Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Terminator Genisys

W kinie nie byłem. Kupiłem steelbooka (niezbyt ładny) i właśnie zaliczylem pierwszy seans (3d). Zanim to się jednak stało, od wczoraj pogonilem z maratonem 1-4 (wszystko na bd z polskiej dystrybucji). Fanem serii nigdy jakoś nie zostałem, ale musiałem sobie przypomnieć co i jak, bo spodziewałem się, że piątka pozamiata :) i...?

Stałem się właśnie fanem części 1-4. Nie podejrzewalem, że sprawią mi te filmy tyle frajdy. Story, muzyka, humor w trójce, design i cgi w czwórce (btw: na płycie jest wersja extended z kat. R - niewiele zmienia, ale zawsze coś). Uważam, że Terminatory lepiej zniosly próbę czasu, niż np. Obcy czy Star Wars. Może dlatego że dzieją się na ziemi. Whatever. Jak dla mnie bardzo dobre kino :) mega pozytywne zaskoczenie.

A piątka? WOW!!! Co za shit?!? Jedyna jej zaleta to sklonienie mnie do zakupu i obejrzenia pierwszych 4 części...

Dla mnie to najgorszy film 2015. Szybcy 7 mniej mnie rozczarowali. Dlaczego Sara Connor wygląda jak utyta dwunastolatka? Kyla Reesa gra jeden z aktualnie najsłabszych aktorów? Fabuła zupełnie nie wciąga, jest nielogiczna i rzyga na poprzednie części? Brak mi słów żeby opisać jak mnie ten film zawiódł. Do tego 3d... masakra. 70% procent filmu jest ciemne, więc 3d niewiele wnosi. To znaczy wiele... szumów. Dobrze to wygląda tylko w szpitalu, na moście i w końcówce. Reszta jest obrzydliwe. Paskudna.

A co mi się podobało? JK Simmons. Kilkusekundowa scena z utworem Bad Boys. Kilka (KILKA TYLKO) tekstów Arniego. Design Connora po zmianie. Ostatnia scena walki i scena z helikopteramj. Czyli jakieś 5% filmu.

UNIKAĆ!!!

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Raccoon,ale żeś zjechał nowego Terminatora :)
To fakt,do aktorów można się przyczepić...
Jeśli zaś chodzi o fabułę,to ja na nią trochę przymykam oko,gdyż tak jak mówiła Sarah : " Wszystko się zmienia"...

Bubafat,ten serial z Tomem zapowiada się bardzo ciekawie (nie widziałem wcześniej zwiastuna).
Zaś ten o Zombie...to już kiedyś wrzucałem jakiś trailer i dziwi mnie,że dla niektóch osób widok krwi i drastyczne sceny z tym związane,mieszczą się w kategorii wiekowej "PG-13" ,zaś w innych przypadkach,lekkie pokazanie cycka,czy wypowiedzenie pięciu przekleństw na krzyż,dostaje "R"-kę...Co jest gorszego dla dzieci ?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dla mnie to najgorszy film 2015. Szybcy 7 mniej mnie rozczarowali.

Mógłbym polemizować z oceną, ale odpuszczę.
Powiedzmy, że na swój sposób Cię rozumiem, z podsumowaniem: obejrzeć > zapomnieć.
No, ale zestawiać takiego shita jak FF7? Zlituj się.

Przy okazji, zaliczyłem dziś nowego Transportera, porażka.
Chociaż też nie spodziewałem się fajerwerków.
Czułem się jakbym oglądał gdzieś na jakimś Tele5 Cobre11, czyli od biedy można obejrzeć.
Jedyny dobry aktor w całej tej maskaradzie, to Audi S8, ładnie mruczał i dobrze wyglądał.
Mimo potencjału, czyli wątku z panienkami do towarzystwa, również spieprzyli.
Ero scenek jak na lekarstwo, czyli w zasadzie nic po za S8 ciekawego.
Za to sam Driver, cóż, Maciuś z Klanu by to lepiej rozegrał.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
W "Ill Manors" lepiej się zaprezentował...
W ogóle tutaj wyglądał,jakby miał pomalowane usta na różowo :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Sentyzibi,żartowałem :) Nie mam pojęcia z jakiego filmu jest to miejsce...

Armanig,o kierowcę mi chodzi :)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Piszecie o Rupercie? Nie wiem jak w kinie ale w serialu Homeland gra jedną z głównych ról i gra dobrze :)

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Terminator Genisys

W kinie nie byłem. Kupiłem steelbooka (niezbyt ładny) i właśnie zaliczylem pierwszy seans (3d). Zanim to się jednak stało, od wczoraj pogonilem z maratonem 1-4 (wszystko na bd z polskiej dystrybucji). Fanem serii nigdy jakoś nie zostałem, ale musiałem sobie przypomnieć co i jak, bo spodziewałem się, że piątka pozamiata :) i...?

Stałem się właśnie fanem części 1-4. Nie podejrzewalem, że sprawią mi te filmy tyle frajdy. Story, muzyka, humor w trójce, design i cgi w czwórce (btw: na płycie jest wersja extended z kat. R - niewiele zmienia, ale zawsze coś). Uważam, że Terminatory lepiej zniosly próbę czasu, niż np. Obcy czy Star Wars. Może dlatego że dzieją się na ziemi. Whatever. Jak dla mnie bardzo dobre kino :) mega pozytywne zaskoczenie.

