Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Raccoon, ja wiem o co Ci chodziło, tyle, że ja pisałem o filmach które (mimo upływu czasu) dziś nic nie straciły na opinii/ocenie.
Dla mnie większość dobrych pozycji które oceniałem za młodu jako dobre, dziś również dostałyby wysoką notę.
Dlatego nie do końca zgadzam się z tym co napisałeś, a już na pewno nie generalizowałbym.
Gwiezdne Wojny, nudziły mnie (wybrane fragmenty) tak samo kiedyś jak i dziś.
Mimo ogromnego sentymentu.
Tramwaj zwany pożadaniem, Mechaniczna pomarańcza, Łowca Androidów, Odyseja kosmiczna, czy też "popcorny' jak Jurrasic Park, Powrót do przyszłości, Commando, Rambo, Terminator, Obcy itp.itd. Wszystkie te filmy (+kilkanaście innych) widziałem ponownie w ostatnich latach.
Pierwszy lepszy (modelowy) i popularny przykład: "Commando" z Arnim na czele, dziś na tle obecnych "akcyjniaków" wypada o niebo lepiej. Czyli równie dobrze, jak w dniu premiery. Co nie znaczy, że (dla każdego) dobrze. To była, jest i będzie pozycja z przymrużeniem oka.
Film był w mojej ocenie takim samym odmóżdzaczem 30lat temu, jak i dziś, mało tego, w swoim gatunku nie ma obecnie konkurencji.
Te wszystkie obecne reaktywacje oldskulowego gatunku, IMO nie mają startu. Nie wspomnę już o soundtracku.
No chyba, że ktoś się pokusi o porównanie do "Niezniszczalnych", w takim wypadku nie ma pola do dalszej dyskusji.

Jeszcze jedno, dziś w dobie "KD", atmosów, dużych ekranów i jakości wizyjnej o jakiej mogliśmy kiedyś pomarzyć, obecne filmy oceniamy jako całość, czyli tak jak ustawa przewiduje, a te starsze zazwyczaj oglądaliśmy na crt 21" i trzeciej kopi VHS. Nie szukaliśmy z lupą niedoskonałości, może też dlatego obecna gimbaza (przyzwyczajona do luksusu) ocenia (obecnie) starsze pozycje przez pryzmat jakości AV, a ta jak wiemy w wielu przypadkach nie bryluje na tle obecnych produkcji.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Dzisiejsze gimbusy,za 20-30 lat będą się chwalić swoim dzieciom (supergimbusom) :
"Za naszych czasów to były świetne oldschoolowe klasyki np. seria "Transformers"...:lol:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Za 20-30 lat to nie wiadomo co kina beda wyswietlac. Moze kino artystyczne. Popcorn przejdzie na interaktywne filmy, wyswietlane na goglach., w domu.
No dobra, moze nie bedzie az tak zle, ale ten kierunek rozrywki bedzie sie rozwijal. Alebkto wie jak bedzie wygladalo kino za 50-60lat? Dzisiaj wlasciciele k8n zarabiaja glownie na gastronomii, czytaj snackach. Z rozsnaca konkurencja ze strony VoD-ow i coraz wiekszych ekranow w domach, w przyszlosci moze byc krucho.

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
No lud Irlandzki jakies 3 tyg temu zaglosowal w powszechnym referendum, ze tak ma byc. I nalezy homoseksualne zwiazki i rodziny konstytucyjnie umocowac w swiadomosci i prawodawstwie. Takze zmierzamy w tym kierunku.
Kto widzial ostatni odcinek Penny Dreadful? Ha?!

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Czesc Sir Henry.
No tak ostro to chyba jeszcze nie pojechali, nawet w serialach HBO. Poza tym mialo byc w "przedostatnim odcinku". Ostatniego jeszcze nie widzialem bo na zeslaniu bylem, na strasznej wsi, gdzie internet byl jak wiatr zawial, ale wlasnie ląduje i tez bede nadrabial zaraz zaleglosci. GoT przede wszystkim.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
No lud Irlandzki jakies 3 tyg temu zaglosowal w powszechnym referendum, ze tak ma byc. I nalezy homoseksualne zwiazki i rodziny konstytucyjnie umocowac w swiadomosci i prawodawstwie. Takze zmierzamy w tym kierunku.
Kto widzial ostatni odcinek Penny Dreadful? Ha?!

10-15 lat temu byłoby to niemozliwe w tym kraju - świat się zmienia to i ludzie w Irlandii też sie zmienili w myśleniu na pewne tematy...

A ten trailer oglądaliście ?

https://www.youtube.com/watch?v=vwqedz5ZAVs

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Trójka będzie takim samym gniotem, jak dwie poprzednie.
Szkoda, że nie było tam jeszcze owacji na stojąco, no, ale to przecież to Comic con, czyt. gimbaza po trzydziestce ;)

Powinni zaopatrzyć się w Old Spice i dorosnąć ;)

[youtube]66p60bOFpGY[/youtube]

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Lolek, trzymam kciuki za Chana. Jestem sceptyczny ale kto wie? Oby dał radę :)

Piramida, liczę też na Civil War. To będzie film w klimacie Avengers. Hirołów będzie kilku :) Tyle że to jeszcze długie czekanie.

Armanig, nie znasz się ;-) ale reklama dobra :) :) :)

Do góry