Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Caparzo

New member
Bez reklam
Wczoraj moja mówi, włącz tego deadpola jak tak zachwalają ... no to wymiękła po 30 minutach a ja po około 50 zasnąłem :/

no i nie wiem czy kończyć ten film ;) Nie wiem nad czym ta podnieta i wysokie oceny ;)

Bipo

Active member
Bez reklam
Caparzo, wszystko kwestia gustu.... jednemu się spodoba drugiemu nie... ;-)
Ja ostatnio zapodałem Jurassic World i seans mi ponownie przyjemność sprawił jak za pierwszym razem, a zestaw pracował pięknie. Stąpania dinusiow brzmiały ekstra na subiku, jest kilka scen idealnie nadających się do testów...
Sam dobrze wiesz, że ten fil jest mocno krytykowany przez co nie których a mi to lotto jak mnie sprawia radość jego oglądanie... ;-)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tyle, że to "stąpanie" dinusiów na odpowiednim sprzęcie (przekątna/proj) nijak się ma do stąpania, a co za tym idzie wrażeń, na 50" i zestawie AllinOne.
Czy to się komuś podoba czy nie, ale taka jest prawda.
Dlatego śmieszą mnie niektóre opinie, szczególnie te w których fabuła jest tylko dodatkiem, a na tej bazie jest oceniana pozycja, za to cała reszta leży i kwiczy (odpowiedni sprzęt, czy też wizyta w kinie).
Książkowym przykładem jest "Epicentrum", sam w sobie film leży i kwiczy.
Zapodany gdzieś na Tele5 odpadłby w przedbiegach, ale już na KD... klękajcie narody, dla tych 2, 3 scen warto żyć ;)
Całość, jako produkt oceniam wysoko, a wyznacznikiem są końcowe wrażenia.

Bipo

Active member
Bez reklam
Dokładnie kiedyś jak nie miałem dużego ekranu wiele filmów oglądałem na TV, które nie robiły na mnie żadnego wrażenia. Poprostu film do obejrzenia na raz i zapomnienia. Po przesiadce na duży ekran i odpowiednie nagłośnienie nie które filmy obejrzane powtórnie mogę oglądać wiele razy szczególnie te z efektami bo widzę i słyszę rzeczy, na które wcześniej wcale nie zwracałem uwagi... ;-)

Ostatnia edycja:

pantomima

Banned
Terminator :)
Film z mojego rocznika xD
Oglądałem wczoraj z netflixa, skończyłem, patrze w program, a tam to samo na TV6 jeśli sie nie mylę. Dobry film, ale dwójka lepsza.

Niekoniecznie lepsza , bardziej rozwinieta .
Efekty to nie wszystko co najwazniejsze w temrinatorze ;)
Klimatycznie powiedzial bym ze to jedynka ciekawiej wypada od czesci drugiej .

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ciekawy jestem,czy w tym flmie będzie się dużo działo...
Za niedługo pojawi się na BD.
Był ktoś na tym w kinie ?

[youtube]R-XsppzuH-k[/youtube]

pantomima

Banned
Wczoraj zaliczyłem The Witch i sam do końca nie wiem co to było. Horror na pewno nie, thriller też nie do końca. Film psychologiczny to chyba najbardziej trafne jego określenie. Nudny, przegadany i przemodlony. Powstrzymywalem aby na nim nie zasnąć. Na plus sceneria, muzyka i gra aktorska, nawet dzieci. Na minus cała reszta.

Od samego poczatku wiadomo bylo ze to nie jest film z gatnuku przerazaczy ;)

Seizo

Active member
Bez reklam
Od samego poczatku wiadomo bylo ze to nie jest film z gatnuku przerazaczy ;)
Nie chodzi już sam fakt straszenia i napięcia. Czytałem dużo pozytywnych opinii i wodotryskow nt. tego filmu ale ja nie podzielam żadnej z nich. Moim zdaniem film jest kiepski i szkoda na niego czasu. Stracone 1,5 h. Dzisiaj przypomniałem sobie Dark Skies. Jak ktos nie oglądał to szczerze polecam.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Kurde,teraz jeszcze bardziej jestem ciekawy co wyszło z tego "The Witch"...bo odpuścić,nie odpuszczę :)
No nic,jeszcze kilka dni muszę poczekać...:)

Caparzo

New member
Bez reklam
Armani za przeroszeniem bzdury gadasz... Jeżeli ci szybcy wściekli 1-7 nie podchodzą to żaden efekt tego nie zmieni! Ani 200 cali ani 4 subwofery w pod dupą.
Jak cie kręci jeden efekt to gitara, ale to nie zminia że jakiś film jest gówniany.
A patrząc z drugiej strony filmy gadane są do kitu bo kura nie pierdła nad głową bo sub nie roze ściany od efektów?

Bipo, że są gusta to ja wiem. Pisałem o filmie bo chyba o to chodzi w temacie nie?? Niewiem czym sie podniecać deadpolem jak to głupkowaty film w którym można coś sie pośmiac, efekty są ciekawe ale sam film taki se. Lepiej bawie się przy Iron manie ;) A sam deadpol wygląda jak jakaś parodia, a po 30 min, moja zapytała czy to parodia ;)

:popcorn:

pantomima

Banned
Nie chodzi już sam fakt straszenia i napięcia. Czytałem dużo pozytywnych opinii i wodotryskow nt. tego filmu ale ja nie podzielam żadnej z nich. Moim zdaniem film jest kiepski i szkoda na niego czasu. Stracone 1,5 h. Dzisiaj przypomniałem sobie Dark Skies. Jak ktos nie oglądał to szczerze polecam.

Po trailerze widac bylo ze szalu nie bedzie i choc taki trailer przewaznie nie jest wyznacznikiem jakosci to akurat w tym przypadku slaby zwiastun potwierdzil ze calosc rowniez nie za ciekawa.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Rozumiem,że już obejrzałeś film,twierdząc,że słaby (?) zwiastun, potwierdził,że całość nie za ciekawa ? :)

pantomima

Banned
Dokladnie tak , chwile po tym jak zamiesciles o nim info .
Juz kiedys przegladalem liste nowszych horrorow i akurat trafilem na ten film . Po obejrzeniu zwiastunu juz mnie draznil sam fakt ze zostal on zakwalfikowany do grupy horrorow co nie wynikalo jednoznacznie z trailera ze takim filmem jest ;)

Ostatnia edycja:
Do góry