Pantomima, ale ludzie naprawdę latają w kosmos. Piszę poważnie...
Co więcej. Uwaga na szokera... film Apollo 13 jest na faktach! To się zdarzyło naprawdę! To nie jest fantastyka. Ani science fiction
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
To nie byly moje wymysly , moja interpretaca i dobieranie gatunku . To chyba oczywiste .
Byly to slowa tych ktorzy maja pojecie w temacie.
Mialem cytowac i podawac zrodlo tych informacji ? Chyba nie o to chodzi .
Nie rob prosze ze mnie idioty , nie uswiadamiaj mnie w tym co jest oczywiste dla gimnazjalisty .Troglodyta nie jestem ,wiec nie akcentuj wykrzyknikiem czegos co mialo naprawde racje bytu , cos o czym kazdy raczej wie , jest swiadom ze taki zalogowy lot mial miejsce .
To bylo plytkie z Twojej str .
Film fantastycznonaukowy (film science fiction)– zaliczany do fantastyki gatunek filmowy, który używa motywów niekoniecznie opierających się bezpośrednio na dorobku głównego nurtu nauki, lecz często rozwijający go w kierunkach nieortodoksyjnych. Najczęściej pojawiające się tematy to życie na innych planetach, podróże w czasie, nadnaturalne zdolności ludzkiego ciała i umysłu i wiele innych. Często łączą się z elementami futurystycznymi, takimi jak roboty, cyborgi, statki kosmiczne, podróże międzygwiezdne i wysoko rozwinięta technologia, problemami społecznymi i politycznymi, rozwijana bywa również filozoficzna refleksja nad istotą człowieczeństwa
Przeanalizuj raz jeszcze ten film i sobie odpowiedz czy nie mozna go sklasyfikowac w dziale science fiction.Chyba nie musze zaznaczac a czerwono tego co wynika z definicji a co niewatpliwie mialo miejsce w Apollo 13 .