Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Caparzo

New member
Bez reklam
fakt... teraz patrze że storm gra zaś jakaś dziewczynka z filmów dla małych dzieci... litości :popcorn:
justyny biber tylko brakuje w filmach dla dorosłych ;P ale nie mam na myśli xXx

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Caparzo,jak dla mnie zdecydowanie najlepszymi częściami "X-men'a",były jedynka i dwójeczka.W dodatku nie miały one tego naładowanego i często sztucznego CGI,które nawet w dzisiejszych czasach wygląda komicznie... (szczególnie w dynamicznych scenach - wczoraj o tym pisałem)...

P.S.
Co masz na myśli porównując "X-men'a" do "Superman'a" ? :)

Caparzo

New member
Bez reklam
Chodzi mi o pokazanie postaci a nie porównanie tych filmów. Lubie postać supermana i to co zrobili w superman returns to profanacja i gwałt. Lubie też postać logana ale w filmach nie czuje mocy tej postaci. Nawet w samodzielnych filmach czegoś brakuje jak dla mnie

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Caparzo,jak dla mnie zdecydowanie najlepszymi częściami "X-men'a",były jedynka i dwójeczka.W dodatku nie miały one tego naładowanego i często sztucznego CGI,które nawet w dzisiejszych czasach wygląda komicznie... (szczególnie w dynamicznych scenach - wczoraj o tym pisałem)...

P.S.
Co masz na myśli porównując "X-men'a" do "Superman'a" ? :)

W tamatych czasach co była kręcona I i II cz to wiesz takie ala CGI patrząc na to co jest teraz - oczywiście w niektórych filmach...

Piramida

Well-known member
Bez reklam
No,ale tam było mało CGI,a wiecej klimatu...
Poza tym CGI w dzisiejszych filmach,tylko mnie drażni,gdyż naładują go a w trakcie ruchu,wygląda komicznie ...
No ale może Ty tego nie dostrzegasz ? :)

P.S.
Gdyby ta scena z Legolasem była lepiej wykonana technicznie,pewnie nie rzuciłaba mi się aż tak bardzo w oczy :)

Henry

Active member
Bez reklam
Koniec tego pitolenia o grawitacji Elfów ;)

W końcu udało mi się obejrzeć Makbeta, w tym wypadku ciężko mówić tutaj o bardzo dobrym filmie, to jest SZTUKA, genialny Fassbender i Cotillard, to co pokazali zasługuje na najwyższe pochwały i nagrody.
Jedno jest pewne- nie jest to pozycja dla każdego i nie każdemu będzie się podobać. Wydaje mi się, że oceny będą tutaj zero jedynkowe, albo ktoś kupuje w całości, albo wychodzi z seansu, jak kilka osób w trakcie ;)
Świetne zdjęcia, praca kamery, montaż, dźwięk, wszystkie te elementy odgrywają bardzo ważną rolę i składają się na genialną całość.
[youtube]usW14c9Rdpw[/youtube]

Przed seansem był też zwiastun filmu z Casselem, który niebawem wchodzi na ekrany, mimo, że jest to jakieś "romansidło", to z uwagi na Vincenta chętnie obejrzę ;)
[youtube]5fU5QW2z-ig[/youtube]

bubafat

Well-known member
Bez reklam
No teraz bedzie o malpach. Tzn mam nadzieje, ze sie Piramida obudzi, bo juz 5 mln odslon (do wczoraj, dzisiaj juz 7mln), a tu cisza.
A pisalem Wam, ze Tarzan tez byl Irlandczykiem? ;)
Ten film z Casselem to chyba widzialem ze 2 tyg na wodzie sie bujal, wiec chyba mozna go obejrzec poza kinem. Nie ogladalem jednakze.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
No,ale tam było mało CGI,a wiecej klimatu...
Poza tym CGI w dzisiejszych filmach,tylko mnie drażni,gdyż naładują go a w trakcie ruchu,wygląda komicznie ...
No ale może Ty tego nie dostrzegasz ? :)

P.S.
Gdyby ta scena z Legolasem była lepiej wykonana technicznie,pewnie nie rzuciłaba mi się aż tak bardzo w oczy :)

Powiem Ci szczerze a lubię ten film - nie wiem jak by to zrobili to i tak takie sceny trzeba oglądać z przymrużeniem oka... przynajmniej ja tak podchodzę.. to tylko bajka.. a w bajkach moc mają takie "dziwactwa" jak elfy, krasnale itp.. :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Bubcio,o Tarzana Ci chodzi ? :)
Jeśli tak,to w poście 14333 jest trailer.

Tymczasem młody Eastwood w klimatach tatusia...(fajne krajobrazy)
[youtube]1CS7PFC8MIc[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida nie wiem czy wiesz w soboty rano lecą stare Bondy i tak wczoraj np. leciał Akcja piorun( tydzień temu pozdrowienia z Rosji) i jak się patrzy jak to kiedyś wyglądał Bond a jak teraz to jednak jest różnica i to duża - czasu się nie da oszukać ... ale tam to np. przyspieszone sceny to wyglądają teraz śmiesznie jak się ogląda - w obecnych filmach to przyspieszenie to jest nieporównywalne do tego co było właśnie kiedyś... ale generalnie powiem że całkiem miło się ogląda te Bondy pomimo upływu czasu - kobiety Bonda również niczego sobie, nawet ładniejsze niż te które zapewne są w ostatniej części - czytając opinie :)

A o to i dowód

click image upload

Oczywiście teraz ta Pani zupełnie inaczej wygląda ale wtedy wyglądała tak a nie inaczej ...

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Lolek,to prawda,niektóre sceny były w przyspieszonym tempie...
Co do tej pani - ładniutka :)

Nowy "Dzień Niepodległości".
Czekam :)
[youtube]LbduDRH2m2M[/youtube]

pantomima

Banned
Wiem ze istnieje oddzielny watek poswiecony najnowszemu Terminatorowi a jak cos pomieszalem to zapewne ten film byl juz omawiamy tutaj .
Zamowilem na blu ray .

Czego sie spodziewac panowie ?

Do góry