Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

jarjar82

New member
Raccoon miło kolego ... serial mega dynamiczny. Dopiero po skończeniu całej serii dowiedziałem się że to na bazie książek i że to nie koniec, bo tom 3 i nadchodzący 4 nie był nawet ruszony w serialu :D

Ciekawa tematyka...ogólnie główny motyw grubymi nićmi szyty, ale gdyby przymknąć oko na 2000 tys lat hehe to całkiem fajnie się to ogląda

dal innych na zachętę...mega skrót :

Miasteczko ...gdzieś na zadupiu ...agent Secret Service wjeżdża doń w poszukiwaniu innego zaginionego i już z niego wyjechać nie może... pytanie..czy to eksperyment socjalny czy może coś innego ...:)

serial wciąga !

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Tak, tylko pierwsze dwa odcinki - moze trzy - trzeba przebrnąć, a nie każdy da radę. Występy Juliet Lewis i Terrenca Howarda to za mało. Natomiast, po czwartym jest już baaaaardzo ciekawie. Twist na całego :) warto wytrwać.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ktoś się wybiera? Gdyby jednak, to dzielić się wrażeniami
Nie samym Specte tu żyjemy.. :

Btw. Ciekawy soundtrack, przypomina ostatniego Trona

[youtube]w6UAT0lsjMI[/youtube]

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Good Kill nie widziałeś? Buuu.
Tam nie ma ani krzty Top Gun-a., ale film może być., to znaczy Ty pewnie zanudzisz się i nawet wary Zoe nic nie pomoga

Jak nie widziałem,jak widziałem :)
Mały spoiler :
Trailer tego filmu,to jeden z tych które "nie oddają tematyki filmu"...
Jeśli ktoś oczekuje widowiskowych pokazów pilotażu,akcji i obustronnej walki...tutaj tego nie znajdzie...Jest to bardziej dramat/psychologiczny,jednak zgrabnie wykonany i całkiem ciekawy :)
Co do Zoe - lubię "egzotyczną" urodę,jednak tutaj bardziej kręciła mnie January Jones...:)

Dobra,idę w końcu oglądać "Beats of no nation"...

Ten "No Escape"dzięki również twojej (negatywnej) opinii :) jednak sobie daruję.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tvn7 - Kontakt.
Rekomendacji nie potrzeba.

DSU już bryka, piorun i deszczyk prosto z sufitu. Niby nic, a cieszy.
Poczekamy na genialną scenę w kapsule.

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
nie mówi się Kontakt, tylko gniazdo wtykowe :D
DSU już bryka, piorun i deszczyk prosto z sufitu. Niby nic, a cieszy.
Poczekamy na genialną scenę w kapsule.
Oglądasz bezpośrednio z telewizora czy z jakiegoś zewnętrznego dekodera lub kablówki? Ma to znaczenie dla DSU?

Ostatnia edycja:

boromirep

New member
Rzadko się wtrącam ale mamy demokrację ( przynajmniej na razie ) co do bonda , mam już parę wiosen i dla mnie najlepszym bondem jest Sean Connery , co do nowego bonda nie lubię Craiga jako bonda ale trzeba przyznać że w role wpasował sie dobrze , kiedyś pisałem że potrzebna była zmiana bo gdyby dalej pociągnęli bonda jak za dawnych lat przepadłby z nowymi tytułami akcji . największy żal mam do tego że ostatnie bony maja mało takiego humoru "ze szklanka w dłoni" . co do mission impossible nie lubię Toma ( zwłaszcza od kilku lat )ale ostatni mi się podobał . Co do seriali polskich i nie tylko to uważam że poziom seriali się bardzo podniósł , kiedy serial to było kino fajne ale klasy B albo po prostu niżej niż filmy , teraz kręcą wspaniałe seriale ( Breaking Bad , Żona Idealna , Sherlock , detektyw , Broadchurch , vikingowie , Wallander itp ) . co do SF to Gwiezdne wojny zarobią swoje będą mieć prawdopodobnie największe otwarcie ale myślę że klimatu tych starych nie będą miały ani trochę w zwiastunach jest bohater "koloru czarnego" i to dla wzbudziło wiele kontrowersji na forach ale tak sobie myślę że nie do końca chodzi o kolor skóry tylko ten gość ma twarz taką okrągłą jakby przed chwilą zjadł dwa hamburgery i myślę że tu w europie poprawność polityczna jest nie lubiana .

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Bondowi to już może dajmy spokój. Zakrawa to już o fetysz ; )
Co do murzyna w GW, to naturalnie, że nie chodzi o kolor, a o plastusiowaty wygląd.
Szczególnie, że wieki temu mieliśmy w obsadzie Lando i jakoś nikt nie psioczył.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Boromirep
Opalony przeszkadza Ci w hollywodzkim fillnie? To prosze przyjac do wiadomosci, ze "czarna" Nigeria produkuje wiecej filmow, niz Hollywood, najwyrazniej nie dla chwaly ale z powodu zapotrzebowania rynkowego. O "brazowych" Indiach, nawet nie wspomne ;) Opalony i cycata protaginistka, sa wzmocniem filmu jako komercyjnego przedsiewziecia, produktu , niekoniecznie przejawem PC.
Poza tym widzialem wywiad z nim z San Diego. Przesympatyczny czlowiek. Laska zreszta tez. Czepcie sie tramwaja.

Ostatnia edycja:

boromirep

New member
z kim wywiad ? która laska ? wiem że liczy się "target" zwłaszcza w ameryce ale to czasami wypacza klimat filmu . np. pojawiają sie plotki/propozycje aby następny bond był "czarny" , ok ale wyobraźcie sobie film w którym do tej pory główny bohater był czarny , żołty itd i w ramach tzw. politycznej poprawności w następnej serii będzie to biały lub eskimos , to bez sensu . jeśli chodzi tylko o kasę to rozumiem , ale jeśli jest tylko polityka w filmie to tego nie akceptuję . Chciałbym tylko nadmienić że nie jestem rasistą czy jakimś innym debilem , Jordan to dla mnie najlepszy koszykarz i jeden z najlepszych sportowców a Iman jedną z najpiękniejszych kobiet itd. Ale denerwuje mnie kiedy w kulturę szeroko rozumianą wkracza polityka w tym przypadku poprawna ... .

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Oglądasz bezpośrednio z telewizora czy z jakiegoś zewnętrznego dekodera lub kablówki? Ma to znaczenie dla DSU?

Dekoder, zmiana na DD/napisy + załączony DSU.
Z każdego sygnału wpuszczonego do ampli wyprowadzisz umpix do sufitowych.
Naturalnie nie poruszam tu tematu jakości.
Ot, niezobowiązujący seans z kablówki bez większych oczekiwań.
Za to już teraz mogę powiedzieć, że sufit "efekciarsko" uzupełnia bazę.
Bajeczna scena o której tu wałkuje od lat, czyli Jodie w kapsule i podróż tunelami, z odpadającym fotelem na czele.
W temacie audio, to absolutne mistrzostwo i niesamowity feeling (szczególnie ta nagła cisza).
Całość tworzy świetny klimat. Idealny scena na prezentacje, a teraz z DSU brzmi to wszystko jeszcze lepiej.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Również nie mam nic przeciwko czarnoskórym (bardzo dużo ich lubię),jednak oni już po prostu "nie pasują" do niektórych serii,a chęć obsadzania ich na siłę,w imię poprawności politycznej,jest dla mnie śmieszna (przykład Bonda)...
Niedługo się okaże,że nowy Hulk przejdzie metamorfozę i będzie czarny :)

Do góry