Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Henry

Active member
Bez reklam
Po zwiastunie, artykułach, książce.... no i przede wszystkim Ridley'u oczekiwałem więcej, a powstał Cast Away na Marsie ;)
Może jak kiedyś na spokojnie obejrzę po raz drugi, niewykluczone, że zdanie zmienię :)

Savron

Well-known member
Bez reklam
Po zwiastunie, artykułach, książce.... no i przede wszystkim Ridley'u oczekiwałem więcej, a powstał Cast Away na Marsie ;)
Może jak kiedyś na spokojnie obejrzę po raz drugi, niewykluczone, że zdanie zmienię :)

Eeee tam. "Zapomni o nadzieje , każdy, tu wchodzący". Tak chyba napisano na bramie piekła?:D:D
Henry , temu filmu nie pomoże żadne obejrzenie. Chcesz w ciszy, chcesz w spokoju , chcesz podczas porannego drapania po ja...ch:D. Druga liga. Kino wymuszonego budżetu. :popcorn:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Makbet (2015) - IMDb obejrzany.

macbeth_appletv.gif

Film mroczny,ponury,ukazujący surowy klimat panujący w 11 wieku...
Dobre zdjęcia,scenografia oraz nieźle dobrana muzyka.
Jeśli chodzi o grę aktorską,to nominowany do Oscara (za "Marsjanina") Matt Damon,może byty czyścić Michaelowi Fassbenderowi.Świetnie zagrana rola.Marion Cotillard także nieźle wypadła.Dodatkowo lubię tych aktorów,także odbiór filmu był przyjemniejszy :wink:
Początkowo trochę odpychał mnie specyficzny "niecodzienny język",którym posługiwali się w filmie,jednak z czasem się przyzwyczaiłem...:wink:
Według mnie to całkiem sprawna ekranizacja tragedii Williama Szekspira :wink:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Piramida
Sam jeste ponury ;)
Jezyk jest faktycznie niezjadliwy. Najlepiej sie wylaczyc. ;)
Demon moze najwyzej ziemniaki sadzic, Butow bym mu nie dal czyscic.
Ale na Bourna czekam :)
Challengera widziales?[emoji14]

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Sam jeste ponury ;)

Bo się z Tobą zadaję :mrgreen::-D;-)

Challengera widziales?

Jak tego...
The Challenger (2015) - IMDb
...to nie widziałem :wink:

Panowie,a może powklejamy linki z "Google Street View" z ciekawych miejsc,gdzie odbywała się akcja filmowa ?
Można także zagrać w odgadywanki :wink:

Coś na początek :D
(pewnie większość osób wie,że można przekręcać,przybliżać,oddalać widok kamery...) :
https://www.google.pl/maps/@34.0680...tJS533jis6Atsvywug!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1
https://www.google.pl/maps/@25.7771...4!1s4wwWVxxdmgxF84rAYnMhBA!2e0!7i13312!8i6656

Ostatnia edycja:

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Ja wczoraj poza Sicario obejrzałem jeszcze Potwory i spółka 3d i Uniwersytet Potworny 3d. Pixar nie zawodzi. Klasa. Starszy tytuł ładnie wygląda przede wszystkim w 3d. W 2d średnio. Sequel to graficzna (design) i dźwiękowa orgia.

A dziś poszedłem ostro. Trzy części Terminatora (jutro dwie kolejne) i Wszystko stracone.

Terminatory... pierwsze od dawna klasyki, które przetrwały próbę czasu. Rewelacyjna rozrywka. Może dlatego że nigdy nie byłem fanem to i oczekiwania miałem niższe. Bawiłem się lepiej niż przy serii Obcy, serii Star Wars, Predatorze czy Blade Runnerze. Dodatkowo w trójce znalazłem dwa malutkie fragmenty głębokiego basu :) a w jedynce super ostr :)

Wszystko stracone - piękne zdjęcia, miazga kina domowego i "brak fabuły" ;-) który trzyma w napięciu. POLECAM!

Bipo

Active member
Bez reklam
Ja wczoraj poza Sicario obejrzałem jeszcze Potwory i spółka 3d i Uniwersytet Potworny 3d. Pixar nie zawodzi. Klasa. Starszy tytuł ładnie wygląda przede wszystkim w 3d. W 2d średnio. Sequel to graficzna (design) i dźwiękowa orgia.

A dziś poszedłem ostro. Trzy części Terminatora (jutro dwie kolejne) i Wszystko stracone.

