Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Właśnie obejrzałem "Uwikłani" z A.Muchą na czele, serial na TVP1.
Nie chodzi o fabułe, pierwszy raz widzę i nie wiem o co tam biega, aczkolwiek całość trąci strasznie amatorką i ciekawy jestem czy jestem odosobniony w ocenie:

Po pierwsze, czy twórcy mają widzów za idiotów? Pytanie retoryczne oczywiście.
Po drugie, czy odrobina realizmu to tak wiele?
Przykład nr.1
Nasza bohaterka (A.Mucha) podsłuchuje (całkiem przypadkiem) rozmowę, wyciągą telefon i ot tak nagrywa, niby nic, ale żeby to dyskretnie, gdzieś z boczku, ale gdzie tam, przecież nikt nie zauważy.
Równie dobrze mogła mu podłożyć dyktafon pod nos.

Przykład nr.2
Szef wpada w odwiedziny do naszej bohaterki, ta się szybko zorientowała że nie będzie bara bara, a kulka w łeb, więc wychodzi za winkiel, wyciąga swój telefon szpiegowski i dzwoni o pomoc, niby dyskretnie, niby po cichu, no ale ludzie przecież ten gość stoi parę metrów od niej.
Takich kwiatków jest cała masa, to jest poziom paradokumetów pokroju "Pamiętniki z wakacji", "Dlaczego ja", "Ukryta prawda" itd.

Dawno nie oglądałem TVP, ale widzę, że poziom produkcji serialowych zaliczył dno.

Następnie, to bardziej dla wtajemniczonych, czy nasza bohaterka (Policjantka) dostała po kimś spadek?
Ja tam widzę mieszkanie za min. 0.5mln. do tego wypasione graty kuchenne, zabudowy i oczywiście KD, w tym wysoki model amplitunera Denon ;)

Ja niczego nie oczekuje, ale te minimum realizmu, nic więcej.

Jestem niemal pewien, że ktoś kto nadzoruje te wszystkie "smaczki" ma nas za kompletnych debili, z otwartej ręki nas strzela po pysku i śmieje się w twarz.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Właśnie obejrzałem "Uwikłani" z A.Muchą na czele, serial na TVP1.
Nie chodzi o fabułe, pierwszy raz widzę i nie wiem o co tam biega, aczkolwiek całość trąci strasznie amatorką i ciekawy jestem czy jestem odosobniony w ocenie:

Po pierwsze, czy twórcy mają widzów za idiotów? Pytanie retoryczne oczywiście.
Po drugie, czy odrobina realizmu to tak wiele?
Przykład nr.1
Nasza bohaterka (A.Mucha) podsłuchuje (całkiem przypadkiem) rozmowę, wyciągą telefon i ot tak nagrywa, niby nic, ale żeby to dyskretnie, gdzieś z boczku, ale gdzie tam, przecież nikt nie zauważy.
Równie dobrze mogła mu podłożyć dyktafon pod nos.

Przykład nr.2
Szef wpada w odwiedziny do naszej bohaterki, ta się szybko zorientowała że nie będzie bara bara, a kulka w łeb, więc wychodzi za winkiel, wyciąga swój telefon szpiegowski i dzwoni o pomoc, niby dyskretnie, niby po cichu, no ale ludzie przecież ten gość stoi parę metrów od niej.
Takich kwiatków jest cała masa, to jest poziom paradokumetów pokroju "Pamiętniki z wakacji", "Dlaczego ja", "Ukryta prawda" itd.

Dawno nie oglądałem TVP, ale widzę, że poziom produkcji serialowych zaliczył dno.

Następnie, to bardziej dla wtajemniczonych, czy nasza bohaterka (Policjantka) dostała po kimś spadek?
Ja tam widzę mieszkanie za min. 0.5mln. do tego wypasione graty kuchenne, zabudowy i oczywiście KD, w tym wysoki model amplitunera Denon ;)

Ja niczego nie oczekuje, ale te minimum realizmu, nic więcej.

Jestem niemal pewien, że ktoś kto nadzoruje te wszystkie "smaczki" ma nas za kompletnych debili, z otwartej ręki nas strzela po pysku i śmieje się w twarz.

Mi by się nie chciało czasu na to tracić,jak i na rozkminianie odnośnie realizmu...;-)
Uwikłani (Serial TV 2015- ) - Filmweb

Takich cienkich polskich seriali jest maaaaaaaaasa...:wink:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mi by się nie chciało czasu na to tracić,jak i na rozkminianie odnośnie realizmu...;-)
Uwikłani (Serial TV 2015- ) - Filmweb
Takich cienkich polskich seriali jest maaaaaaaaasa...:wink:

Nie no, lepiej o stworkach z Hobbita popisać i innych cudakach, tudzież ekscytować się autkami z neonami, a pewnie zaraz się zacznie debata (premiera tuż tuż) ;)
Co do TVP, to było kilka przyzwoitych seriali na TVP swojego czasu.
Jest jeszcze szansa, że ktoś kiedyś całkiem przypadkiem przeczyta przemyślenia szaraczka na forum i być wbije sobie do łba, że nie każdy widz telewizji publicznej chce łykać taki poziom.
Internet nie zapomina, wpisy z różnych stron zostają w google i nawet szanowny pan producent może kiedyś przypadkiem trafić na nasze przemyślenia i ogarnie towarzystwo pomysłodawców tego shitu ;)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Oni nie czytają forum. Patrzą na oceny filmweb, metacritic, imdb. Do tego ilość sprzedanych reklam w przerwach tv i ilość sprzedanych vod oraz płyt. Teraz się głosuje portfelem lub oceną na portalach. Nie amatorską recenzją na forum :)

Zatem wniosek zawsze ten sam. Takie mamy filmy i seriale, jaką mamy widownię. A widownia to nie tylko BBC czy TVP Kultura ale przede wszystkim Celebrity Splash i Świat według Kiepskich.

Armanig, Ty się wczoraj urodziles? ;-) ;-) ;-)

Piramida

Well-known member
Bez reklam

[Raccoon]

New member
Bez reklam
A jak oceniacie cztery części [REC]? Ja właśnie przed chwilą skończyłem czwórkę :) Z filmu na film coraz gorzej ale jako całość powiedzmy daje radę :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
@Raccoon,"REC" widziałem tylko 2 pierwsze części."Bałem" się oglądać kolejnych,ponieważ słyszałem że już odstają...,jednak może w przyszłości zaliczę.Jedynka zayebista :)

@Motaba74,trailer "Coś za mną chodzi" kiedyś wrzucałem i czekam na niego z niecierpliwością.Widać że jest stylizowany na stare klimatyczne horrory.Średnia ocena na IMDB dosyć wysoka :
Cos za mna chodzi (2014) - IMDb

Jeśli już jesteśmy przy horrorach :
https://www.youtube.com/watch?v=xPs...ent=mv-google&gl=PL&app=desktop&persist_app=1

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Piramida, trzecia i czwarta część (szczególnie trzecia) są w innym stylu. Są pastiszowe, przerysowane. Trójka nawet próbuje śmieszyć. Jako osobne filmy słabo. Jako uzupełnienie dwóch pierwszych mogą być. Osobiście stawiam 1 i 2 bardzo wysoko. Na równi z serią "28" (mam nadzieję że będzie trójka).

Do góry