ostatnia edycja:

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Lolek, a wiesz że przy zmianie AR z 2:40 na 1:78 traci się tyle obrazu po bokach, że w sumie kadr pokazuje o około 1/3 mniej? Nie wspominając o tym, że każdy piksel jest wtedy "powiększany" i rozdzielczość idzie w diabły. Akurat przy Hobbicie jest to niedopuszczalne. Przecież te wszystkie widoczki opierają się na detalach i szerokim kadrowaniu.

Więc skąd te zachwyty? Tracisz rozdzielczość. Tracisz 35% obrazu.

pantomima

Banned
A propo HBO w sobotę była premiera Hobbita III cz. i powiem Wam że pod względem obrazu naprawdę lux się prezentował, a patrząc że był na cały tv to naprawdę rewelka ... może to nie była 100% jakość BR ale naprawdę fajnie.. oczywiście tylko chwilę oglądałem ale byłem zdziwiony.. Podkładane glosy żenada ale Ci co nie mają na BR ,a mają HBO mogą sobie obejrzeć zawsze można włączyć jez. oryginalny.

Rowniez ogladalem .
Premiera byla w niedziele Lolek ale to szczegol ;)
Obraz rewelacja , masz racje . Szkoda tylko ze taka jakosc to rzadkosc na platformie .

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Rowniez ogladalem .
Premiera byla w niedziele Lolek ale to szczegol ;)
Obraz rewelacja , masz racje . Szkoda tylko ze taka jakosc to zatkosc na platformie .

Już poprawiłem w sobotę oglądałem II cz Hobbita i dlatego mi się pokręciło...
Szkoda szkoda, że to rzadkość jest żeby w takiej jakości oglądać filmy z dekodera cyfrowego...ja nie oglądałem całego mam na BR ale jak na chwilę przełączyłem to naprawdę się zdziwiłem..

Lolek, a wiesz że przy zmianie AR z 2:40 na 1:78 traci się tyle obrazu po bokach, że w sumie kadr pokazuje o około 1/3 mniej? Nie wspominając o tym, że każdy piksel jest wtedy "powiększany" i rozdzielczość idzie w diabły. Akurat przy Hobbicie jest to niedopuszczalne. Przecież te wszystkie widoczki opierają się na detalach i szerokim kadrowaniu.

Więc skąd te zachwyty? Tracisz rozdzielczość. Tracisz 35% obrazu.

Ja nie tracę bo nie oglądam takiego filmu z HBO ale patrząc na niektóre filmy nawet nowości jakie lecą na HBO czy C+ to ten film prezentował się super.. naprawdę jakość była fajna...
tak jak w innym wątku napisałem może inaczej by to było jakbym miał tv ze 100 cali a przy 55 czy powiedzmy 65 calach i tej odległości co się ogląda to naprawdę ten film super wygląda na HBO.. a wiem co piszę bo niektóre filmy naprawdę cienko wyglądają na kanałach cyfrowych ala hd :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Obejrzałem nowego Hitmana.
Trochę za bardzo polecieli z science-fiction...Jakaś laska,która ma nadprzyrodzone moce,jakby była z X-menów.
Sceny akcji również za bardzo odrealnione.Dużo widocznego i sztucznego CGI.
Co do głównego bohatera,to początkowo jakoś mi średnio pasował,jednak potem się już przyzwyczaiłem...
Plus za brak cenzury i kilka krwawych momentów...
Ogólnie na raz,z braku innych nowych filmów akcji,można obejrzeć...jednak mogli to lepiej wykonać...
Obraz na Bluray powyżej przeciętnej.

Idę na "Ant-mana" ;-)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
A Wam się pierwszy Hitman podobał???

Dla mnie średniak ;-)

Ant-Man (2015) - IMDb obejrzany.
giphy.gif

;)

jarjar82

New member
Świeżo po seansie Mrówki... Chyba mam już dość tej tematyki :( film technicznie i fabularnie nie był zły ...
Minus za sekwencje walki z tym skrzydlatym tworem Avengers ...strasznie durne to było. Zresztą nie lubię tej postaci.
Plus za ciekawe lokacje i zabawę proporcjami ...to bylo interesujące ..lecz do końca nie wykorzystane. Ucieszył mnie Duglas, fajnie móc go oglądać w świeżej produkcji.
Teraz najciekawsze.... Czy komuś z oglądających Ant mana, w chwili napadu na sejf Duglasa nie przypomniały sie losy MacGyvera :D ?? By zaraz później pomyśleć, jak fajnie byloby obejrzeć nowy Mikrokosmos w dobrym 3D ???

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Po "Ant-manie" spodziewałem się czegoś lepszego.Klimat "mikro" zrobił na mnie jakieś tam wrażenie przez pierwsze 5 minut (scena z wodą...).Później patrzyłem na to już bez większego zaciekawienia.
Pseudo dramatyczny wątek rodzinny też mogli sobie darować...Pod koniec filmu,było całkiem sporo akcji,jednak jakoś mnie nie porwała.
Od gościa grającego Ant-mana,nawet Chris Evans jako Kapitan Ameryka,miał więcej charyzmy,a Evangeline Lilly brzydko wyglądała w tych włosach.Przypominała mi Bryce Dallas Howard z "Jurassic World".
Ogólnie wynudził mnie ten film...:razz:;-)

Teraz z "głośniejszych" produkcji czekają :
"Więzień labiryntu: Próby ognia",Hobbit: Bitwa Pięciu Armii - Extended" oraz "Transporter: Nowa moc" (tego się najbardziej obawiam ;)) Widział już ktoś któryś z nich ? ;-)

The Rock,tym razem w duecie z Kevinem Hartem ;)
[youtube]QrgXU1zHfFI[/youtube]

Do góry