Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

maderos

Member
Bez reklam
wizualnie i audio w transach niszczy każdy film pod tym względem:D

hehe, w swojej wypowiedzi nigdzie nie użyłem porównania co do efektów, czy to obrazu czy dźwięku. Wiadomo, ze Transy to jest top jeśli chodzi o to tylko. Ale, cala reszta leży i kwiczy. Taki Sygnał właśnie jest przykładem, jak za male pieniądze, zrobić film ciekawy i z małą dawką efektów.

eedviking

Banned
No może być bardzo ciekawy ten film. ;)

Przymierzam się w końcu do norweskiego Sci-Fi EVERYWHEN.
Rok 2077, z powierzchni Ziemi znikają ludzie. Wysłany do alternatywnego świata nastolatek odkrywa, że jego 5-letni brat zamierza popełnić samobójstwo.

[youtube]-Dv-iayj0zU[/youtube]

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Edi,jeszcze czekam na "Monsters : Dark Continent".

Przecież już widać po trailerze że to będzie typowa sieczka ;)
Może warto podzielić filmy S/F na kilka kategorii.
Od tych typowo rozrywkowych, gdzie latają koksy z pitbulami za stworkami, do takich pozycji jak "Moon", "Abyss" czy chociażby "Sygnał", a to nie są pozycje dla fanów "Spidermana".

To tak jakby porównywać "Legendy ringu" do Wściekłego Byka, czy "Za wszelką cenę".

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dla mnie dobry S/F nie musi mieć żadnych efektów, a jak już są to niech będą uzupełnieniem klimatu, a nie jedną wielką orgią latających robotów. W ostatnich produkcjach brakuje tej równowagi.

Btw. Świat fanów Star Wars legł w gruzach :D

[youtube]riiopXHXRA8[/youtube]

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Smieszne. Niech się czepiają tych co wykradli nielegalną kopię i wrzucili do internetu. Strony z filmami mają się dobrze, nikt je nie zamyka a odpowiadać mają jak zwykle zwykli zjadacze chleba.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Armanig,w takim razie nie wiem co Ci się podobało w "Na skraju jutra" :grin::wink:

Dokładnie ta sama analogia co w przypadku "Legendy Ringu", lużne podejście do tematu, trochę humoru, akcji, dobrej obsady.
Przeciwieństwo bezpłciowego gniota pt. Bitwa o Los Angeles.
"Na skraju jutra" to przedstawiciel typowego kina rozrywkowego i tak też odbieram ten film, nic więcej.
Czy się zawiodłem? Liczyłem na coś poważniejszego, ale już po kilkunastu minutach wiedziałem że będzie tam więcej komedii, jak "dramatu".
Nad czym się tu rozczulać :)
Ja nie jestem z tych co się silą na jakieś pseudoambitne gnioty kina europejskiego, tylko dlatego że ktoś chce być "oryginalny". Sam jestem miłośnikiem filmów europejskich (obyczaj, dramat, thriller) ale prawda jest taka, że i tutaj jest cała masa przeciętniaków.
Mój gatunek, to filmy pokroju "Żądza bankiera", a że to niszowe zainteresowania na forum, to piszemy o czym piszemy ;)

najlepszy S-f to Obcy ;P

No ba ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Armanig,jakoś tam za dużo komedii nie było :)

Czy się ślinię na europejskie kino ?
TAK,bo mam oczy i widzę co oglądam.Z kina amerykańskiego przez ostatnie 2 lata ( oprócz s-f) było tylko kilka dobrych filmów,gdzie europejskich 10 x więcej...

Co do Niezniszczalnych 3 - prawdopodobnie sprawa dotyczy tylko tych ,którzy ściągali z torrentów w Ameryce...
hatak.pl/artykuly/niezniszczalni-3-kara-dla-kazdego-kto-sciagnal-film-z-sieci

Henry

Active member
Bez reklam

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Miejmy nadzieje że nie zrobi się nam tutaj następna dyskusja nt. ściągania.
Już wystarczająco dużo jest tutaj "obrazków".

Piramida, ja nie piszę o Tobie. Stwierdzam tylko fakt.
Mnie osobiście nie rajcują latające koksy z psami na smyczy i trudne przypadki z ulicy, podobnie jak filmy z Stathamem ;)

Henry

Active member
Bez reklam
Dyskusja nt. ściągania zajęła kilkanaście stron, więc już nie ma sensu jej powtarzać.
Ja wrzuciłem ten post czysto informacyjnie, gdzie jest krótko i na temat napisane co wolno w świetle polskiego prawa.

A co do S/F, to Odyseja Kosmiczna jest dla mnie klasykiem gatunku i w dobrym tego słowa znaczeniu ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Armaniś,chyba jednak piszesz o mnie :)

Jak już zaczniesz trawić np. język skandynawski,proponuję Ci filmy z tego regionu.Są tam nie tylko trudne przypadki na ulicy... Jest również inna tematyka...:)

Henry

Active member
Bez reklam
Dokładnie tak, nie trzeba ratować filmów "efekciarskimi scenami", klimat, fabuła i gra aktorów bronią się same, nic na siłę :)

Do góry