Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Faktycznie, nie widziałem.

Przy okazji testowania 4K (poniżej plik, jakby ktoś chciał ściągnąć), natknąłem się na nową produkcje z Affleckiem, po trailerze zapowiada się smakowicie:
Plik 4K Gone Girl - HD-Trailers.net (HDTN)

Zaginiona dziewczyna:

[youtube]SpRGAUe0UqE[/youtube]

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Shame z Fassbenderem to jeden z lepszych filmów jakie widziałem w zeszłym roku. Mocny, brudny, dojmujący. Taki trochę Holywoodzki Smarzowski. Film wybitnie nastawiony na ludzką psychikę, a konkretnie popęd seksualny. Niesamowicie przenikliwy i realistyczny. Autopsja mózgu sexoholika. Niesamowity film :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Widziałem zajawki na YT, tyle że to 16:9, a ja wolałbym coś podobnie jak filmy w 21:9. Tak jak powyżej "Zaginiona dziewczyna".

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Czytałem że ta wersja "Niezniszczalni 3" która wyciekła do netu nie jest wersją kinowa...Możliwe że będzie tez wersja bez cenzury dłuższa o 8 min.Czekam na Blu-ray może jeszcze coś z tego będzie...

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Mad Max po trailerze może być niezły. Smaku dodają Charlize Theron, Rosie Huntington. Mam tez nadzieję, że Hardy stanie na wysokości zadania :)

WiTT

New member
Bez reklam
... to moje przykłady z ostatnich dni na dobre dźwięki ...:
- lądowanie Toma Cruisa na stadionie w Oblivionie (poezja)
Ohhh kolego, wreszcie widzę że ktoś prócz mnie docenił Oblivion ;) tor audio w tym filmie jest świetny, przeloty, odgłosy dronów, skradanie się.. baaardzo przyjemnie się ogląda i słucha :)

- wybuch wulkanu w Star Trek Into Darkness,
- ten sam film, ale zamrożenie wulkanu,
- ten sam film i każdy skok w nadprzestrzeń,
Ogółem nowy Star Trek jest również z dobrym torem audio. W jedynce było dobrze, tutaj jest jeszcze lepiej. Choć przy scenach bitewnych momentami jest straszny łomot na wszystkich kolumnach (choć tak powinno być w filmie sci-fi akcji) to w większości bardzo ładnie jest ścieżka audio zrobiona.

Dorzucę tutaj Pearl Harbour, który ostatnio w promo MM kupiłem, a mam nadzieję że krzystofradio podzieli moją opinię - bardzo dobrze zrobiony tor audio. Już sam początek filmu napawa wielkim optymizmem że będzie uczta dla oka i ucha. Przeloty samolotów i ryk silników jest perełką. Tego filmu zdecydowanie nie wolno i nie można oglądać/słuchać cicho! Także wydanie BluRay Pearl Harbour wg. mnie jest rewelacyjne.

Do góry