Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Lolek,ale w ogóle potrafiłbyś odpowiedzieć na pytanie,jacy są według Ciebie dobrzy aktorzy,a jacy ci słabsi (nie patrząc na opinie innych ludzi...)? Nie chodzi mi tutaj akurat o Twoich ulubionych...:)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Lolek,czyli jak nie mamy ukończonych szkół związanych z filmem oraz nie jesteśmy specjalistami od reżyserii,gry aktorskiej,scenariuszy,scenografii,montażu dźwięku czy obrazu..,to nie powinniśmy w ogóle oceniać filmów ? :)

Nie, tak samo jeżdząc po moście nie możesz stwierdzić, że ktoś spartolił robotę mimo, że dziury wyskoczyły po roku ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek,ale w ogóle potrafiłbyś odpowiedzieć na pytanie,jacy są według Ciebie dobrzy aktorzy,a jacy ci słabsi (nie patrząc na opinie innych ludzi...)? Nie chodzi mi tutaj akurat o Twoich ulubionych...:)

Ale ja nie patrzę na opinię innych ludzi bo raz że mnie to nie interesuję, a dwa to co komu do tego co mi się podoba. Dlatego Ci napisałem że nie oceniam bo później są referaty a mi szkoda na to czasu i pisać o czymś co i tak nie zmieni poglądu kogoś jak i mojego. Dlatego nie interesuje mnie czy Ty napiszesz o kimś dobrze czy źle .. czy dla ciebie dany film to dobry czy też zły... to Twoja sprawa .. zauważ że generalnie mamy inne podejście do filmu - ile Ty oglądasz filmów tygodniowo a ile ja... o serialach nie wspomnę które oglądasz ...

A czy np. jak napisze że aktor grający Hobbita nie bardzo mi leżał przy pierwszej części jak obejrzałem w kinie to co to zmienia dla całości filmu i dla całości trylogii ? Dla mnie nic bo i tak kupiłem te filmy ba nawet jakby były po 400 zł za jedną cześć to i tak bym kupił - dobrze że o tym nie wiedzą Ci co wydają - Galapagos :)
Więc nie ma to żadnego znaczenia dla mnie kto jakim jest aktorem i jak gra - jak coś mi się podoba to dla Ciebie może to być drętwizna a ja i tak kupię. Dlatego nikt nie namówi mi do swoich ocen - bo szkoda czasu na rozmowy w przekonywaniu do swojej racji, a właściwie do mojego gustu bo nic nikomu do tego.

Tak jak np. dla mnie boks to najgorszy sport jaki wymyślił Bóg i w życiu tego nie zmienię w swojej opinii, najlepszym przykładem jest Gołota i jego wypowiadanie się , moja córka 7 letnia lepiej się wysławia jak facet chyba po 40 - ma pewnie dobre pieniądze itp. sprawy ale czy to warte było tego w jakim on stanie się znajduje .... że ciężko jego jest zrozumieć ....
Ale nie licz że będziemy na temat bosku rozmawiać ;-) bo Ty boks bardzo lubisz...

Caparzo patrząc po filmie SA to nie ma dobrych ulic, mostów czy też wieżowców - przyroda i tak wygra...

Ostatnia edycja:

jarjar82

New member
....no dokładnie ...nie jestem aktorem..ni krytykiem..ale gre aktorską umiem już ocenić lepiej niż ktoś np z Deszczowego lasu po pierwszym sensie M jak Miłość ... trochę to pozbawione sensu, że takie oceny sie nie liczą
Listy przebojów też sa bez sensu, bo nie piosenkarze oceniaja utwory muzyczne....
alboooo oceniam pracę kafelkarza w mojej łazience ...ale jakim prawem skoro nie jestem murarzem ?????
Obraz na wystawie oceniany przez miłośników sztuki ..równie to wszytsko bez sensu bo tylko inny malarz może to ocenić ....

Nie wiem skąd się ta dyskusja w taki punkt zbiegła?? ....

