Po zwiastunie, artykułach, książce.... no i przede wszystkim Ridley'u oczekiwałem więcej, a powstał Cast Away na Marsie
Może jak kiedyś na spokojnie obejrzę po raz drugi, niewykluczone, że zdanie zmienię![]()
Sam jeste ponury![]()
Challengera widziales?
Ja wczoraj poza Sicario obejrzałem jeszcze Potwory i spółka 3d i Uniwersytet Potworny 3d. Pixar nie zawodzi. Klasa. Starszy tytuł ładnie wygląda przede wszystkim w 3d. W 2d średnio. Sequel to graficzna (design) i dźwiękowa orgia.
A dziś poszedłem ostro. Trzy części Terminatora (jutro dwie kolejne) i Wszystko stracone.
Terminatory... pierwsze od dawna klasyki, które przetrwały próbę czasu. Rewelacyjna rozrywka. Może dlatego że nigdy nie byłem fanem to i oczekiwania miałem niższe. Bawiłem się lepiej niż przy serii Obcy, serii Star Wars, Predatorze czy Blade Runnerze. Dodatkowo w trójce znalazłem dwa malutkie fragmenty głębokiego basua w jedynce super ostr
Wszystko stracone - piękne zdjęcia, miazga kina domowego i "brak fabuły"który trzyma w napięciu. POLECAM!
Makbet (2015) - IMDb obejrzany.
Film mroczny,ponury,ukazujący surowy klimat panujący w 11 wieku...
Dobre zdjęcia,scenografia oraz nieźle dobrana muzyka.
Jeśli chodzi o grę aktorską,to nominowany do Oscara (za "Marsjanina") Matt Damon,może byty czyścić Michaelowi Fassbenderowi.Świetnie zagrana rola.Marion Cotillard także nieźle wypadła.Dodatkowo lubię tych aktorów,także odbiór filmu był przyjemniejszy
Początkowo trochę odpychał mnie specyficzny "niecodzienny język",którym posługiwali się w filmie,jednak z czasem się przyzwyczaiłem...
Według mnie to całkiem sprawna ekranizacja tragedii Williama Szekspira![]()