Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

robertuss

Active member
Bez reklam
Z nią bym się umówił..:)

[youtube]MVt32qoyhi0[/youtube]

THE HUNGER GAMES 3 : Mockingjay Part 1

[youtube]G-wldEIKJQM[/youtube]

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
I na koniec dodam coś co mi ostatnio nie daje spokoju. Wielokrotnie chwalony na naszym forum film Transformers 3 za dźwięk. Panowie, moje ostatnie odkrycie to... za dużo, bez ładu, bez klasy. Traktuję teraz T3 jako film, który wytyczył szlaki, pokazał możliwości, ale później wielu reżyserów (w szczególności dźwięku) na tej bazie zbudowało swoje LEPSZE warsztaty. W T3 walą po uszach wszystkie głośniki non-stop i z podobną siłą. Nie powiem, przy pierwszym oglądaniu było WOW! Ale to zamiata pokojem! Później jednak jak chciałem sobie powtórzyć jakąś "najlepszą" scenę to się okazało, że każda hałasuje tak samo i żadna już nie robi efektu WOW. Natomiast wiele innych filmów doceniam za to, że potrafią w ciągu emisji mieć 3-4 momenty, które mnie wgniatają w fotel i do których wracam co kilka dni i wciąż mnie powalają. Co więcej, wszystkie 4 są dużo lepsze, niż najlepsze fragmenty w T3. Coś na zasadzie skali emocji i wrażeń:
T3: 8, 8, 8, 8, 7, 7, 7, 6, 6, 6 i koniec filmu,
Inne: 3, 3, 3, 10, 3, 3, 3, 10, 3, 3, 10 i koniec filmu.

Transów nie chwalimy za "wartość artystyczną", a za (tylko i wyłącznie) efekty surround.
Nie przypominam sobie materiału który kumulowałby taką ilość przejść w jednym momencie.

Tu chodzi o testowanie i możliwośći tylnych kanałów i współprace frontów z surroundami.
Mam ponad 150 filmów na BR i nie przypominam sobie lepszego materiału (być może że nie pamiętam).
Mało tego, to nie jest materiał do testowania subwoofera, do tego są o wiele lepsze tytuły.
Podobnie jest z materiałami demo, nie chodzi tam o budowanie atmosfery, a o suche testy.

Ty piszesz o zupełni czymś innym i jak się z tym zgadzam, osobiście nie trawie melancholijnej twórczości Zimmera, a efekty na dłuższą metę są męczące, ale to nie zmienia faktu że obnażą każdy sprzęt.

Wspomniany Oblivion, czy genialna ścieżka dzwiękowa z Grawitacji w połączeniu z zaledwie kilkoma efektami, dają o wiele lepsze wrażenia, ale tam nie sprawdzę jak pompują tylne skrzynki.
Podobnie jest z Tronem, świetna muzyka i efekty dzwiękowe, ale subtelnie, z klasą, a jak coś ryknie, to właśnie 3, 4 razy, ale zostaje w pamięci na długie miesiące. W transach nic nie zostaje w pamięci, ot ma pompować i pompuje.

[Raccoon]

New member
Bez reklam
armanig: to się rozumiemy :) mniej więcej to samo miałem na myśli :) i właśnie, zapomniałem o wspomnianym przez Ciebie Tronie :) też mam na półce i też jest REWELACYJNY dźwięk. LFE daje tam jeden z najlepszych pokazów basowych :) ale nie ŁUP/ŁUP, ale taki super jakościowy :)

A co do ilości płyt, to jak ostatnio pisałem. Dzięki promocjom u mnie w ciągu miesiąca urosło z 10 do 32, a dziś doszły rano 3 kolejne. To mamy już 35. A za 3 dni rusza promocja w Biedronce i mam już upatrzonych kolejnych 7 na 100%, plus ewentualnie 2 więcej. To się robi 49 filmów. I...

noszę się z zamiarem założenia nowego tematu na forum, gdzie wpiszę co mam i które płyty chciałbym wymienić. Mam na półce kilka filmów, które obejrzałem raz i nie muszę do nich wracać, a być może ktoś ma podobnie z filmem, którego nie widziałem. Wtedy moglibyśmy się wymienić, nawet na zawsze, aby nie obawiać się "w jakim stanie wróci płyta". A moje wszystkie mają stan IDEALNY. Oczywiście preferowana Warszawa i wymiana z ręki do ręki :)