A piątka? WOW!!! Co za shit?!? Jedyna jej zaleta to sklonienie mnie do zakupu i obejrzenia pierwszych 4 części...

Dla mnie to najgorszy film 2015. Szybcy 7 mniej mnie rozczarowali. Dlaczego Sara Connor wygląda jak utyta dwunastolatka? Kyla Reesa gra jeden z aktualnie najsłabszych aktorów? Fabuła zupełnie nie wciąga, jest nielogiczna i rzyga na poprzednie części? Brak mi słów żeby opisać jak mnie ten film zawiódł. Do tego 3d... masakra. 70% procent filmu jest ciemne, więc 3d niewiele wnosi. To znaczy wiele... szumów. Dobrze to wygląda tylko w szpitalu, na moście i w końcówce. Reszta jest obrzydliwe. Paskudna.

A co mi się podobało? JK Simmons. Kilkusekundowa scena z utworem Bad Boys. Kilka (KILKA TYLKO) tekstów Arniego. Design Connora po zmianie. Ostatnia scena walki i scena z helikopteramj. Czyli jakieś 5% filmu.

UNIKAĆ!!!

Ja podobnie jak Armanig bym polemizował co do 5 części Termita ale nie ma co dyskutować jedynie z czym się zgadzam tak na 100% to fakt że mam takie samo zdanie że Termit próbę czasu bardziej przetrwał niż np SW czy Obcy.. i myślę że nie jesteśmy sami w tym twierdzeniu... I na 100% jest znacznie wiele gorszych filmów niż Termit 5 jeśli chodzi o 2015 rok.. - przynajmniej dla mnie...

Bipo

Active member
Bez reklam
Terminator Genisys

UNIKAĆ!!!

Mi terminator 5 się w miarę podobał, nie zrobił na mnie takiego wrażenie jak np. MADMAX ale to co fajnie zrobili to fajny efekt dźwiękowy pod atmos w kilku momentach np. teleportacje , efekt przejścia dźwięku od przodu dalej nad naszą głową i kończąc na tylnych kolumnach oraz scena ropuszczania plynnego temisia za pomoca deszczu z kwasu. .:) Natomiast w 3d jedna scena mi zapadła w pamięć mianowicie lecąca głową odstrzelonego Terminatora. .:)

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Pamiętacie to zdjęcie sprzed kilku miesięcy ?

vin-diesel-.jpg

Vin wraca do formy ;-)
https://www.instagram.com/p/BBENKX9mPpp/?taken-by=vindiesel
https://www.instagram.com/p/BBJjm7DGPlN/?taken-by=vindiesel

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Mi terminator 5 się w miarę podobał, nie zrobił na mnie takiego wrażenie jak np. MADMAX ale to co fajnie zrobili to fajny efekt dźwiękowy pod atmos w kilku momentach np. teleportacje , efekt przejścia dźwięku od przodu dalej nad naszą głową i kończąc na tylnych kolumnach oraz scena ropuszczania plynnego temisia za pomoca deszczu z kwasu. .:) Natomiast w 3d jedna scena mi zapadła w pamięć mianowicie lecąca głową odstrzelonego Terminatora. .:)
Bipo, podobał Ci się bo... miał dobry dźwięk? Please my friend... ;-)
Fabuła Ci podeszła? Co np?

Lolek, Armanig, ale bym właśnie chciał, żebyście polemizowali :) od tego jest forum i ciekaw jestem Waszej opinii.

Armanig, tylko nie pisz że to przez nawiązania do pierwszych dwóch części. One owszem były, bo ciężko żeby ich nie było. A sam film składał się z dwóch elementów:
- nawiązan do filmów genialnych (technicznie nie jest to plagiat - ale jednak odgrzewany kotlet),
- swoich autorskich pomysłów (nielogiczne, słabe).
Zatem to co w nim dobre, pochodzi z poprzednich części. Ja je mam i mogę w każdej chwili obejrzeć. Po co mi nowy film? Dla rozwinięcia fabuły i świata. A to wypadło fatalnie.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Bubafat,ten serial z Tomem zapowiada się bardzo ciekawie (nie widziałem wcześniej zwiastuna).
Zaś ten o Zombie...to już kiedyś wrzucałem jakiś trailer i dziwi mnie,że dla niektóch osób widok krwi i drastyczne sceny z tym związane,mieszczą się w kategorii wiekowej "PG-13" ,zaś w innych przypadkach,lekkie pokazanie cycka,czy wypowiedzenie pięciu przekleństw na krzyż,dostaje "R"-kę...Co jest gorszego dla dzieci ?

Serial z T.H podalem jako ciekawostke, nie napalam sie, bo seriale traktuje po macoszemu ale Pride and Prejudice to jest ostre przegiecie. Nie wiem czy wiedziales poprzednie 2 ekranizacje, tejnklasycznej historii. Pewnie sporo mlodych ludzi nie widzialo, a teraz dostana to. Tak patrzac po zdjeciach i obsadzie (lepsza aktorsko polowa rodziny Leinisterow ) zapowiada sie ciekawiej niz Abraham Lincoln Vampire Hunter ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Do góry