Ale Lolek, badz powazny przez chwile. Po cholere mam ogladac zdjecia czyjegos ekranu i co niby ma to udowodnic? **
Hobbit wyglada dobrze, a jeszcze lepiej w 48fpsach. Wydanie BD niestety juz idealne nie jest, a mozna znalezc lepiej wydane i wygladajace filmy.
Co do kamer, to ja zadnej wojny nie wszczynam, ale poniewaz swojego czasu interesowalem sie ta tematyka, w moich uszach Twoje stwierdzenie zabrzmialo nie tylko smiesznie, co kuriozalnie. Krotko wyjasnie dlaczego. To wlasnie kamery RED (One i Epic) byly najtanszymi kamerami cyfrowymi (pro) i to one wymusily na konkrurencji ktorych ceny profesjonalnych kamer cyfrowych byly 2, 3 czy 5x wyzsze, spadek tych cen * . Zreszta porownanie do krecenia analogiem wysokobudzetowej produkcji, tez nie wypada inaczej. Wez takiego Nolana, ktory musi miec kilka IMAXow na planie i przy tym jakiegos rozwalic (o zakupie i obrobce kilometrow tasmy nie wspominam). Takze niech sobie Kiwisy mowia w dodatkach co chca

ale "bujac to my, a nie nas"
* - Zdecydowalem sie zobrazowac sytuacje przykladem wyssanem z palca, ale pomocnym w zrozumieniu calej sytuacji czytelnikom niezainteresowanym tymi zagadnieniami.
Wyobraz sobie ze firma R zaczyna sprzedawac OLEDy, ale nie za 10k (jak firma L), czy za 40k ( swoje wypasione modele 4k, jak firma P), ale za 4k. Co sie dzieje nastepnie?
Firma L zaczyna sprzedawac za 5k, zas firma P za 6k (nowe modele 8k, sprzety o niebo lepsze od dotychczasowych topowych modeli za 40k).
Czy pasuje Ci ten obrazek do rzekomej historii ekipy, ktora zdecydowala sie na uzycie "ultradrogich produktow" firmy R. ?
Jesli watpisz w moje slowa poszperaj.
** -
Wiesz ja oglądam 3d tak około z 3,5 m jak dla mnie Hobbit pod względem jakości obrazu naprawdę jest świetny (a z metra nie oglądam wiec nie interesuje mnie jaki jest obraz z takiej odległości
No nie namawiam do tego, ale jesli chodzi o skale porownania, to ja nadal ogladam 106" z 3m, moze dlatego lepiej dostrzegam wszelkie niedoskonalosci.
Mam nadzieje, ze tym obszenym wpisem wyjasnilem wszystkie watpliwosci.