Nie jestem kolekcjonerem WSZYSTKICH filmów, a tylko tych dobrych, do których wracam. Czasem jednak coś kupiłem na zasadzie: cena dobra, nawet jeśli miałbym raz obejrzeć i nie chcieć wracać :p

lolek126

Well-known member
Bez reklam
armanig: to się rozumiemy :) mniej więcej to samo miałem na myśli :) i właśnie, zapomniałem o wspomnianym przez Ciebie Tronie :) też mam na półce i też jest REWELACYJNY dźwięk. LFE daje tam jeden z najlepszych pokazów basowych :) ale nie ŁUP/ŁUP, ale taki super jakościowy :)

A co do ilości płyt, to jak ostatnio pisałem. Dzięki promocjom u mnie w ciągu miesiąca urosło z 10 do 32, a dziś doszły rano 3 kolejne. To mamy już 35. A za 3 dni rusza promocja w Biedronce i mam już upatrzonych kolejnych 7 na 100%, plus ewentualnie 2 więcej. To się robi 49 filmów. I...

noszę się z zamiarem założenia nowego tematu na forum, gdzie wpiszę co mam i które płyty chciałbym wymienić. Mam na półce kilka filmów, które obejrzałem raz i nie muszę do nich wracać, a być może ktoś ma podobnie z filmem, którego nie widziałem. Wtedy moglibyśmy się wymienić, nawet na zawsze, aby nie obawiać się "w jakim stanie wróci płyta". A moje wszystkie mają stan IDEALNY. Oczywiście preferowana Warszawa i wymiana z ręki do ręki :)

Nie jestem kolekcjonerem WSZYSTKICH filmów, a tylko tych dobrych, do których wracam. Czasem jednak coś kupiłem na zasadzie: cena dobra, nawet jeśli miałbym raz obejrzeć i nie chcieć wracać :p

W Biedronce są filmy na bluray? Jakie Tytuły?
Dlatego ja już przestrzelam kupować wszystko jak leci, kupuje na bluray wyłącznie to co wiem że wrócę, te trochę słabsze kupuje na dvd,a te na jeden raz to HBO lub C+ :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Znając realia "Biedronkowo-Lidlowe" to przy faktycznie dobrej promocji (a ta jest średnia) już sobie wyobrażam jaki będzie poligon na sklepie.
Ja dziękuje, nie mam zamiaru wyjść ze sklepu jak po starciu z Tysonem ;)

Słowa bym nie powiedział gdyby to była walka o chleb, ale o jakieś badziewie obuwnicze za 75zł tak się upodlić :)
Coś czuje że z filmami po 19.99zł byłoby podobnie.

[youtube]ptsTG_Iu3zg#t=30[/youtube]

gerus6

Active member
Bez reklam
MILLENNIUM 3 filmy, dobra pozycja, a teraz coś z zupełnie innej beczki: z pewną dozą nieśmiałości chciałem się zapytać, czy Wy piszecie z pracy? jeżeli tak to proszę zająć się pracą, aby w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku iść do domu, a nie czerpać zyski z mojego wypracowanego dobra ;)
Po pracy macie mieć na ustach słowa : dzisiaj zrobiłem wiele, jutro zrobię jeszcze więcej ;)

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
MILLENNIUM 3 filmy, dobra pozycja, a teraz coś z zupełnie innej beczki: z pewną dozą nieśmiałości chciałem się zapytać, czy Wy piszecie z pracy? jeżeli tak to proszę zająć się pracą, aby w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku iść do domu, a nie czerpać zyski z mojego wypracowanego dobra ;)

odpowiem w ten sposób, zamiast "palę", dopowiedz sobie "pracuję" ;)
[youtube]2gdXnltqbPg[/youtube]

A co do Millenium, to za stówę też można całość dostać

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Panowie, w Biedronce jest 150 tytułów w tej promocji. Ja znalazłem sobie 7 do zakupu. Nie przesadzajcie. 39,99 to nie jest zła cena. Np Dredd w wersji 3d. Riddick. Wróg numer jeden.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Panowie, w Biedronce jest 150 tytułów w tej promocji. Ja znalazłem sobie 7 do zakupu. Nie przesadzajcie. 39,99 to nie jest zła cena. Np Dredd w wersji 3d. Riddick. Wróg numer jeden.

Pewnie 40 zl dobra cena pod warunkiem ze nie ma sie tych filmow... a te ktore hcialbym z tej listy to mam. Ale zawsze to jest 10 zl na plus w stosunku do cen w MM czy sarurn...

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Shame (Wtyd) zaliczony.
Film bardzo dobry, na pewno nie dla wszystkich.
Porównanie do Don Jon'a poniekąd trafne, z tym że tutaj mamy dramat pełną gębą, natomiast Don Jon to o wiele lużniejsze podejście do tematu, co nie znaczy że gorsze.

Do góry