Terminatory... pierwsze od dawna klasyki, które przetrwały próbę czasu. Rewelacyjna rozrywka. Może dlatego że nigdy nie byłem fanem to i oczekiwania miałem niższe. Bawiłem się lepiej niż przy serii Obcy, serii Star Wars, Predatorze czy Blade Runnerze. Dodatkowo w trójce znalazłem dwa malutkie fragmenty głębokiego basu :) a w jedynce super ostr :)

Wszystko stracone - piękne zdjęcia, miazga kina domowego i "brak fabuły" ;-) który trzyma w napięciu. POLECAM!

Raccoon czasem sobie robie takie maratony jak nie mam coS ciekawego do obejrzenia. Ostatnio miałem maraton z Szybkimi i wściekłymi od 1-7. Jak dla mnie ostatni film najbardziej debilny ale za to 4, 5 i 6 bardzo fajnie zrobiony pod względem kina domowego. A muzyka w 4 i 5 pokazała czarne oblicze i głębokie rytmy, nawet nie wiedziałem że aż takie fajne kawałki tam włożyli z niskim basem... ;-) Przez tego suba chyba muszę ponownie odświeżyć sobie co nieco filmów bo dostrzegam tak jak i Ty przy niektórych scenach nowe rzeczy na które nie zwracałem wcześniej uwagi...:grin:
Ostatnio mnie miło zaskoczył Transformers 4, scena na autostradzie i jeden z autobotów się przekształca z samochodu w robota przelatuje nad wiaduktem i dalej w znów w samochód. Tutaj występuję nie wiem czy dobrze to określę ale efekt zassania powietrza czy coś w tym stylu...:D Na poprzednim subie jak oglądałem już kilka razy ten film niestety ale tego efektu praktycznie nie było, chyba że był ale tak mały że nawet nie zwróciłem na to uwagi.... polecam sobie zobaczyć jak macie ten film w kolekcji..;)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Ja maratonow seriami tematycznymi dużo robię :)

Sztbkich też zrobiłem 1-6 i na 7 od razu do kina. Zgadzam się że 7 debilna. Najlepsza 5 :) A muzy w nich wszystkich dużo dobrej :) np. końcówka 7 i pożegnanie Walkera.

Co do Transów to był maraton 1-4 (3 i 4 w 3d) i scenę pamiętam. Co do suba to ją sobie jutro przypomnę :)

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

lolek126

Well-known member
Bez reklam
mówiłeś..... szkoda bo ... nie będę pisał... Miasto 44 dużo lepsze wrażenie na mnie film zrobił.. pomio że tez młodzi ludzie grali to bardziej realnie i bardziej przemówiły do mnie..

A w HBO powtarzają serial Pacyfik i do tego z bardzo dobrym obrazem...to jest przykład że można zrobić fajny film czy nawet serial o takiej tematyce,,

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Makbet (2015) - IMDb obejrzany.

Film mroczny,ponury,ukazujący surowy klimat panujący w 11 wieku...
Dobre zdjęcia,scenografia oraz nieźle dobrana muzyka.
Jeśli chodzi o grę aktorską,to nominowany do Oscara (za "Marsjanina") Matt Damon,może byty czyścić Michaelowi Fassbenderowi.Świetnie zagrana rola.Marion Cotillard także nieźle wypadła.Dodatkowo lubię tych aktorów,także odbiór filmu był przyjemniejszy :wink:
Początkowo trochę odpychał mnie specyficzny "niecodzienny język",którym posługiwali się w filmie,jednak z czasem się przyzwyczaiłem...:wink:
Według mnie to całkiem sprawna ekranizacja tragedii Williama Szekspira :wink:

Ale tu nie ma co porównywać, te produkcje nie mają żadnych punktów stycznych, no może poza tym, że obydwa się ogląda ;)

A co do Matta, to ja będę go bronił- Marsjanin jako całość jest średni, ale jego rola ok, zagrał dobrze, choć nie na tyle, żeby dostać nominację ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Brawo Armanig.Jako że prawidłowo odgadłeś,możesz wrzucić kolejne miejsce :)

Henio,z tymi ewentualnymi nominacjami "Macbetha",to coś mi się obiło o uszy,że pomimo iż film jest z 2015,to za późno wszedł do dystrybucji w 2015...i dlatego nie wzięli go pod uwagę...Wiesz o co tam biega ?

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Zly nie byl, ale niesmak pozostal. To jest troche jak z jajecznica. Na zimno i bez chlebka z maselkiem, po prostu "nie wchodzi" dobrze. 3 gryzy i mnie mdli.

Do góry