Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Dokładnie. Pamiętam mój niesmak wiele lat temu kiedy pierwszy raz obejrzałem Przyczajonego Tygrysa.... Wkurzało mnie to, ale teraz po latach patrzę na to z innej strony i już mnie to nie razi. To wpisane jest w ich legendy.

maderos

Member
Bez reklam
Kurde, juz myslalem ze tylko Smarzowski zostal na placu boju a tu Vega wyskoczyl z takim ( poki co zapowiedz ) filmem. Trzymam kciuki aby to byl takbdobry film jak jego zapowiedz.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Brakuje w takim filmie M.Konrada, czy Bogusia. Może też Gajosa.
Niestety nie ma juz z nami równie swietnego aktora, Macieja Kozłowskiego, a też świetnie by się sprawdził.
Za to mamy w obsadzie Frycza, duży plus.
To stara gwardia która zawsze dobrze sie sprawdza w tego typu produkcjach.
Czekam z niecierpliwiością na ten film, po cichu licze na dobre Polskie kino.
Tematyka ABW jest jak najbardziej na czasie.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Ciekawe ile Olga skasowala za ścięcie włosów? ;)
Obejrzałem przed chwilą „Pamięć Absolutna” 2012. Podobał mi się i nie mogę tego porównać do wcześniejszej wersji z Arnim. To dwa zupełnie różne filmy, oba świetne na swój sposób.
Świetna rola i gra aktorska Kate Backinsale. Znów potwierdziła, ze dobrze je w czerni, nie tylko w „Underworld” i „Van Helsingu”. Oh, dużo bym dał… :D
Szkoda , że tak krótko zagrał długo niedoceniany brytyjski aktor Bill Nighy. Najbardziej chyba go lubię za rolę w „To Właśnie Miłość”. Najbardziej podobały mi się banknoty z Obamą :D
Co do jakość obrazu to średnio, ale audio bez zarzutu. Natomiast miałem jeden mankament. Obraz był opóźniony w stosunku do audio o jakiejś pół sekundy. Zazwyczaj jeśli już to bywa odwrotnie, tu najpierw słyszałem bum, dopiero potem widziałem wybuch, najpierw dialog, potem otwierały się usta. Czy u Was na BD też tak jest czy mam trachnięte wydanie?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To jak jesteśmy już przy Polskich aktorach, warto wspomnieć o Globiszu, a no oczywiście moja ulubiona scena :) Swoją drogą, Józefowicz też jest ok.

edytowano: słownictwo w filmie

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Transcendencja (2014) - IMDb - w sumie sam nie wiem jak mam ocenić ten film.Bardzo ciekawy temat nanotechnologii oraz połączenia sztucznej inteligencji z wolną wolą człowieka oraz zagrożeniach z tym związanych.Wykonanie już trochę słabsze.Na pewno film do obejrzenia dla fanów s-f mających już dosyć superbohaterów czy walczących robotów.

Noe: Wybrany przez Boga (2014) - IMDb - Reżyser trochę poleciał z kamiennymi Transformersami budującymi Arkę oraz masą zmian w stosunku do wydarzeń ze Starego Testamentu.Pomijając jednak te fakty realizacja na wysokim poziomie.Oglądało się całkiem przyjemnie.Niezłe efekty zwierząt i potopu***ssell Crowe i Anthony Hopkins również dali radę.Polecam w 1080p :)

WiTT

New member
Bez reklam
No no, film Vegi faktycznie odświeża mocno zakurzone pseudo-romantyczno-(nie)zabawne filmy polskie. Tylko nigdzie nie ma daty premiery?

Piramida

Well-known member
Bez reklam

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Natomiast miałem jeden mankament. Obraz był opóźniony w stosunku do audio o jakiejś pół sekundy. Zazwyczaj jeśli już to bywa odwrotnie, tu najpierw słyszałem bum, dopiero potem widziałem wybuch, najpierw dialog, potem otwierały się usta. Czy u Was na BD też tak jest czy mam trachnięte wydanie?

Nie wiem, jakie masz wydanie. Moje to:
http://www.hdtv.com.pl/forum/1057817-post277.html
Nie zauważyłem problemów z synchro.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Transformacje Christiana Bale.
Co jak co, ale nie mozna mu odmowic poswiecenia... pomijając drobny fakt, że za grube miliony, ale to juz szczegół:

small_the_many_bodies_of_christian_bale.jpg

Henry

Active member
Bez reklam
Jak się go oglądało w Mechaniku to aż bolało, Bale to dobry aktor.
@Armanig, do kolekcji dorzuć jeszcze jego zdjęcie z Imperium Słońca ;)
A metamorfozy niektórych aktorów do filmów świadczą o ich kunszcie, DeNiro do Wściekłego Byka, Day Lewis -Moja Lewa stopa, Damon czy ostatnio McCounaghew. Naprawdę czapki z głów. Ten ostatni pokazał w końcu swój warsztat aktorski ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Własnie, Day Lewis. Musze sobie odswieżyc "Aż poleje sie krew", swietna kreacja. Chodzi za mną ten film od lat, na tyle mi utkwił w pamięci, że nie moge o nim zapomnieć. Właśnie takie produkcje chce widzieć.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Tak naprawdę schudnąć czy przybrać na wadze 10-15 kg to wcale nie taki problem jak się wydaje...
Jednak Bale to już hardcor.Podobno do roli Mechanika jego dieta składała się tylko z jednej puszki tuńczyka i jednego jabłka dziennie.

Henry

Active member
Bez reklam
Własnie, Day Lewis. Musze sobie odswieżyc "Aż poleje sie krew", swietna kreacja. Chodzi za mną ten film od lat, na tyle mi utkwił w pamięci, że nie moge o nim zapomnieć. Właśnie takie produkcje chce widzieć.

W Polsce póki co praktycznie nie do zdobycia, podobnie jak Gangi... i kilka innych jego filmów ; ( a każdy film z jego udziałem to dla mnie majstersztyk)
U nas trochę podobnym aktorem jest wspominany kilka postów wyżej Majchrzak, zagra gdzieś i na długo znika. Jeden i drugi nie idzie za ciosem, grają tylko to co sami chcą

Z takich ciekawostek, to Day Lewis miał grać Aragorna w LOTR, ale propozycję odrzucił.... dla mnie osobiście jego gra byłaby dodatkowym atutem, ale ostatecznie Vigo też dał radę ;)

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Do góry