Rzadko się wtrącam ale mamy demokrację ( przynajmniej na razie ) co do bonda , mam już parę wiosen i dla mnie najlepszym bondem jest Sean Connery , co do nowego bonda nie lubię Craiga jako bonda ale trzeba przyznać że w role wpasował sie dobrze , kiedyś pisałem że potrzebna była zmiana bo gdyby dalej pociągnęli bonda jak za dawnych lat przepadłby z nowymi tytułami akcji . największy żal mam do tego że ostatnie bony maja mało takiego humoru "ze szklanka w dłoni" . co do mission impossible nie lubię Toma ( zwłaszcza od kilku lat )ale ostatni mi się podobał . Co do seriali polskich i nie tylko to uważam że poziom seriali się bardzo podniósł , kiedy serial to było kino fajne ale klasy B albo po prostu niżej niż filmy , teraz kręcą wspaniałe seriale ( Breaking Bad , Żona Idealna , Sherlock , detektyw , Broadchurch , vikingowie , Wallander itp ) . co do SF to Gwiezdne wojny zarobią swoje będą mieć prawdopodobnie największe otwarcie ale myślę że klimatu tych starych nie będą miały ani trochę w zwiastunach jest bohater "koloru czarnego" i to dla wzbudziło wiele kontrowersji na forach ale tak sobie myślę że nie do końca chodzi o kolor skóry tylko ten gość ma twarz taką okrągłą jakby przed chwilą zjadł dwa hamburgery i myślę że tu w europie poprawność polityczna jest nie lubiana .