Obsada w T5 słaba ..gra aktorska/ a moze właśnie ten dobór popsuł całkiem sprawny scenariusz .....Eva Green na nową Sarę i już:D

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Zajawka pełnego trailera,który ma się pojawić około godz. 2 w nocy we wtorek czasu polskiego (poniedziałek około 20 czasu amerykańskiego) :

[youtube]zstX55MMVSY[/youtube]

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jednym słowem trailer trailera ; )
Nie wiem co robi tam ten sympatyczny pan, bo nijak mi nie pasuje do tej produkcji, ale widzę, że poprawność polityczna ma się dobrze.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Tych zajawek już trochę jest :)
W sumie nie wiadomo czy je oglądać,aby mieć ewentualnie lepszą zabawę i zaskoczenie podczas seansu.Jednak kusi by zobaczyć więcej...:)

Czarnoskóry może być,tylko za dużo go pokazują,co staje się rzeczywiście trochę śmieszne...

Będę musiał ruszyć na to do kina.Najpierw jednak zrobię sobie powtórkę z sześciu poprzednich cześci.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Masakra, nie dałbym rady. Wolę zostawić tak jak zapamiętałem.
Trailer się obejrzy, ale mam wrażenie, że już taki Marsjanin większość pokazał w zajawce, a przypuszczenia o Cast Away w kosmosie się tylko potwierdziły, przynajmniej po opiniach. Podobnie jest z Pixels, tam w zasadzie wszystko jest w trailerze. Trzeba uważać ;)
To tak jak z grami i gameplayami na YT, człowiek się naogląda i już potem mu się nie chce grać ;)

Savron

Well-known member
Bez reklam
Tych zajawek już trochę jest :)
W sumie nie wiadomo czy je oglądać,aby mieć ewentualnie lepszą zabawę i zaskoczenie podczas seansu.Jednak kusi by zobaczyć więcej...:)

Czarnoskóry może być,tylko za dużo go pokazują,co staje się rzeczywiście trochę śmieszne...

Będę musiał ruszyć na to do kina.Najpierw jednak zrobię sobie powtórkę z sześciu poprzednich cześci.

Witam Słonecznego RA:) Dziś w końcu położyłem łapska na "System" , z Twoim ulubionym Tomem Hardysonem. :) Musze wyznać prawdę:( Gorszego gó...a niż ten film a do tego żenujący poziom ekipy ( znakomita obsada:fool:), trudno nakręcić. Scenariusz tego filmu pisał chyba geniusz , któremu pocisk trafił w głowę. I został tam na zawsze. Smutno. :(

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Armanig,starych części "Gwiezdnych Wojen" prawie w ogóle nie pamiętam.Nigdy nie byłem aż takim wielkim fanem...Oglądałem je ostatnio chyba na VHS...więc czas sobie w końcu odświeżyć przy nadarzającej się sytuacji...:)
"Piksele" jeszcze czekają.Na dniach zobaczę...

Siemasz Savronikuś :)
Przyznaj się,co tam budujesz...,że Cię nie ma ostatnio ? :)
No cóż,"System" może nie był jakiś rewelacyjny,jednak dla Toma musowo obejrzałem.Miałem jednak wrażenie,że twórcy sami nie byli do końca zdecydowani,jaki to miał być gatunek filmowy...

Henry

Active member
Bez reklam
Savronik, mi się System podobał ;)
A teraz napiszę Ci dlaczego....jest to adaptacja książki, którą łyknąłem przed filmem i z tej perspektywy trochę inaczej odbierałem, to co działo się na ekranie.
Zgadzam się jednak, co do tego, że ten film jako samodzielne dzieło może być zupełnie inaczej odbierany. Być może nie jest to najlepsza adaptacja i do wielu rzeczy można się przyczepić, ale finalnie najgorzej nie jest, dla mnie taki średniak :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Tajemnice lasu wczoraj na HBO obejrzałem i na tym chyba skończę bo jak dla mnie nie bardzo mi podchodzą filmy śpiewane... pomimo że było dwoje - troje, aktorów które lubię to jednak nie dla mnie coś takiego..

Piramida

Well-known member
Bez reklam
"Tajemnice lasu" również średnio mi podeszły.

Ta pani była lepsza :-D

1399577811.gif

Flash-Sinister-Spell.gif

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dla mnie Czarownica jak na razie wszystko bije .... :) oczywiście nie wliczam w to Hobbita :) czarownicę bardziej traktuję jako bajkę..

Do góry