Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Lolek pewnie był na dubbingu, dlatego pyta :)
Ciekawy pewnie, czy Polski Optimus, jest podobny do oryginalnego.

Ramlesa

New member
Przyznam się. Byłem na dubbingu 3D. Na początku niesmak później niezauważalne. Dźwiękowcy dali radę fotele się trzęsły.
Napewno jak będzie na blu obejrzę w fotelu w oryginale i nie z nabrzmiałym pęcherzem.
Ps.
Zastanawiam się czy przy tak długich projekcjach nie mogliby wprowadzić 10 min przerwy.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A te Transy w kinie, to z dubbingiem? Bo jezeli tak, to... szkoda gadać.
Dla dzieciaków może dobre, chociaż powinny sie uczyc języka, ale sam w sobie dubbing to kastracja filmu, ale o tym juz pisalismy wiele razy.

Sa dwie wersje do wyboru, ja oczywiscie bylem z napisami, ale byl gosc ktory kupowal bilet i wlasnie sie o to spytal i tak mnie zaciekawilo jak to jest. Ale mysle ze w kinie nie jest do do wychwycenia w takim stopniu jak to jest w przypadku w domu na bluray. Jedyny film z dubbingiem jaki mi pasowal i byl o dziwo znacznie lepszej jakosci niz w oryginalne DTS HD MA to Perercy Jackson i morze potworow.. reszte to tylko bajki ogladam w dubbingu:) Optimus ma swietny glos wiec warto chocby dla niego ogladac w sciezce oryginalnej :)

Ramlesa jak bylem na hobbicie to gosc kolo mnie do dziewczyny to samo powiedzial co Ty odnosnie przerwy, ale to jest sposob przed seansem isc do lazienki i mniej pic :)

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Podobnie kaczor Donald, Jarosław Boberek daje rade. Tyle że to są animacje, tam nikt nie kastruje aktora z krwi i kości.
W sumie taki Optmus podobnie, więc jeżeli nasz Polski dubbing (pod Optimusa) nie jest gorszy, to czemu nie, ale już Marky Marka chce slyszeć takim jaki jest.
Aktor gra także glosem, wyobrażacie sobie dubbing Pacino, czy Marlona Brando z Ojca Chrzestnego? Ba, czy nawet Arniego w Terminatorze? Toż to komedia, jak w czeskim filmie :)

eedviking

Banned
Obejrzałem dzisiaj The Iceman 3D ( Chińska produkcja)
[youtube]watch?v=mL74sa0UJFA[/youtube]

Trzej przypadkowi wojownicy z dynastii Ming, przypadkowo przenoszą się we współczesne czasy, gdzie dwóch z nich , chce się zemścić na trzecim. Akcja rozgrywa się w dwóch wymiarach czasowych.
Fajnie się oglądało i dobre efekty, oczywiście jak w tego typu produkcjach latanie i fruwanie występuje. :twisted:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Te skakanie i latanie nie występuje w każdym takim filmie.To jest jakaś sztuka filmowa,nie pamiętam nazwy,wiem że w "Przyczajony tygrys, ukryty smok" występowała.Ogólnie nie jestem jej zwolennikiem ale dla Donnie Yen i tak obejrzę :)

Ja z takich filmów ostatnio odświeżyłem sobie trylogię "Żelazne anioły".Ale to był kozak w latach 80-tych.Bardzo dobre sceny walk.Szkoda że nie ma tego na Blu-ray.Zobaczcie jak piorą się laski (od 2:10 sek).Nie było tutaj opiepszania się.Moon Lee w podobnych scenach doznawała różnych kontuzji i poparzeń ciała.Swoją drogą bardzo ładna babka :)
[youtube]RV4a0YOinqs[/youtube]

Ostatnia edycja:
Do góry